רקע הנמל

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור

ארוחת צהריים צמחונית וקלילה: קציצות קינואה עם ירקות וגבינת פרמזן מטריפות אפויות בתנור, שמגישים לצד טחינה וסלט ירקות
ארוחת צהריים צמחונית וקלילה: קציצות קינואה עם ירקות וגבינת פרמזן מטריפות אפויות בתנור, שמגישים לצד טחינה וסלט ירקות
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
17 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    170
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 170.1 קק״ל 2040.7 קק״ל
    פחמימות 46.6 גרם 559.0 גרם
    שומן 45.4 גרם 545.1 גרם
    נתרן 194.9 מ״ג 2338.6 מ״ג
    חלבון 42.7 גרם 512.7 גרם
    סיבים תזונתיים 39.0 גרם 468.2 גרם
    שומן רווי 39.2 גרם 470.4 גרם
    כולסטרול 89.3 מ״ג 1071.5 מ״ג
    סידן 93.9 מ״ג 1126.9 מ״ג
    ברזל 38.6 מ״ג 463.6 מ״ג
    אשלגן 164.3 מ״ג 1971.6 מ״ג
    אבץ 38.1 מ״ג 457.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    170
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 170.1 קק״ל 2040.7 קק״ל
    פחמימות 46.6 גרם 559.0 גרם
    שומן 45.4 גרם 545.1 גרם
    נתרן 194.9 מ״ג 2338.6 מ״ג
    חלבון 42.7 גרם 512.7 גרם
    סיבים תזונתיים 39.0 גרם 468.2 גרם
    שומן רווי 39.2 גרם 470.4 גרם
    כולסטרול 89.3 מ״ג 1071.5 מ״ג
    סידן 93.9 מ״ג 1126.9 מ״ג
    ברזל 38.6 מ״ג 463.6 מ״ג
    אשלגן 164.3 מ״ג 1971.6 מ״ג
    אבץ 38.1 מ״ג 457.7 מ״ג
    סגור

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
17 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אפייה


אופן הכנה

  1. בישול הקינואה: מכניסים את הקינואה למסננת ושוטפים בהרבה מים.
  2. בישול הקינואה מזכיר מאוד בישול אורז: מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומכניסים את הקינואה. מערבבים עד שכל הקינואה מצופה בשמן ומטגנים.
  3. מוסיפים 4 כוסות מים וכפית מלח ומערבבים. מביאים לרתיחה.
  4. מעבירים את הסיר לאש הקטנה ביותר ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 15-20 דקות.
  5. מפרידים את גרגרי הקינואה בעזרת מזלג. מקררים.
  6. מחממים במחבת את כוס שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  7. מוסיפים את השום, הבטטה והקישוא ומטגנים עד לריכוך הירקות תוך כדי בחישה.
  8. בקערה גדולה מערבבים את הקינואה יחד עם פירורי הלחם, הביצים, הגבינה, הירקות המטוגנים, האפונה, הנענע, הפטרוזיליה והפלפל החריף.
  9. ממליחים ומפלפלים ומכניסים את תערובת הקציצות למשך שעה במקרר.
  10. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  11. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  12. יוצרים קציצות יפות ועגולות ומניחים על נייר האפייה. בעזרת מברשת מברישים את הקציצות בשמן זית.
  13. אופים את הקציצות בתנור במשך 30 דקות עד שהן משחימות ומתייצבות.
  14. מגישים עם טחינה וסלט ירקות.
קציצות קינואה
קציצות קינואה. צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    Shuli Berenstein

    הירקות קצוצין דק? צריך לקצוץ עם מעבד מזון?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לקצוץ את הירקות במעבד מזון או ידני, קצוץ דק כמו לסלט.

    Avatar
    נועה

    הכמות קלוריות במתכון זה לקציצה אחת?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות