קציצות בקר ברוטב כרובית ועגבניות שרי

אסי רוז ביקרה בשדות כרובית סמוכים לביתה וחזרה מוקסמת. עם הכרוביות היפות היא הכינה מנה מופלאה של קציצות בקר ברוטב כרובית ועגבניות שרי
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

שדות המושב שלנו שופעים כרוביות, זה מחזה נפלא ושובה לב של שדות מוריקים שצבעם הופך לטורקיז והם גדולים ומהפנטים.

הכירו את ברק, הוא ומשפחתו מגדלים ומטפחים את שדות הכרובית עליהם אני מספרת לכם, פגשתי אותו בשדותיו והוא סיפר לי רבות על הכרוביות המופלאות והמהפנטות שלו.

את רוב הכרובית במדינתנו מגדלים בשדות אלה. כרובית גדלה באדמה בין 90 ל-150 ימים, בהם היא הופכת לכרובית בוגרת, לבנה ומלאת כל טוב.

הכרובית היא תפרחת אותה עוטפים עלים גדולים, ירוקים ויפים, התפרחת נמצאת במרכז העלים והעלים הסובבים אותה עומדים ומגינים עליה מכל מזיק שירצה לטעום מטעמה העשיר.

ברק ועובדיו מטפחים את הכרוביות לאורך כל תקופת גדילתן, הם משקים אותן, מזינים את האדמה סביבן ובעת הבשלתן כאשר הכרוביות בערך בגודל של תפוז הם מקפלים את אחד העלים הגדולים של הכרוביות על כל שטח פניהן, כך הכרוביות לא “ישתזפו” מהשמש ויישארו לבנות וצחורות כמו שאנחנו אוהבים אותן.

את הכרוביות ניתן למצוא כיום כמעט בכל מטבח, נהוג לאכול אותן מבושלות, טריות, מטוגנות ואפויות. הכרובית היא ירק בעל שפע רחב של ערכים תזונתיים שכל אחד מהם מעניק רבות לגופנו. המינרלים הבולטים בכרובית הם ברזל, סידן ואשלגן שסגולותיהם מגוונות ובעלות משמעות גדולה עבורנו.

הכרובית מכילה נוגדי חמצון רבים שמחזקים את גופנו ומחזקים את מערכת החיסון שלנו. היא עשירה בסיבים תזונתיים רבים אשר תורמים לנו רבות במעברם במערכת העיכול, היות שהם תורמים לתחושת שובע, מאזנים את רמות הסוכרים בדם ומחזקים את דפנות המעי.

את הכרוביות שלנו אני אוהבת לאכול במגוון צורות: החל מכרובית טרייה שאנחנו נהנים לאכול אותה כמו שהיא או בשילוב בסלט הביתי שלנו; כרובית אפויה, שהיא פינוק חלומי עבור כולנו; וכמובן אנחנו מאוד נהנים משילוב של הכרובית בתבשילים הביתיים שלנו.

בחרתי לשתף אתכם במתכון של בית, מתכון שמחבר אותנו לאדמה, מעשיר את תזונתנו ונותן לנו הרבה נחת ושלווה בגוף ובנפש.

סיר הקציצות הזה הוא כוכב אצלנו במטבח, אנחנו אוכלים אותו במגוון רחב של וריאציות. הפעם בחרתי לשתף אתכם באחת שקרובה מאוד לליבי.

בואו נתחיל לבשל סיר מלא באושר…

ברק והכרובית
ברק והכרובית

פשוט יפהפייה
פשוט יפהפייה

סיר נהדר
סיר נהדר

מצרכים

רוטב

קציצות בקר

אופן הכנה

  1. בסיר רחב שוליים מחממים שמן זית, מטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים עוד דקה עד לפתיחת הטעמים ועד שעולה ניחוח של שום. 
  3. מוסיפים 250 מ”ל קרם קוקוס ו-100 מ”ל מים, מערבבים עד לאיזון מוחלט של התערובת, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה.
  4. בקערה מערבבים את הבקר הטחון עם קמח עדשים, מלח, כמון ופלפל לתערובת אחידה ומעט דביקה (אם רוצים להעשיר את הקציצות ניתן להוסיף להן קישוא מגורד דק).
  5. יוצרים מתערובת הבשר קציצות בגודל בינוני ומעבירים לסיר, בין הקציצות מפזרים פרחי כרובית ועגבניות שרי.
  6. מכסים ומבשלים כחצי שעה, מידי פעם מטלטלים בעדינות את הסיר, מומלץ לא לערבב. 
  7. לאחר חצי שעה בוזקים בעזרת כף מעט מהרוטב הצהוב על הקציצות, מפזרים מעט עלי טימין ומגישים.

מתכון לקציצות בשר עם זוקיני ברוטב לימוני של תמרה אהרוני

מתכון לסינייה קבב של אושר אידלמן

קציצות עוף עם אפונה וירקות שילדים ממש אוהבים

הערות

  • איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
  • ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4-5 ימים
  • הצעת הגשה: לצד אורז לבן/ מלא

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 394.5 קק״ל 2367.2 קק״ל
פחמימות 9.0 גרם 54.1 גרם
שומן 29.9 גרם 179.5 גרם
נתרן 1127.2 מ״ג 6763.5 מ״ג
חלבון 23.5 גרם 140.8 גרם
סיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.2 גרם
שומן רווי 15.4 גרם 92.2 גרם
כולסטרול 71.7 מ״ג 430.0 מ״ג
סידן 44.5 מ״ג 267.2 מ״ג
ברזל 4.5 מ״ג 26.9 מ״ג
אשלגן 661.2 מ״ג 3967.0 מ״ג
אבץ 4.8 מ״ג 28.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody