
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
קציצות
-
500 גרם דג ברמונדי ישראליפילה נקי מעור ועצמות, קצוץ דק או טחון
-
1 קישוא בינונימגורר
-
1 בצל בינונימגורר
-
2 שיני שוםקצוצות דק
-
1 תפוח אדמה בינונימגורר
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל לבן טחון
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
2 פלפלי צ'ילי ירוקים בינונייםחתוכים לחצי
-
2 פלפלים אדומים בינונייםמתוקים, חתוכים לרצועות
-
1 חציל בינוניבלאדי, חתוך לקוביות גסות
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כף כמון טחון
-
1/2 כף זרעי כוסברהטחונים
-
1 1/2 כפיות מלח דק
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות היטב ומכדררים לקציצות בגודל שאתם אוהבים.
מכדררים לקציצות בגודל שאתם אוהבים. צילום: שניר גואטה - מחממים מעט שמן במחבת עמוקה וצורבים את הקציצות לקבלת צבע שחום מכל הכיוונים.
צורבים את הקציצות לקבלת צבע מכל הכיוונים. צילום: שניר גואטה - במחבת עמוקה רחבה נפרדת מחממים שמן ומטגנים בעדינות את התבלינים (זהירות שלא ישרפו) מלבד המלח.
מטגנים בעדינות את התבלינים. צילום: שניר גואטה - לאחר שעולה ריח טוב של תבלינים מהשמן מוסיפים את הפלפלים החריפים, הפלפלים המתוקים והחצילים ומטגנים מעט.
מוסיפים את הירקות למחבת. צילום: שניר גואטה - כשהירקות במחבת מעט מתרככים מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. צילום: שניר גואטה - אחרי שהרוטב שלנו רתח מוסיפים את הקציצות הצרובות לרוטב ומנמיכים את האש ללהבה בינונית.
אחרי שהרוטב רתח מוסיפים את הקציצות הצרובות. צילום: שניר גואטה - מבשלים במחבת פתוחה כ-30-40 דקות עד שהרוטב מסמיך, מתבלים במלח וטועמים, במידת הצורך מתקנים תיבול.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
3
מנות
קלוריות
498.3
קק״ל
1494.9
קק״ל
פחמימות
37.4
גרם
112.2
גרם
שומן
21.9
גרם
65.8
גרם
נתרן
3193.9
מ״ג
9581.8
מ״ג
חלבון
37.5
גרם
112.5
גרם
סיבים תזונתיים
14.6
גרם
43.9
גרם
שומן רווי
3.3
גרם
9.8
גרם
כולסטרול
83.3
מ״ג
250.0
מ״ג
סידן
310.4
מ״ג
931.3
מ״ג
ברזל
8.5
מ״ג
25.4
מ״ג
אשלגן
2514.3
מ״ג
7542.9
מ״ג
אבץ
2.9
מ״ג
8.6
מ״ג
תגובות (21)
יצא מעולההה! תודה