קובנה – מאפה שמרים תימני לשבת בבוקר

יש מאפים שרוצים לזלול בבוקר, בצהריים ובערב. קובנה, מאפה שכבות תימני, הוא בהחלט אחד מהם. הכי כיף לאכול עם רסק עגבניות, סחוג וביצה קשה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

מצרכים

קובנה

שימון התבנית

אופן הכנה

  1. משמנים היטב את התבנית בחמאה, כולל המכסה.
  2. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ומעבדים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מייצרים כדורים ומכסים במגבת.
  5. משמנים את משטח העבודה בחמאה, פותחים כל כדור בצק לריבוע ומשמנים את כולו בנדיבות בחמאה. מגלגלים לרולדה, חותכים אותה לחצי, ומסדרים את החתיכות בסיר מהאמצע כלפי חוץ עם החתך כלפי מעלה.
  6. מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות, עד שהקובנה מגיעה ל-3/4 גובה הסיר.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. משמנים את הקובנה בחמאה בחלקה העליון וליד הדפנות, מכסים ואופים במשך 30 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-40 דקות נוספות, או עד שהמאפה ממלא את כל הסיר ומשחים יפה.
  9. הופכים את הקובנה לצלחת ומגישים.

הערות

  • לגרסה פרווה/ טבעונית, מחליפים את החמאה במרגרינה מומסת
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3068.6 קק״ל 3068.6 קק״ל
פחמימות 508.6 גרם 508.6 גרם
שומן 123.9 גרם 123.9 גרם
נתרן 7774.0 מ״ג 7774.0 מ״ג
חלבון 56.4 גרם 56.4 גרם
סיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרם
שומן רווי 69.5 גרם 69.5 גרם
כולסטרול 332.0 מ״ג 332.0 מ״ג
סידן 116.3 מ״ג 116.3 מ״ג
ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
אשלגן 721.9 מ״ג 721.9 מ״ג
אבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    Mati Tal

    האם אפשר להתפיח ללילה במקרר?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להתפיח לילה במקרר אבל אז מומלץ להשתמש במים קרים (או מים בטמפ’ החדר) ולא במים פושרים. בהצלחה!

    Avatar
    שלומית

    שעה ועשרים מספיקה לקובנה להיות מוכן

      Avatar
      Foody Foody

      יש האופים על חום מאד גבוה למשך חצי שעה ואז מורידים את הטמפ וממשיכים באפייה עוד כשעה. יש המכניסים לתנור לחום נמוך ואופים לילה שלם. בשני המקרים זה יוצא טעים (: בהצלחה!

הצג עוד