
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
-
100 גרם חמאה
-
1 כוס מים
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 כוס קמח לבן
-
4 ביצים M
-
1 חופן סוכר גבישי
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאהלשימון הבצק והפחזניות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו.
- מרתיחים בסיר את החמאה עם המים.
- מוסיפים את סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה וממיסים עד ללפני בעבוע של רתיחה.
- כשהכל נמס מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב (לא על חום הכיריים) עד לקבלת בצק.
- מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות כדי שיתקרר מעט.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוכך כדי ערבוב מתקבל בצק דביק מאד.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים את הנייר במעט תרסיס שמן.
- מזלפים פחזניות קטנות. מרססים מעט שמן על הפחזניות (ליצירת מעטה קריספי באפייה). מפזרים מעל הפחזניות סוכר גבישי בנדיבות.
- מכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהפחזניות יתנפחו ויזהיבו.
- מוציאים מהתנור ומגישים בשקית נייר לבנה, ממש כמו בפריז.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
25
מנות
קלוריות
95.9
קק״ל
2396.8
קק״ל
פחמימות
11.8
גרם
295.6
גרם
שומן
4.6
גרם
114.2
גרם
נתרן
94.8
מ״ג
2369.7
מ״ג
חלבון
2.0
גרם
50.6
גרם
סיבים תזונתיים
0.1
גרם
3.4
גרם
שומן רווי
2.4
גרם
59.4
גרם
כולסטרול
55.9
מ״ג
1396.6
מ״ג
סידן
8.8
מ״ג
220.7
מ״ג
ברזל
0.2
מ״ג
4.9
מ״ג
אשלגן
20.4
מ״ג
510.6
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
4.1
מ״ג
תגובות (3)
יש לי ר3 ביצים בגודל לארג. כמה לשים? אם העיסה נשארת נוזלית בגלל הביצים- להוסיף קמח למיקסר?
שימי את הביצים שיש לך. השינויים הם מינוריים.
אפשר עם סוכר רגיל אן חייב גבישי?תודה