קרפ תרד במילוי פלפלים, בצל וגבינה

כל אחד צריך מנה קלילה שרק נראית מסובכת כדי להרשים את האורחים. אפרת ליכטנשטט מכינה קרפ תרד במילוי ירקות צלויים וגבינה מלוחה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

תרד - מפוצץ בוויטמינים, ברזל, אבץ וחומצה פולית. הוא כבר קנה לו מקום של כבוד בסלטים אבל כדאי למצוא דרכים נוספות לשלב אותו בתפריט היומי ובמיוחד בתפריט של הילדים. הרבה ילדים נרתעים מ”אוכל ירוק” ואני רואה בזה משימה להכיר לפיצים מאכלים ירוקים ולהתמוגג כשהם אוכלים אותם ו”פנקייק ירוק” או קרפ תרד זה לגמרי מאכל אהוב ומבוקש בתפריט אצלנו.
הפיצים שלי לא מוותרים על מילוי של קוטג’, ולקהל מבוגר יותר אני מכינה ירקות מוקפצים כמו אפונה ובצל. למעשה תוכלו למלא את הקרפ בכל מילוי מלוח או לאכול אותו סתם כך, מישהו אמר בעמידה ליד השיש?

מצרכים

בלילה

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את התרד ונפטרים מהגבעולים הקשים.
  2. חותכים את הבצל לפרוסות גדולות ואת הפלפל לפרוסות דקות.
  3. קוצצים את הכוסברה והפיסטוק.
  4. משרים את הפטריות המיובשות במים כ-30 דקות, מסננים וקוצצים.
  5. מתיזים את תרסיס השמן על מחבת גדולה ומוסיפים את התרד הרטוב. מקפיצים כ-3 דקות עד שהוא הופך סמרטוטי, ומעבירים לקרש חיתוך. בעזרת סכין גדולה קוצצים את התרד דק דק.
  6. שמים את כל רכיבי הקרפ, כולל התרד, בבלנדר ומערבלים למרקם אחיד. מעבירים לקערה כדי לבדוק את סמיכות הבלילה.
  7. משמנים קלות מחבת גדולה בעזרת נייר סופג ומעט תרסיס שמן. מכינים קרפ אחד קטן ומחליטים אם צריך להוסיף עוד כמה כפות חלב, או עוד כמה כפות קמח. הבלילה צריכה להתפזר באופן דק ואחיד על המחבת.
  8. מטגנים את הקרפים כמה דקות מכל צד, ועורמים בערמה עד למילוי.
  9. מכינים את המילוי: במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפלפלים, המלח והפלפל ומטגנים כמה דקות יחד. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה והפטריות ומערבבים.
  10. מגלגלים את המילוי בתוך הקרפים ומגישים עם הגבינה, הפיסטוקים, וכל מה שאוהבים.

הערות

  • אפשר להחליף את התרד הטרי ב-150 גרם מדליוני תרד קפוא, מופשר

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 268.5 קק״ל 2148.0 קק״ל
פחמימות 32.2 גרם 257.7 גרם
שומן 11.1 גרם 88.5 גרם
נתרן 1022.0 מ״ג 8175.9 מ״ג
חלבון 12.2 גרם 97.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.6 גרם 36.5 גרם
שומן רווי 2.6 גרם 20.5 גרם
כולסטרול 68.7 מ״ג 549.6 מ״ג
סידן 135.0 מ״ג 1079.8 מ״ג
ברזל 2.5 מ״ג 20.0 מ״ג
אשלגן 447.7 מ״ג 3581.4 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 13.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    עומרי פולק

תגובות (3)

    Avatar

    הי , הרשו לי לתת מחמאה, כי זה בטח לא קורה כל יום… נתתם לי כמה רעיונות מבריקים למתכונים שאני רוצה לפתח בעצמי מחומרים שיש לי בבית והעיקרי בהם צריך להיות תרד. אז תודה רבה לכם. בברכה שרה אנגל.

      Avatar
      Foody Foody

      מאוד שמחים!

    Avatar
    יעל אברהמי

    אפשר להחליף את החלב במשקה אחר?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody