קיפודי בשר ואורז ברוטב כרישה, אפונה ולימון

תמרה אהרוני מלמדת להכין גרסה למנה פרסית מפורסמת - קיפודי בשר ואורז שי אפשר לעמוד בפניהם. מבשלים ברוטב לימוני ונהנים מארוחה שלמה בסיר אחד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    24

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל, הכרישה והשום. משרים את האורז למשך 30 דקות במים קרים ומסננים.
  2. בסיר נמוך ורחב מחממים שמן זית.
  3. כשהשמן חם מוסיפים בצל, כרישה ושום ומטגנים 3-4 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  4. מוסיפים את ציר העוף, מיץ וקליפת לימון, לימונים פרסיים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  5. במעבד מזון טוחנים היטב בצל, שום, עשבי התיבול ופלפל ירוק.
  6. בקערה גדולה מערבבים היטב לתערובת אחידה את הבשר, תערובת עשבי התיבול, גרידת הלימון והאורז. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר.
  7. מוסיפים לתערובת 1/2 מכמות האורז ומערבבים היטב. את החצי הנותר משטחים בתוך תבנית.
  8. מכדררים מהתערובת כדורים בגודל של כדור גולף, מהדקים היטב, מגלגלים בתוך האורז ומניחים על צלחת שטוחה או מגש.
  9. חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים.
  10. מוסיפים לסיר עם הרוטב את הקציצות, ובין לבין מסדרים את תחתיות הארטישוק ואת האפונה.
  11. מבשלים את הכדורים ברתיחה מתונה ללא מכסה כ-10 דקות.
  12. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות. חשוב לא לפתוח את הסיר באמצע.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1158.9 קק״ל 4635.4 קק״ל
פחמימות 81.1 גרם 324.2 גרם
שומן 53.3 גרם 213.1 גרם
נתרן 2707.3 מ״ג 10829.4 מ״ג
חלבון 73.1 גרם 292.5 גרם
סיבים תזונתיים 14.6 גרם 58.3 גרם
שומן רווי 16.3 גרם 65.2 גרם
כולסטרול 172.5 מ״ג 690.0 מ״ג
סידן 255.1 מ״ג 1020.2 מ״ג
ברזל 11.2 מ״ג 44.6 מ״ג
אשלגן 2072.7 מ״ג 8290.7 מ״ג
אבץ 10.9 מ״ג 43.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody