
-
זמן הכנה50 דקות
-
זמן כולל4 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים7
מצרכים
קובנה
-
500גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
25 גרם שמרים טריים
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מים פושרים
-
1 כף מלח דק
-
100 גרם חמאה רכה
שימון התבנית
-
40 גרם חמאה
אופן הכנה
- משמנים היטב את התבנית בחמאה, כולל המכסה.
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ומעבדים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מייצרים כדורים ומכסים במגבת.
- משמנים את משטח העבודה בחמאה, פותחים כל כדור בצק לריבוע ומשמנים את כולו בנדיבות בחמאה. מגלגלים לרולדה, חותכים אותה לחצי, ומסדרים את החתיכות בסיר מהאמצע כלפי חוץ עם החתך כלפי מעלה.
- מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות, עד שהקובנה מגיעה ל-3/4 גובה הסיר.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- משמנים את הקובנה בחמאה בחלקה העליון וליד הדפנות, מכסים ואופים במשך 30 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-40 דקות נוספות, או עד שהמאפה ממלא את כל הסיר ומשחים יפה.
- הופכים את הקובנה לצלחת ומגישים.
הערות
- לגרסה פרווה/ טבעונית, מחליפים את החמאה במרגרינה מומסת
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
3068.6
קק״ל
3068.6
קק״ל
פחמימות
508.6
גרם
508.6
גרם
שומן
123.9
גרם
123.9
גרם
נתרן
7774.0
מ״ג
7774.0
מ״ג
חלבון
56.4
גרם
56.4
גרם
סיבים תזונתיים
15.5
גרם
15.5
גרם
שומן רווי
69.5
גרם
69.5
גרם
כולסטרול
332.0
מ״ג
332.0
מ״ג
סידן
116.3
מ״ג
116.3
מ״ג
ברזל
6.9
מ״ג
6.9
מ״ג
אשלגן
721.9
מ״ג
721.9
מ״ג
אבץ
5.2
מ״ג
5.2
מ״ג
תגובות (17)
האם אפשר להתפיח ללילה במקרר?
אפשר להתפיח לילה במקרר אבל אז מומלץ להשתמש במים קרים (או מים בטמפ’ החדר) ולא במים פושרים. בהצלחה!
שעה ועשרים מספיקה לקובנה להיות מוכן
יש האופים על חום מאד גבוה למשך חצי שעה ואז מורידים את הטמפ וממשיכים באפייה עוד כשעה. יש המכניסים לתנור לחום נמוך ואופים לילה שלם. בשני המקרים זה יוצא טעים (: בהצלחה!