קובנה – מאפה שמרים תימני לשבת בבוקר

יש מאפים שרוצים לזלול בבוקר, בצהריים ובערב. קובנה, מאפה שכבות תימני, הוא בהחלט אחד מהם. הכי כיף לאכול עם רסק עגבניות, סחוג וביצה קשה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

מצרכים

קובנה

  • 500
    גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 50
    גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 1/2
    כוסות או 360 מ"ל מים פושרים
  • 1 כף מלח דק
  • 100 גרם חמאה רכה

שימון התבנית

  • 40 גרם חמאה

אופן הכנה

  1. משמנים היטב את התבנית בחמאה, כולל המכסה.
  2. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ומעבדים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מייצרים כדורים ומכסים במגבת.
  5. משמנים את משטח העבודה בחמאה, פותחים כל כדור בצק לריבוע ומשמנים את כולו בנדיבות בחמאה. מגלגלים לרולדה, חותכים אותה לחצי, ומסדרים את החתיכות בסיר מהאמצע כלפי חוץ עם החתך כלפי מעלה.
  6. מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות, עד שהקובנה מגיעה ל-3/4 גובה הסיר.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. משמנים את הקובנה בחמאה בחלקה העליון וליד הדפנות, מכסים ואופים במשך 30 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-40 דקות נוספות, או עד שהמאפה ממלא את כל הסיר ומשחים יפה.
  9. הופכים את הקובנה לצלחת ומגישים.

הערות

  • לגרסה פרווה/ טבעונית, מחליפים את החמאה במרגרינה מומסת

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3068.6 קק״ל 3068.6 קק״ל
פחמימות 498.6 גרם 498.6 גרם
שומן 119.9 גרם 119.9 גרם
נתרן 5458.5 מ״ג 5458.5 מ״ג
חלבון 52.9 גרם 52.9 גרם
סיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרם
שומן רווי 70.5 גרם 70.5 גרם
כולסטרול 332.0 מ״ג 332.0 מ״ג
סידן 116.3 מ״ג 116.3 מ״ג
ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
אשלגן 721.9 מ״ג 721.9 מ״ג
אבץ 3.7 מ״ג 3.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Shani Kenzie

    100 גרם חמאה רכה מצטרפת גם היא לכל החומרים בהתחלה?

      מערכת Foody

      היי שני,
      החמאה לא נכנסת למיקסר, היא משמשת רק לשימון הבצק. בכל מקום במתכון שבו כתוב שצריך לשמן, מורחים מהחמאה הרכה בנדיבות. זה תוקן להסבר יותר ברור גם במתכון עצמו.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody