קובנה – מאפה שמרים תימני לשבת בבוקר

יש מאפים שרוצים לזלול בבוקר, בצהריים ובערב. קובנה, מאפה שכבות תימני, הוא בהחלט אחד מהם. הכי כיף לאכול עם רסק עגבניות, סחוג וביצה קשה
יש מאפים שרוצים לזלול בבוקר, בצהריים ובערב. קובנה, מאפה שכבות תימני, הוא בהחלט אחד מהם. הכי כיף לאכול עם רסק עגבניות, סחוג וביצה קשה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    3069
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3068.6 קק״ל 3068.6 קק״ל
    פחמימות 508.6 גרם 508.6 גרם
    שומן 123.9 גרם 123.9 גרם
    נתרן 7774.0 מ״ג 7774.0 מ״ג
    חלבון 56.4 גרם 56.4 גרם
    סיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 69.5 גרם 69.5 גרם
    כולסטרול 332.0 מ״ג 332.0 מ״ג
    סידן 116.3 מ״ג 116.3 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 721.9 מ״ג 721.9 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    3069
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3068.6 קק״ל 3068.6 קק״ל
    פחמימות 508.6 גרם 508.6 גרם
    שומן 123.9 גרם 123.9 גרם
    נתרן 7774.0 מ״ג 7774.0 מ״ג
    חלבון 56.4 גרם 56.4 גרם
    סיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 69.5 גרם 69.5 גרם
    כולסטרול 332.0 מ״ג 332.0 מ״ג
    סידן 116.3 מ״ג 116.3 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 721.9 מ״ג 721.9 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


קובנה

שימון התבנית


אופן הכנה

  1. משמנים היטב את התבנית בחמאה, כולל המכסה.
  2. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ומעבדים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מייצרים כדורים ומכסים במגבת.
  5. משמנים את משטח העבודה בחמאה, פותחים כל כדור בצק לריבוע ומשמנים את כולו בנדיבות בחמאה. מגלגלים לרולדה, חותכים אותה לחצי, ומסדרים את החתיכות בסיר מהאמצע כלפי חוץ עם החתך כלפי מעלה.
  6. מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות, עד שהקובנה מגיעה ל-3/4 גובה הסיר.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. משמנים את הקובנה בחמאה בחלקה העליון וליד הדפנות, מכסים ואופים במשך 30 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-40 דקות נוספות, או עד שהמאפה ממלא את כל הסיר ומשחים יפה.
  9. הופכים את הקובנה לצלחת ומגישים.

הערות

  • לגרסה פרווה/ טבעונית, מחליפים את החמאה במרגרינה מומסת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קובנה – מאפה שמרים תימני לשבת בבוקר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    כרמית מנשה

    עשיתי את אותו המתכון היא יצא נהדרת אבל תחוסה ולא אוורירית מה הסיבה תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי כרמית, נסי להתפיח זמן ממושך יותר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות