מפתיעות בעגבניות: קציצות דגים ברוטב פיקנטי
קציצות דגים נהדרות, רכות ונימוחות, ברוטב עגבניות פיקנטי עם פלפלים, חציל בלאדי ותבלינים. מנה עיקרית מצוינת לארוחת צהריים או ערב ביתית
קציצות דגים נהדרות, רכות ונימוחות, ברוטב עגבניות פיקנטי עם פלפלים, חציל בלאדי ותבלינים. מנה עיקרית מצוינת לארוחת צהריים או ערב ביתית
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 517.4 קק״ל 1552.3 קק״לפחמימות 37.4 גרם 112.3 גרםסוכר 15.7 גרם 47.2 גרםשומן 21.5 גרם 64.4 גרםנתרן 2935.0 מ״ג 8804.9 מ״גחלבון 36.2 גרם 108.6 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 28.1 גרםשומן רווי 2.8 גרם 8.4 גרםכולסטרול 71.7 מ״ג 215.0 מ״גסידן 88.9 מ״ג 266.7 מ״גברזל 3.2 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 1458.5 מ״ג 4375.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות517
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 517.4 קק״ל 1552.3 קק״לפחמימות 37.4 גרם 112.3 גרםסוכר 15.7 גרם 47.2 גרםשומן 21.5 גרם 64.4 גרםנתרן 2935.0 מ״ג 8804.9 מ״גחלבון 36.2 גרם 108.6 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 28.1 גרםשומן רווי 2.8 גרם 8.4 גרםכולסטרול 71.7 מ״ג 215.0 מ״גסידן 88.9 מ״ג 266.7 מ״גברזל 3.2 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 1458.5 מ״ג 4375.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 517 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניחתוך לחצי
-
2 פלפלים אדומים בינונייםמתוקים, חתוכים לרצועות
-
1 חציל בינוניבלאדי, חתוך לקוביות גסות
-
1 צנצנת רוטב עגבניות פיקנטי לדג
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כף כמון טחון
-
1/2 כף זרעי כוסברהטחונים
-
1 1/2 כפיות מלח דק
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות היטב ומכדררים לקציצות בגודל שאתם אוהבים.
- מחממים מעט שמן במחבת עמוקה וצורבים את הקציצות לקבלת צבע שחום מכל הכיוונים.
- במחבת עמוקה רחבה נפרדת מחממים שמן ומטגנים בעדינות את התבלינים (זהירות שלא ישרפו) מלבד המלח.
- לאחר שעולה ריח טוב של תבלינים מהשמן מוסיפים את הפלפל החריף, הפלפלים המתוקים והחצילים ומטגנים מעט.
- כשהירקות במחבת מעט מתרככים מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.
- אחרי שהרוטב שלנו רתח מוסיפים את הקציצות הצרובות לרוטב ומנמיכים את האש ללהבה בינונית.
- מבשלים במחבת פתוחה כ-30-40 דקות עד שהרוטב מסמיך, מתבלים במלח וטועמים, במידת הצורך מתקנים תיבול.
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות היטב ומכדררים לקציצות בגודל שאתם אוהבים.
- מחממים מעט שמן במחבת עמוקה וצורבים את הקציצות לקבלת צבע שחום מכל הכיוונים.
- במחבת עמוקה רחבה נפרדת מחממים שמן ומטגנים בעדינות את התבלינים (זהירות שלא ישרפו) מלבד המלח.
- לאחר שעולה ריח טוב של תבלינים מהשמן מוסיפים את הפלפל החריף, הפלפלים המתוקים והחצילים ומטגנים מעט.
- כשהירקות במחבת מעט מתרככים מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.
- אחרי שהרוטב שלנו רתח מוסיפים את הקציצות הצרובות לרוטב ומנמיכים את האש ללהבה בינונית.
- מבשלים במחבת פתוחה כ-30-40 דקות עד שהרוטב מסמיך, מתבלים במלח וטועמים, במידת הצורך מתקנים תיבול.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן