קוצרים מחמאות – מאפה קונכיות פסטה במילוי גבינות ותרד ברוטב פומודורו

מה תכינו לארוחת השבועות? מאפה קונכיות פסטה עם מלית גבינות ותרד, עטוף ברוטב פומודורו סמיך ועסיסי. אנחנו כבר שומעים את קריאות ההתפעלות של האורחים שלכם מכאן...
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

אין דבר שיותר משמח אותי מלהכין ארוחה חלבית ולכן אני כל כך אוהבת לארח בשבועות. אירוח חלבי מלא באפשרויות, מתאים לקרניבורים ולצמחונים ומזמין את הבשלן להיות יצירתי ובלי גבולות. מאפה הקונכיות הזה קוצר מחמאות והוא כוכב אירוח שאני מכינה כבר המון שנים. מה משתנה בכל זאת? המליות. פעם אני מכינה מלית עם ברוקולי או בטטות והפעם תרד וגבינות, כי זה הכי קלאסי.

חשוב לא להגזים עם בישול הפסטה, היא חייבת להיות אל-דנטה (על השן), קשיחה קצת כדי שניתן יהיה למלא אותה. אל תדאגו, הפסטה עוד עוברת אפייה ולכן היא עוד תתרכך ותהיה מפנקת ומתמסרת כשתצא מן התנור.

אפשר להשתגע עם איזה גבינות שרוצים. אני השתמשתי בריקוטה, פרמזן וגבינה בולגרית, אבל גם קשקבל, שמנת חמוצה ופטה יהיו נפלאות כאן. בקיצור, תשתגעו, מה כבר יכול לצאת רע מפסטה עם תרד, גבינות ורוטב עגבניות עשיר?

איך אוכלים? בכף שתתפוס גם את רוטב הפומודורו, גם את הפסטה וגם את המלית. איך מפסיקים? אלוהים יודע! שיהיה בהצלחה עם זה…

מצרכים

לפסטה:

לרוטב התרד והגבינות:

לאפיה ולציפוי:

אופן הכנה

  1. בוחרים בצורת פסטה קונכיות גדולות במיוחד. אם לא מוצאים פסטה קונכיות ניתן להשתמש בקנלוני או בפסטה בצורת צינורות קצרים ועבים. מבשלים את קונכיות הפסטה בסיר גדול מלא במי מלח רותחים עד לדרגת אל דנטה ומסננים (חשוב שהפסטה תשאר קשיחה ועם גוף כדי שיהיה קל למלא אותה).
  2. מכינים את התרד: במחבת רחבה מחממים שמן זית וכף חמאה, מוסיפים את השום הכתוש, את תיבולית עשבי התיבול (או תיבולית כל תיבולית אחרת שאוהבים) ואת עלי התרד, מלח ופלפל עם 1/2 כוס מים. מערבבים כל הזמן בעדינות. לאחר כרבע שעה התרד מאבד נוזלים ונפח.
  3. מכינים את מלית הגבינות והתרד: מפוררים את הגבינה הבולגרית, מגררים את הפרמזן, מערבבים את הריקוטה. על קרש חיתוך קוצצים מעט את עלי התרד, מכניסים לקערה ומערבבים היטב עם הגבינות. ממליחים ומפלפלים בעדינות (הגבינות מלוחות יחסית).
  4. משמנים בשמן זית תבנית אפיה עמוקה. מוזגים לתוכה את רוטב הפומודורו.
  5. מסדרים את הקונכיות המבושלות בתבנית בצפיפות.
  6. מכניסים את המלית לשקית זילוף וממלאים בעדינות את הקונכיות (אם אין לכם שקית זילוף אפשר למלא את הקונכיות עם כפית). מזלפים עוד קצת שמן זית על המאפה וגבינת פרמזן מגוררת.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך כחצי שעה עד שהמאפה מזהיב.

האורחים התלהבו? קצרתם שדה של מחמאות? אל תשכחו לבוא לספר לנו איך יצא!

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 1108.9 קק״ל 6653.1 קק״ל
פחמימות 795.5 גרם 4773.2 גרם
שומן 812.9 גרם 4877.3 גרם
נתרן 2899.8 מ״ג 17398.7 מ״ג
חלבון 801.3 גרם 4807.7 גרם
סיבים תזונתיים 788.3 גרם 4729.9 גרם
שומן רווי 794.9 גרם 4769.1 גרם
כולסטרול 811.4 מ״ג 4868.7 מ״ג
סידן 1068.3 מ״ג 6409.7 מ״ג
ברזל 789.2 מ״ג 4734.9 מ״ג
אשלגן 1080.9 מ״ג 6485.5 מ״ג
אבץ 788.1 מ״ג 4728.7 מ״ג

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (11)

    Avatar
    שאית

    הכנתי אתמול ויצא מושלם כולם התענגו

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody