קובנה ממולאת תרד

אם חשבתם שג'חנון היא פסגת המאפים התימניים, חשבו שנית - אינס ינאי מכינה קובנה ממולאת תרד, רכה וזהובה, שביחד עם סחוג וקצת רסק עגבניות תשדרג לכם את ארוחת הבוקר
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    14

מצרכים

בצק

מריחת הבצק

מלית

הגשה

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומניחים בתוכה את המלח, כוס וחצי של מים וחמאה מומסת. לשים במהירות בינונית כ-4-5 דקות.
  2. במהלך הלישה מוסיפים עוד חצי כוס מים אם יש צורך- הבצק אמור להתקבל במרקם דביק יחסית.
  3. משאירים להתפחה בקערה מכוסה בבניילון נצמד כ-40 דקות.
  4. במחבת מחממים שמן זית, בצלים ותרד, מערבבים כ-3 דקות , מוסיפים מלח ופלפל מערבבים שוב ומסירים מהאש לצינון.
  5. לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח מקומח.
  6. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי של 2 ס”מ  ומורחים אותו בחמאה מומסת, מפזרים שליש מתערובת התרד על כל עלה ומגלגלים לכרוכית מהודקת .
  7. חותכים כל כרוכית ל2-3 פרוסות.
  8. משמנים היטב סיר קובנה. המלצה: לשמן נייר אפייה גזור בצורה עגולה ולהניח בסיר.
  9. מניחים את חתיכות הבצק , כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה.
  10. מתפיחים שוב במשך 30 דקות  ואופים כשהסיר מכוסה בחום של 170 מעלות  במשך 30 דקות .
  11. לאחר 30 דקות מסירים את כיסוי הסיר ואופים כ-6- 10  דקות נוספות עד להזהבה של המאפה.
  12. מגישים לצד עגבניות מרוסקות וסחוג.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 402.3 קק״ל 3218.6 קק״ל
פחמימות 46.7 גרם 373.4 גרם
שומן 16.8 גרם 134.5 גרם
נתרן 921.1 מ״ג 7368.4 מ״ג
חלבון 11.2 גרם 89.8 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 19.3 גרם
שומן רווי 6.9 גרם 55.0 גרם
כולסטרול 26.9 מ״ג 215.0 מ״ג
סידן 84.0 מ״ג 672.3 מ״ג
ברזל 2.2 מ״ג 17.3 מ״ג
אשלגן 378.8 מ״ג 3030.2 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 4.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    אסנת עותמי

    שבוע טוב, לא פעם ראשונה שאני נתקלת בבלוגריות/ם שמעלים מתכון של קובנה עם שינויים כל כך משמעותיים ו רחוקים מהמקור. התבלין היחיד שמוסיפים לבצק (לא כל התימנים) זה קצח. למה שלא תיקראו למתכון בצק שמרים במילוי תרד וכו’. זה בהחלט לא קובנה ואין שום צורך לנסות לשנות את המקור.

      Avatar
      Foody Foody

      היי אסנת, אנחנו בפודי דווקא מאמינים שאפשר לקבל את אותה הגברת בשינוי אדרת ולעשות שינויים במקורות – אפילו אם זה קצת שונה מהגרסה המסורתית. באתר תוכלי למצוא גרסאות שונות למאפה הקובנה – חלק מסורתיות יותר וחלק קצת פחות 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody