קרפ סופלה עם הדרים וקוואנטרו

מתכון צרפתי קלאסי שהוא סוג של פטנט! מאפשר לכם להכין סופלה מבלי החשש מצניחתו הבלתי נמנעת. הקרפ עוטף את הסופלה, שומר עליו ונותן לו עוד מימד של טעם ופריכות
מתכון צרפתי קלאסי שהוא סוג של פטנט! מאפשר לכם להכין סופלה מבלי החשש מצניחתו הבלתי נמנעת. הקרפ עוטף את הסופלה, שומר עליו ונותן לו עוד מימד של טעם ופריכות
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה שעה ו-15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    599
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 599.0 קק״ל 2396.1 קק״ל
    פחמימות 67.2 גרם 268.7 גרם
    שומן 16.0 גרם 64.1 גרם
    נתרן 424.3 מ״ג 1697.1 מ״ג
    חלבון 8.3 גרם 33.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.2 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 33.8 גרם
    כולסטרול 234.8 מ״ג 939.4 מ״ג
    סידן 83.4 מ״ג 333.5 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.3 מ״ג
    אשלגן 130.0 מ״ג 520.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה שעה ו-15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    599
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 599.0 קק״ל 2396.1 קק״ל
    פחמימות 67.2 גרם 268.7 גרם
    שומן 16.0 גרם 64.1 גרם
    נתרן 424.3 מ״ג 1697.1 מ״ג
    חלבון 8.3 גרם 33.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.2 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 33.8 גרם
    כולסטרול 234.8 מ״ג 939.4 מ״ג
    סידן 83.4 מ״ג 333.5 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.3 מ״ג
    אשלגן 130.0 מ״ג 520.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים
מאיר דנון
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב קרמל קוואנטרו

קרפים

סופלה הדרים

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: שמים סוכר בסיר ומחממים מבלי לערבב עד שנוצר קרמל בצבע ענברי. עוצרים את הבישול של הקרמל בעזרת מים, וטורפים בזריזות. מוסיפים את הקוואנטרו ומכבים את הלהבה. מוסיפים פנימה פילטים של תפוזים ומנענעים את הסיר עד שהם נעטפים ברוטב. מצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מכינים את הקרפים: בקערה בינונית טורפים בעזרת מטרפה ידנית חלמונים עם 4 כפות סוכר לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים שוב.
  3. מוסיפים קמח, חלב וונילוטורפים לקבלת בלילה אחידה.
  4. מקציפים במיקסר חלבונים עם מלח ועם יתרת הסוכר כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  5. מקפלים את קצף החלבונים לבלילת הקרפ לקבלת תערובת אחידה.
  6. מחממים מחבת בינונית, בעלת ציפוי נון סטיק, עם מעט חמאה ויוצקים אליה רבע מהתערובת. מטגנים כמה דקות עד שהתחתית מזהיבה. לא הופכים! אלא מעבירים את הקרפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. את הקרפים אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר עד לשימוש, רק כדאי לאפות אותם 2 דקות לפני שממלאים.
  7. מכינים את הסופלה, אופים ומגישים מייד: בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים עם מלח וסוכר כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  8. שמים את יתר חומרי הסופלה בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד לרתיחה. מכבים את הלהבה ומעבירים לקערה. מקפלים פנימה את קצף החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  10. מניחים את הקרפים בתבנית, כשצדם השחום כלפי מטה. מניחים רבע מבלילת הסופלה על מחצית מכל קרפ ומקפלים עליה את החצי השני.
  11. אופים 8 דקות עד שהסופלה יציב, אך עדיין רוטט מעט במרכזו.
  12. מעבירים את הקרפים לצלחות הגשה אישיות ומפזרים מעט אבקת סוכר. מזלפים מרוטב ההדרים ומניחים כמה פילטים על כל קרפ. מגישים מייד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרפ סופלה עם הדרים וקוואנטרו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    ורד גוטמן

    אחד הקינוחים המדהימים.מדמיינת אותו בחורף לצד סיידר חם עם יין וקינמון.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות