קציצות אורז ועוף בסגנון אסייתי
מכירים את קיפודי האורז הפרסיים? קבלו את הגרסה האסייתית שלהם, עם מילוי של עוף, רוטב אסייתי כיפי ושיטת הכנה באידוי שהופכת אותן לקלי קלות
מכירים את קיפודי האורז הפרסיים? קבלו את הגרסה האסייתית שלהם, עם מילוי של עוף, רוטב אסייתי כיפי ושיטת הכנה באידוי שהופכת אותן לקלי קלות
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 280.6 קק״ל 1122.5 קק״לפחמימות 15.0 גרם 59.8 גרםשומן 14.3 גרם 57.2 גרםנתרן 659.7 מ״ג 2638.8 מ״גחלבון 26.5 גרם 106.1 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.2 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.9 גרםכולסטרול 181.4 מ״ג 725.4 מ״גסידן 35.0 מ״ג 140.1 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 853.3 מ״ג 3413.3 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 8.8 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות281
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 280.6 קק״ל 1122.5 קק״לפחמימות 15.0 גרם 59.8 גרםשומן 14.3 גרם 57.2 גרםנתרן 659.7 מ״ג 2638.8 מ״גחלבון 26.5 גרם 106.1 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.2 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.9 גרםכולסטרול 181.4 מ״ג 725.4 מ״גסידן 35.0 מ״ג 140.1 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 853.3 מ״ג 3413.3 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 8.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 281 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 כוס אורז עגול
-
500 גרם עוף טחון
-
1/2 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
5 כפות כוסברה
-
1 שן שום
-
2 כפיות שורש ג’ינג’ר
-
1 כף רוטב סויה
-
3 כפות קורנפלור
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
רוטב
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1/4 כוס מים
-
1 כף שורש ג’ינג’ר
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית שמן שומשום
-
2 כפות כוסברה
אופן הכנה
- שוטפים בהרבה מים קרים למשך שעה לפחות.
- קוצצים את התפוח, הבצל, הכוסברה, השום והג’ינג’ר דק. מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מרטיבים מעט את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג- פונג.
- מסננים את האורז מהמים ומפזרים אותו על צלחת שטוחה.
- מגלגלים את כדורי הבשר באורז המסונן כך שהם יהיו מצופים לגמרי בגרגירי אורז.
- שמים את הכדורים המצופים בסלסלת אידוי ומאדים אותם כ-20-15 דקות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הג’ינג’ר והכוסברה מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הכדורים. מגישים מיד.
אופן הכנה
- שוטפים בהרבה מים קרים למשך שעה לפחות.
- קוצצים את התפוח, הבצל, הכוסברה, השום והג’ינג’ר דק. מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מרטיבים מעט את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג- פונג.
- מסננים את האורז מהמים ומפזרים אותו על צלחת שטוחה.
- מגלגלים את כדורי הבשר באורז המסונן כך שהם יהיו מצופים לגמרי בגרגירי אורז.
- שמים את הכדורים המצופים בסלסלת אידוי ומאדים אותם כ-20-15 דקות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הג’ינג’ר והכוסברה מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הכדורים. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן