
-
זמן הכנה40 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיקשה
-
מרכיבים14
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח כוסמין
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1 1/2 כוסות מים פושרים
-
50 גרם חמאהמומסת
מריחת הבצק
-
50 גרם חמאהמומסת
מלית
-
400 גרם עלי תרדקצוצים
-
4 גבעולי בצל ירוק
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומניחים בתוכה את המלח, כוס וחצי של מים וחמאה מומסת. לשים במהירות בינונית כ-4-5 דקות.
- במהלך הלישה מוסיפים עוד חצי כוס מים אם יש צורך- הבצק אמור להתקבל במרקם דביק יחסית.
- משאירים להתפחה בקערה מכוסה בניילון נצמד כ-40 דקות.
- במחבת מחממים שמן זית, בצלים ותרד, מערבבים כ-3 דקות , מוסיפים מלח ופלפל מערבבים שוב ומסירים מהאש לצינון.
- לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח מקומח.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי של 2 ס”מ ומורחים אותו בחמאה מומסת, מפזרים שליש מתערובת התרד על כל עלה ומגלגלים לכרוכית מהודקת .
- חותכים כל כרוכית ל2-3 פרוסות.
- משמנים היטב סיר קובנה. המלצה: לשמן נייר אפייה גזור בצורה עגולה ולהניח בסיר.
- מניחים את חתיכות הבצק , כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה.
- מתפיחים שוב במשך 30 דקות ואופים כשהסיר מכוסה בחום של 170 מעלות במשך 30 דקות .
- לאחר 30 דקות מסירים את כיסוי הסיר ואופים כ-6- 10 דקות נוספות עד להזהבה של המאפה.
- מגישים לצד עגבניות מרוסקות וסחוג.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
396.3
קק״ל
3170.2
קק״ל
פחמימות
47.4
גרם
379.2
גרם
שומן
15.6
גרם
124.8
גרם
נתרן
923.9
מ״ג
7391.5
מ״ג
חלבון
11.4
גרם
91.1
גרם
סיבים תזונתיים
2.2
גרם
17.9
גרם
שומן רווי
6.7
גרם
53.9
גרם
כולסטרול
26.9
מ״ג
215.0
מ״ג
סידן
84.5
מ״ג
676.1
מ״ג
ברזל
2.2
מ״ג
17.2
מ״ג
אשלגן
374.1
מ״ג
2992.5
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
3.0
מ״ג
תגובות (4)
אפשרי להכין ללא סיר מיוחד אלא עם רינג או תבנית עגולה אחרת?
אפשר בהחלט. כדאי להקפיד שקוטר התבנית יהיה כשל תבנית קובנה. בהצלחה!
שבוע טוב, לא פעם ראשונה שאני נתקלת בבלוגריות/ם שמעלים מתכון של קובנה עם שינויים כל כך משמעותיים ו רחוקים מהמקור. התבלין היחיד שמוסיפים לבצק (לא כל התימנים) זה קצח. למה שלא תיקראו למתכון בצק שמרים במילוי תרד וכו’. זה בהחלט לא קובנה ואין שום צורך לנסות לשנות את המקור.
היי אסנת, אנחנו בפודי דווקא מאמינים שאפשר לקבל את אותה הגברת בשינוי אדרת ולעשות שינויים במקורות – אפילו אם זה קצת שונה מהגרסה המסורתית. באתר תוכלי למצוא גרסאות שונות למאפה הקובנה – חלק מסורתיות יותר וחלק קצת פחות 🙂