הזמנתם אורחים לבראנץ’ בשבת? הכינו להם קובנה ממולאת תרד

אם חשבתם שג'חנון היא פסגת המאפים התימניים, חשבו שנית - אינס ינאי מכינה קובנה ממולאת תרד, רכה וזהובה, שביחד עם סחוג וקצת רסק עגבניות תשדרג לכם את ארוחת הבוקר
אם חשבתם שג'חנון היא פסגת המאפים התימניים, חשבו שנית - אינס ינאי מכינה קובנה ממולאת תרד, רכה וזהובה, שביחד עם סחוג וקצת רסק עגבניות תשדרג לכם את ארוחת הבוקר
  • אינס ינאי
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    396
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 396.3 קק״ל 3170.2 קק״ל
    פחמימות 47.4 גרם 379.2 גרם
    שומן 15.6 גרם 124.8 גרם
    נתרן 923.9 מ״ג 7391.5 מ״ג
    חלבון 11.4 גרם 91.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.9 גרם
    שומן רווי 6.7 גרם 53.9 גרם
    כולסטרול 26.9 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 84.5 מ״ג 676.1 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 17.2 מ״ג
    אשלגן 374.1 מ״ג 2992.5 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    396
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 396.3 קק״ל 3170.2 קק״ל
    פחמימות 47.4 גרם 379.2 גרם
    שומן 15.6 גרם 124.8 גרם
    נתרן 923.9 מ״ג 7391.5 מ״ג
    חלבון 11.4 גרם 91.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.9 גרם
    שומן רווי 6.7 גרם 53.9 גרם
    כולסטרול 26.9 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 84.5 מ״ג 676.1 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 17.2 מ״ג
    אשלגן 374.1 מ״ג 2992.5 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מריחת הבצק

מלית

הגשה


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומניחים בתוכה את המלח, כוס וחצי של מים וחמאה מומסת. לשים במהירות בינונית כ-4-5 דקות.
  2. במהלך הלישה מוסיפים עוד חצי כוס מים אם יש צורך- הבצק אמור להתקבל במרקם דביק יחסית.
  3. משאירים להתפחה בקערה מכוסה בניילון נצמד כ-40 דקות.
  4. במחבת מחממים שמן זית, בצלים ותרד, מערבבים כ-3 דקות , מוסיפים מלח ופלפל מערבבים שוב ומסירים מהאש לצינון.
  5. לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח מקומח.
  6. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי של 2 ס”מ  ומורחים אותו בחמאה מומסת, מפזרים שליש מתערובת התרד על כל עלה ומגלגלים לכרוכית מהודקת .
  7. חותכים כל כרוכית ל2-3 פרוסות.
  8. משמנים היטב סיר קובנה. המלצה: לשמן נייר אפייה גזור בצורה עגולה ולהניח בסיר.
  9. מניחים את חתיכות הבצק , כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה.
  10. מתפיחים שוב במשך 30 דקות  ואופים כשהסיר מכוסה בחום של 170 מעלות  במשך 30 דקות .
  11. לאחר 30 דקות מסירים את כיסוי הסיר ואופים כ-6- 10  דקות נוספות עד להזהבה של המאפה.
  12. מגישים לצד עגבניות מרוסקות וסחוג.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הזמנתם אורחים לבראנץ’ בשבת? הכינו להם קובנה ממולאת תרד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    עדנה לנקרי שומיק

    פעם -1 מכינה קובנה, יצא מאד טעים ופחות שומני מהמקורי, פחות חמאה ובמקומה המילוי מוסיף טעם מיוחד!

      Avatar
      מערכת Foody

      שמחים שאהבת!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות