קרם מסקרפונה עם טורט וניל ורוטב קרמל בכוסות אישיות

קינוח שכבות מרשים וטעים בכוסות אישיות של קרם מסקרפונה עם טורט וניל רך ואוורירי ורוטב קרמל משגע. רות אופק מכינה את הביס המתוק המושלם לחג השבועות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

טורט וניל

  • 4 ביצים L
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2/3 כוס או 90 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה

קרם מסקרפונה

  • 2 מיכלים קרם מסקרפונה להקצפה

רוטב קרמל

  • 200 גרם או 1 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס מים
  • 180 מ"ל או 3/4 כוס שמנת מתוקה 38%
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה

  1. מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את הביצים ומוסיפים אליהן את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף במשך כ-5 דקות עד לקבלת קצף אוורירי וגבוה.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל והקמח ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
  4. יוצקים לתבנית התנור ואופים 12 דקות. הטורט מוכן כשהחלק העליון שלו שחום.
  5. מכינים קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את שני מיכלי קרם המסקרפונה עד לקבלת קרם אוורירי ומעט סמיך.
  6. מכינים את רוטב הקרמל: בסיר או בקלחת ממיסים את הסוכר יחד עם המים עד שמתקבל קרמל שחום.
  7. כשהקרמל מוכן מוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה החמה, תמצית הווניל והמלח ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב סמיך.
  8. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מצננים עד לשימוש.
  9. מרכיבים את המנה: קורצים עיגולי טורט לפי גודל הכלי ומרכיבים שכבות של טורט, קרם מסקרפונה, קרמל ושכבה נוספת של קרם. מגישים קר.
    קרם מסקרפונה עם טורט וניל ורוטב קרמל בכוסות אישיות

 

המתכון בשיתוף מחלבות גד
צילום: נטע ליבנה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 468.7 קק״ל 2812.0 קק״ל
פחמימות 59.8 גרם 358.9 גרם
שומן 22.3 גרם 133.8 גרם
נתרן 165.0 מ״ג 990.1 מ״ג
חלבון 7.2 גרם 43.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.2 גרם
שומן רווי 12.4 גרם 74.3 גרם
כולסטרול 221.3 מ״ג 1327.9 מ״ג
סידן 56.7 מ״ג 340.1 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 5.7 מ״ג
אשלגן 96.6 מ״ג 579.3 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)