קרמשניט טבעוני משיבולת שועל וכוסמין עם קרם שקדים

לא משנה אם אתם קוראים לזה קרמשניט, נפוליאון או מילפיי - כולם אוהבים את קינוח השכבות הזה, כאן בגרסה טבעונית עם קרם שקדים וקרקרים בריאים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

קרקרים

קרם שקדים

הגשה

אופן הכנה

  1. משרים את השקדים במים במשך לפחות 4 שעות.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. מכינים את הקרקרים: מניחים את כל חומרי המתכון מלבד הקצח בקערה ומשהים ל-30 דקות (התערובת אמורה להיות מעט מימית).
  4. לאחר 30 דקות, בוחנים את סמיכות התערובת ומתקנים לפי הצורך: אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד 2 כפות מים ו-1 כפית שמן, אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים 1 כף קמח כוסמין מלא ו-1 כף שיבולת שועל וממתינים 10 דקות נוספות.
  5. משטחים את התערובת על התבנית בעזרת מרית לעובי 1/2 ס”מ, מפזרים מעל את הקצח ואופים כ-30 דקות עד השחמה. מצננים על גבי רשת ושוברים לקרקרים.
  6. מכינים את קרם השקדים: מסננים את השקדים ומעבירים את כל המרכיבים הנותרים לבלנדר או מעבד מזון. טוחנים למרקם חלק וקרמי.
  7. שמים כפית גדושה של הקרם בין כל שני קרקרים ועורמים אחד על גבי השני, עד שנוצר מגדל קרקרים קטן. מגישים עם פירות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 786.3 קק״ל 3145.2 קק״ל
פחמימות 88.2 גרם 352.7 גרם
שומן 42.5 גרם 170.0 גרם
נתרן 705.5 מ״ג 2822.0 מ״ג
חלבון 19.1 גרם 76.5 גרם
סיבים תזונתיים 12.5 גרם 50.0 גרם
שומן רווי 4.6 גרם 18.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 310.2 מ״ג 1240.9 מ״ג
ברזל 15.9 מ״ג 63.7 מ״ג
אשלגן 613.2 מ״ג 2452.7 מ״ג
אבץ 7.0 מ״ג 27.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody