
קובנה – מאפה שמרים תימני לשבת בבוקר
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3068.6 קק״ל 3068.6 קק״לפחמימות 508.6 גרם 508.6 גרםשומן 123.9 גרם 123.9 גרםנתרן 7774.0 מ״ג 7774.0 מ״גחלבון 56.4 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרםשומן רווי 69.5 גרם 69.5 גרםכולסטרול 332.0 מ״ג 332.0 מ״גסידן 116.3 מ״ג 116.3 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 721.9 מ״ג 721.9 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 50 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות3069
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3068.6 קק״ל 3068.6 קק״לפחמימות 508.6 גרם 508.6 גרםשומן 123.9 גרם 123.9 גרםנתרן 7774.0 מ״ג 7774.0 מ״גחלבון 56.4 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרםשומן רווי 69.5 גרם 69.5 גרםכולסטרול 332.0 מ״ג 332.0 מ״גסידן 116.3 מ״ג 116.3 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 721.9 מ״ג 721.9 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
מרכיבים 7 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 3069 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קובנה
-
500גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
25 גרם שמרים טריים
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מים פושרים
-
1 כף מלח דק
-
100 גרם חמאה רכה
שימון התבנית
-
40 גרם חמאה

אופן הכנה
- משמנים היטב את התבנית בחמאה, כולל המכסה.
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ומעבדים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מייצרים כדורים ומכסים במגבת.
- משמנים את משטח העבודה בחמאה, פותחים כל כדור בצק לריבוע ומשמנים את כולו בנדיבות בחמאה. מגלגלים לרולדה, חותכים אותה לחצי, ומסדרים את החתיכות בסיר מהאמצע כלפי חוץ עם החתך כלפי מעלה.
- מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות, עד שהקובנה מגיעה ל-3/4 גובה הסיר.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- משמנים את הקובנה בחמאה בחלקה העליון וליד הדפנות, מכסים ואופים במשך 30 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-40 דקות נוספות, או עד שהמאפה ממלא את כל הסיר ומשחים יפה.
- הופכים את הקובנה לצלחת ומגישים.
אופן הכנה
- משמנים היטב את התבנית בחמאה, כולל המכסה.
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ומעבדים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מייצרים כדורים ומכסים במגבת.
- משמנים את משטח העבודה בחמאה, פותחים כל כדור בצק לריבוע ומשמנים את כולו בנדיבות בחמאה. מגלגלים לרולדה, חותכים אותה לחצי, ומסדרים את החתיכות בסיר מהאמצע כלפי חוץ עם החתך כלפי מעלה.
- מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות, עד שהקובנה מגיעה ל-3/4 גובה הסיר.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- משמנים את הקובנה בחמאה בחלקה העליון וליד הדפנות, מכסים ואופים במשך 30 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-40 דקות נוספות, או עד שהמאפה ממלא את כל הסיר ומשחים יפה.
- הופכים את הקובנה לצלחת ומגישים.
הערות
- לגרסה פרווה/ טבעונית, מחליפים את החמאה במרגרינה מומסת
הערות
- לגרסה פרווה/ טבעונית, מחליפים את החמאה במרגרינה מומסת

הכנתם את המתכון?
תגובות (21)
הכנתי ולפני ששמתי בתנור זה תפח בטירוף והיה נראה נהדר. בבוקר כשפתחתי את מכסה הסיר לאחר לילה בתנור הקובנה הפלה ולא עלתה. לא ברו לי איך. לדעתי בגלל המכסה
היי רחל, יכולות להיות מגוון סיבות לנפילת הקובנה ערבוב לא מספיק של החומרים, טמפרטורה לא מדויקת ועוד.
היי מאיפה הסיר ג’חנון השחור? זה נראה נון סטיק אם אני לא טועה ועדיף בריאותית על סירי האלומיניום

אפשר לבדוק בחנויות האפייה, אך ניתן לאפות את הקובנה בתבנית עגולה קטנה (קוטר 18-20 ס”מ) בעלת דפנות גבוהות מאוד (10 ס”מ) ותתקבל אותה תוצאה. בהצלחה!
האם אפשר להתפיח ללילה במקרר?

אפשר להתפיח לילה במקרר אבל אז מומלץ להשתמש במים קרים (או מים בטמפ’ החדר) ולא במים פושרים. בהצלחה!