קרפ תרד במילוי פלפלים, בצל וגבינה של אפרת ליכטנשטט

כל אחד צריך מנה קלילה שרק נראית מסובכת כדי להרשים את האורחים. אפרת ליכטנשטט מכינה קרפ תרד במילוי ירקות צלויים וגבינה מלוחה
כל אחד צריך מנה קלילה שרק נראית מסובכת כדי להרשים את האורחים. אפרת ליכטנשטט מכינה קרפ תרד במילוי ירקות צלויים וגבינה מלוחה
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    259
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 259.4 קק״ל 2075.3 קק״ל
    פחמימות 32.2 גרם 257.8 גרם
    שומן 9.8 גרם 78.3 גרם
    נתרן 975.2 מ״ג 7802.0 מ״ג
    חלבון 12.3 גרם 98.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 37.2 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 18.8 גרם
    כולסטרול 68.6 מ״ג 548.4 מ״ג
    סידן 135.9 מ״ג 1087.0 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 19.4 מ״ג
    אשלגן 455.4 מ״ג 3643.6 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 14.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    259
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 259.4 קק״ל 2075.3 קק״ל
    פחמימות 32.2 גרם 257.8 גרם
    שומן 9.8 גרם 78.3 גרם
    נתרן 975.2 מ״ג 7802.0 מ״ג
    חלבון 12.3 גרם 98.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 37.2 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 18.8 גרם
    כולסטרול 68.6 מ״ג 548.4 מ״ג
    סידן 135.9 מ״ג 1087.0 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 19.4 מ״ג
    אשלגן 455.4 מ״ג 3643.6 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 14.0 מ״ג
    סגור

תרד – מפוצץ בוויטמינים, ברזל, אבץ וחומצה פולית. הוא כבר קנה לו מקום של כבוד בסלטים אבל כדאי למצוא דרכים נוספות לשלב אותו בתפריט היומי ובמיוחד בתפריט של הילדים. הרבה ילדים נרתעים מ”אוכל ירוק” ואני רואה בזה משימה להכיר לפיצים מאכלים ירוקים ולהתמוגג כשהם אוכלים אותם ו”פנקייק ירוק” או קרפ תרד זה לגמרי מאכל אהוב ומבוקש בתפריט אצלנו.
הפיצים שלי לא מוותרים על מילוי של קוטג’, ולקהל מבוגר יותר אני מכינה ירקות מוקפצים כמו אפונה ובצל. למעשה תוכלו למלא את הקרפ בכל מילוי מלוח או לאכול אותו סתם כך, מישהו אמר בעמידה ליד השיש?

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בלילה


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את התרד ונפטרים מהגבעולים הקשים.
  2. חותכים את הבצל לפרוסות גדולות ואת הפלפל לפרוסות דקות.
  3. קוצצים את הכוסברה והפיסטוק.
  4. משרים את הפטריות המיובשות במים כ-30 דקות, מסננים וקוצצים.
  5. מתיזים את תרסיס השמן על מחבת גדולה ומוסיפים את התרד הרטוב. מקפיצים כ-3 דקות עד שהוא הופך סמרטוטי, ומעבירים לקרש חיתוך. בעזרת סכין גדולה קוצצים את התרד דק דק.
  6. שמים את כל רכיבי הקרפ, כולל התרד, בבלנדר ומערבלים למרקם אחיד. מעבירים לקערה כדי לבדוק את סמיכות הבלילה.
  7. משמנים קלות מחבת גדולה בעזרת נייר סופג ומעט תרסיס שמן. מכינים קרפ אחד קטן ומחליטים אם צריך להוסיף עוד כמה כפות חלב, או עוד כמה כפות קמח. הבלילה צריכה להתפזר באופן דק ואחיד על המחבת.
  8. מטגנים את הקרפים כמה דקות מכל צד, ועורמים בערמה עד למילוי.
  9. מכינים את המילוי: במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפלפלים, המלח והפלפל ומטגנים כמה דקות יחד. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה והפטריות ומערבבים.
  10. מגלגלים את המילוי בתוך הקרפים ומגישים עם הגבינה, הפיסטוקים, וכל מה שאוהבים.

הערות

  • אפשר להחליף את התרד הטרי ב-150 גרם מדליוני תרד קפוא, מופשר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרפ תרד במילוי פלפלים, בצל וגבינה של אפרת ליכטנשטט

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    עומרי פולק

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    Israela Edelshtein-wachtel

    האם ניתן לוותר על קמח הכוסמין?

      Avatar
      Foody Foody

      ולהחליף בקמח אחר?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות