קובנה – מאפה שמרים תימני לשבת בבוקר

יש מאפים שרוצים לזלול בבוקר, בצהריים ובערב. קובנה, מאפה שכבות תימני, הוא בהחלט אחד מהם. הכי כיף לאכול עם רסק עגבניות, סחוג וביצה קשה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

מצרכים

קובנה

שימון התבנית

אופן הכנה

  1. משמנים היטב את התבנית בחמאה, כולל המכסה.
  2. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ומעבדים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מייצרים כדורים ומכסים במגבת.
  5. משמנים את משטח העבודה בחמאה, פותחים כל כדור בצק לריבוע ומשמנים את כולו בנדיבות בחמאה. מגלגלים לרולדה, חותכים אותה לחצי, ומסדרים את החתיכות בסיר מהאמצע כלפי חוץ עם החתך כלפי מעלה.
  6. מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות, עד שהקובנה מגיעה ל-3/4 גובה הסיר.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. משמנים את הקובנה בחמאה בחלקה העליון וליד הדפנות, מכסים ואופים במשך 30 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-40 דקות נוספות, או עד שהמאפה ממלא את כל הסיר ומשחים יפה.
  9. הופכים את הקובנה לצלחת ומגישים.

הערות

  • לגרסה פרווה/ טבעונית, מחליפים את החמאה במרגרינה מומסת
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3068.6 קק״ל 3068.6 קק״ל
פחמימות 498.6 גרם 498.6 גרם
שומן 119.9 גרם 119.9 גרם
נתרן 5458.5 מ״ג 5458.5 מ״ג
חלבון 52.9 גרם 52.9 גרם
סיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרם
שומן רווי 70.5 גרם 70.5 גרם
כולסטרול 332.0 מ״ג 332.0 מ״ג
סידן 116.3 מ״ג 116.3 מ״ג
ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
אשלגן 721.9 מ״ג 721.9 מ״ג
אבץ 3.7 מ״ג 3.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

    Avatar
    שרונית שרעבי

    אין על האוכל התימני בעולם!!!

      Avatar
      Foody Foody

      היי מיכאל כל האפיה עם מכסה רק בעשרים דקות האחרונות מסירים את המכסה.

    Avatar
    הודיה

    אפשר להמיר את כול הקמח בקמח כוסמין מלא ? ואת החמאה כולה לשמן ? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היי הודיה,
      עדיף שלא. זה ישנה את הטעם ואת המרקם.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody