קונפיטורת תפוחים ורימונים לביס נוסטלגי מושלם

חושבים שלהכין קונפיטורה ביתית זה עניין מסובך? אוהד חורי מכין קונפיטורת תפוחים ורימונים עם חתיכות פרי, ומשמר את טעמי החגים והסתיו בצנצנת
חושבים שלהכין קונפיטורה ביתית זה עניין מסובך? אוהד חורי מכין קונפיטורת תפוחים ורימונים עם חתיכות פרי, ומשמר את טעמי החגים והסתיו בצנצנת
  • אוהד חורי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    604
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 603.8 קק״ל 2415.0 קק״ל
    פחמימות 155.9 גרם 623.6 גרם
    שומן 0.0 גרם 0.0 גרם
    נתרן 2.1 מ״ג 8.2 מ״ג
    חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.9 מ״ג 11.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 93.7 מ״ג 374.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    604
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 603.8 קק״ל 2415.0 קק״ל
    פחמימות 155.9 גרם 623.6 גרם
    שומן 0.0 גרם 0.0 גרם
    נתרן 2.1 מ״ג 8.2 מ״ג
    חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.9 מ״ג 11.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 93.7 מ״ג 374.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

אוכל הוא שפה אוניברסלית שאין שנייה לה.

אצלנו בבית אוכל פירושו אהבה. אני זוכר את סבתי, זיכרונה לברכה, שלא דיברה מילה בעברית אבל תמיד ידעתי כמה שהיא אוהבת אותי דרך כמה סוגי הקובה שהגישה או האורז האדום עם הבצל המטוגן והסלט שהיה קצוץ דק דק. הבית תמיד היה מלא בריחות עד שהיה קשה לדעת איפה היא מסתיימת והאוכל מתחיל. המבט הזה בעיניים שלה כשהביטה בי ממלא את הפה בכף אחר כף של אהבה מתובלת, מתענג על כל ביס, המבט הזה אמר הכול. 

האוכל שלה היה חיבוק, מילים ללא קול, קשת של רגשות שבמבט לאחור הייתה כל כך מרובדת אבל אז הרגישה לי כל כך פשוטה וישירה. ככל שגדלתי והרגליים התקרבו יותר ויותר אל הרצפה כשישבתי על הכיסא בפינת האוכל, התחלתי לעזור. קצת לקלף, קצת לחתוך. אני זוכר את מגע היד שלה על ידי, חם ורך, מכוון את הסכין, מגדיר את העוצמה של החיתוך ומדריך אותי בסבלנות. דרכה למדתי שפה נוספת שלימים הפכה בשבילי קלה יותר מלדבר.

בראש השנה, לקראת ארוחת ערב החג, היינו קולפים ביחד רימונים, מחלצים את הגרגרים הארגמניים מהקליפות ומרכזים בקערה גדולה בשביל הברכות (כי אסור להתלכלך בארוחה, אז עושים זאת לפני). בנוסף היינו מכינים את הגרסה שלה לתפוח בדבש, תפוח מבושל במי סוכר עם הל, שהיה מוגש גם הוא בשולחן הברכות, בקערות זכוכית קטנות. כולם השתגעו על התפוחים האלה והם היו נעלמים במהירות שיא. זיכרונות מנוקדים בטעמים וריחות שמלווים אותי מאז ועד היום.

עם השנים לקחתי את האהבה לבישול שלמדתי ממנה ונתתי לה אינטרפרטציה משלי. ניסיתי, נכשלתי, הצלחתי, למדתי, האכלתי את הסובבים אותי ללא הפסקה ובסופו של דבר מצאתי את הנישה שלי באפייה ובמתוקים. את הכנת הריבות אהבתי יותר מכל, כי בתכלס – אין כמו פרוסת לחם טרייה (או קרואסון טרי) עם קצת חמה ושכבת ריבה או קונפיטורה ביתית משוחה עליה כדי לזקק רגע אחד של אושר בביס מושלם.

כחלק ממתנה לחברה טובה חובבת מתוק, הכנתי קונפיטורת תפוחים ורימונים, חמאת בוטנים עם דבש ומלח ים ולחם איינקורן אישי, הגרסה שלי לקלאסיקה אמריקאית – Peanut Butter & Jelly Sandwich.

אני מצרף הפעם מתכון לקונפיטורת תפוחים ורימונים, ובאחד הטורים בהמשך אני מבטיח ללמד אתכם איך מכינים חמאת בוטנים שתשאיר אבק לכל חמאות הבוטנים הקנויות. יש למה לצפות!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. ערב לפני הכנת הריבה, קולפים את התפוחים, מגלענים אותם וחותכים לקוביות בגודל 2X2 ס”מ. שוקלים 1 ק”ג של קוביות תפוחים ומעבירים לסיר.
  2. מוסיפים לסיר את הסוכר, מערבבים מעט ומשהים ללילה במקרר. בשלב זה, הסוכר יוציא מהתפוחים את הנוזלים ובבוקר נמצא בסיר קוביות תפוחים בנוזל צלול ושאריות סוכר שלא התמוסס.
  3. שמים צלחת קטנה במקפיא.
  4. מוסיפים לסיר את מיץ הרימונים ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
  5. כשהריבה רותחת מורידים את הלהבה לבינונית, ממשיכים לבשל ללא מכסה ומערבבים מדי כמה דקות כדי שהתחתית לא תיחרך. מדי פעם מקפים את הקצף שנוצר למעלה.
  6. כשהריבה מתחילה להסמיך (מומלץ לבדוק אחרי 20 דקות), מטפטפים מעט מנוזל הריבה על הצלחת הקפואה עד שהנוזל יתקרר לטמפ’ חדר (מספר שניות). מעבירים את האצבע בנוזל - אם השביל שנוצר נסגר מיד, ממשיכים לבשל את הריבה עוד 5 דקות ומבצעים שוב את הבדיקה. אם השביל לא נסגר / נסגר לאט מאוד, הריבה מוכנה.
  7. מעבירים את הריבה לצנצנות מעוקרות, מלאות כמעט עד הסוף, ולאחר שסוגרים את הצנצנות הופכים אותן ומעמידים אותן על ראשן על כמה שכבות של נייר עיתון עד שיתקררו לטמפ’ החדר. לאחר מכן, שוטפים את הצנצנות ומייבשים. הריבה מוכנה.
  8. עד הפתיחה הריבה יכולה להיות בחוץ לפחות חצי שנה (בהנחה שהצנצנות עוקרו כמו שצריך). מרגע הפתיחה - למקרר.

הערות

  • אני אוהב את הקונפיטורה שלי עם חתיכות ברורות של פרי. למי שמעדיף מרקם חלק יותר, ניתן להמיר את הגרני סמית' בתפוחי יונתן או אלכסנדר שנוטים יותר להתפורר בבישול
  • השריית התפוחים בסוכר עוזרת לשימור צורתם ומקצרת את זמן הבישול. במידה ורוצים לדלג על השלב הזה, ניתן לבשל את כל המצרכים ביחד מההתחלה אך זמן הבישול יתארך
  • עיקור צנצנות: שלב קריטי וחשוב בכל הכנת ריבה. אני מרתיח את מכסי הצנצנות במים במשך 10 דקות ואז משאיר אותם בסיר המכוסה עד לשימוש. את הצנצנות אני שוטף היטב במים וסבון ואז מחמם במיקרוגל במשך 2 דקות (עד 5 צנצנות בכל פעם) ומשאיר אותן במיקרוגל עד השימוש (חשוב להיזהר כשמוציאים אותן, הן חמות מאוד)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קונפיטורת תפוחים ורימונים לביס נוסטלגי מושלם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות