-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 170.1 קק״ל 2040.7 קק״לפחמימות 46.6 גרם 559.0 גרםשומן 45.4 גרם 545.1 גרםנתרן 194.9 מ״ג 2338.6 מ״גחלבון 42.7 גרם 512.7 גרםסיבים תזונתיים 39.0 גרם 468.2 גרםשומן רווי 39.2 גרם 470.4 גרםכולסטרול 89.3 מ״ג 1071.5 מ״גסידן 93.9 מ״ג 1126.9 מ״גברזל 38.6 מ״ג 463.6 מ״גאשלגן 164.3 מ״ג 1971.6 מ״גאבץ 38.1 מ״ג 457.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות170
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 170.1 קק״ל 2040.7 קק״לפחמימות 46.6 גרם 559.0 גרםשומן 45.4 גרם 545.1 גרםנתרן 194.9 מ״ג 2338.6 מ״גחלבון 42.7 גרם 512.7 גרםסיבים תזונתיים 39.0 גרם 468.2 גרםשומן רווי 39.2 גרם 470.4 גרםכולסטרול 89.3 מ״ג 1071.5 מ״גסידן 93.9 מ״ג 1126.9 מ״גברזל 38.6 מ״ג 463.6 מ״גאשלגן 164.3 מ״ג 1971.6 מ״גאבץ 38.1 מ״ג 457.7 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 170 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות קינואה
-
1 כוס פטרוזיליה
-
1/4 כוס נענע
-
2 ביצים L
-
1/4 כוס פירורי לחם
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 בצל סגולקצוץ דק
-
1 שן שוםכתושה
-
1 בטטהחתוכה לקוביות
-
1 קישואחתוך לקוביות
-
1/2 כוס אפונה ירוקה קפואהמופשרת
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוקלא חובה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אפייה
-
1 חבילה נייר אפייה
אופן הכנה
- בישול הקינואה: מכניסים את הקינואה למסננת ושוטפים בהרבה מים.
- בישול הקינואה מזכיר מאוד בישול אורז: מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומכניסים את הקינואה. מערבבים עד שכל הקינואה מצופה בשמן ומטגנים.
- מוסיפים 4 כוסות מים וכפית מלח ומערבבים. מביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר לאש הקטנה ביותר ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 15-20 דקות.
- מפרידים את גרגרי הקינואה בעזרת מזלג. מקררים.
- מחממים במחבת את כוס שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השום, הבטטה והקישוא ומטגנים עד לריכוך הירקות תוך כדי בחישה.
- בקערה גדולה מערבבים את הקינואה יחד עם פירורי הלחם, הביצים, הגבינה, הירקות המטוגנים, האפונה, הנענע, הפטרוזיליה והפלפל החריף.
- ממליחים ומפלפלים ומכניסים את תערובת הקציצות למשך שעה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- יוצרים קציצות יפות ועגולות ומניחים על נייר האפייה. בעזרת מברשת מברישים את הקציצות בשמן זית.
- אופים את הקציצות בתנור במשך 30 דקות עד שהן משחימות ומתייצבות.
- מגישים עם טחינה וסלט ירקות.
אופן הכנה
- בישול הקינואה: מכניסים את הקינואה למסננת ושוטפים בהרבה מים.
- בישול הקינואה מזכיר מאוד בישול אורז: מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומכניסים את הקינואה. מערבבים עד שכל הקינואה מצופה בשמן ומטגנים.
- מוסיפים 4 כוסות מים וכפית מלח ומערבבים. מביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר לאש הקטנה ביותר ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 15-20 דקות.
- מפרידים את גרגרי הקינואה בעזרת מזלג. מקררים.
- מחממים במחבת את כוס שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השום, הבטטה והקישוא ומטגנים עד לריכוך הירקות תוך כדי בחישה.
- בקערה גדולה מערבבים את הקינואה יחד עם פירורי הלחם, הביצים, הגבינה, הירקות המטוגנים, האפונה, הנענע, הפטרוזיליה והפלפל החריף.
- ממליחים ומפלפלים ומכניסים את תערובת הקציצות למשך שעה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- יוצרים קציצות יפות ועגולות ומניחים על נייר האפייה. בעזרת מברשת מברישים את הקציצות בשמן זית.
- אופים את הקציצות בתנור במשך 30 דקות עד שהן משחימות ומתייצבות.
- מגישים עם טחינה וסלט ירקות.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
הירקות קצוצין דק? צריך לקצוץ עם מעבד מזון?
אפשר לקצוץ את הירקות במעבד מזון או ידני, קצוץ דק כמו לסלט.
הכמות קלוריות במתכון זה לקציצה אחת?
כן.