רוטב לפסטה – רוטב עגבניות רוזה מוקרם
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 380.9 קק״ל 1523.5 קק״לפחמימות 15.9 גרם 63.6 גרםשומן 33.9 גרם 135.7 גרםנתרן 393.3 מ״ג 1573.2 מ״גחלבון 3.0 גרם 12.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.0 גרםשומן רווי 20.8 גרם 83.0 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״גסידן 30.5 מ״ג 122.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 183.0 מ״ג 732.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות381
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 380.9 קק״ל 1523.5 קק״לפחמימות 15.9 גרם 63.6 גרםשומן 33.9 גרם 135.7 גרםנתרן 393.3 מ״ג 1573.2 מ״גחלבון 3.0 גרם 12.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.0 גרםשומן רווי 20.8 גרם 83.0 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״גסידן 30.5 מ״ג 122.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 183.0 מ״ג 732.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
גם אם טעמתם רוטב רוזה כבר עשרות פעמים, הזמנתם רביולי ברוטב רוזה באיטליה עצמה והכנתם אותו כבר כל כך הרבה שאתם מבשלים בעיניים עצומות, עוד לא נתקלתם בכזה מתכון לרוטב רוזה, שהוא במילה אחת – מושלם.
מה צריך בשביל להכין רוטב רוזה לפסטה? בסך הכל מדובר באחד המתכונים הפשוטים ביותר, אבל כמו שכל בשלן יודע, אנחנו נמדדים דווקא במנות הפשוטות – ככל שהמנה יותר פשוטה, כך קשה יותר לדייק בהכנה שלה. כדי להצליח להכין רוטב רוזה שמיימי צריך לקלוע בדיוק למרקם העשיר והמלטף, להגיע לשילוב המושלם בין העגבניות לשמנת ולקבל את התחושה הממכרת הזאת שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. בשביל זה אתם צריכים את המתכון הבא.
אז איך מכינים רוטב רוזה? הכל כתוב ממש כאן ואתם מוזמנים לנסות. שימו לב למרכיב הסודי שלנו – הוא עושה את כל ההבדל!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 381 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג עגבניות שרי
-
2 בצלים גדוליםקצוצים דק
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כפית סוכר לבן
-
50 גרם חמאה
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/3 כוס וודקהלא חובה, אבל מוסיף מאוד.
אופן הכנה
- מכניסים לסיר את החמאה ומטגנים בה את הבצל עד שהבצל מזהיב, לקראת הסוף מוסיפים את שן השום הכתושה ומערבבים.
- חוצים את עגבניות השרי לשניים ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הסוכר. מבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב.
- מעבירים את הסיר לאש הקטנה ומכסים במכסה. מבשלים כ-חצי שעה ומערבבים מדי פעם. לאחר חצי שעה מוסיפים בערך שליש כוס מים רותחים ומערבבים.
- מוסיפים את השמנת ואת המלח והפלפל ומערבבים. מבשלים עם מכסה עוד 5 דקות.
- מוסיפים 1/3 כוס וודקה ומבשלים עוד דקה או שתיים עם מכסה פתוח (לא חייבים, אבל משדרג את הרוטב פלאים).
- אם אוהבים את הרוטב חלק מאוד ניתן לטחון אותו בבלנדר מוט וגם לסנן.
- מוסיפים את הפסטה ומערבבים. מגישים עם גבינה מגוררת מעל.
אופן הכנה
- מכניסים לסיר את החמאה ומטגנים בה את הבצל עד שהבצל מזהיב, לקראת הסוף מוסיפים את שן השום הכתושה ומערבבים.
- חוצים את עגבניות השרי לשניים ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הסוכר. מבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב.
- מעבירים את הסיר לאש הקטנה ומכסים במכסה. מבשלים כ-חצי שעה ומערבבים מדי פעם. לאחר חצי שעה מוסיפים בערך שליש כוס מים רותחים ומערבבים.
- מוסיפים את השמנת ואת המלח והפלפל ומערבבים. מבשלים עם מכסה עוד 5 דקות.
- מוסיפים 1/3 כוס וודקה ומבשלים עוד דקה או שתיים עם מכסה פתוח (לא חייבים, אבל משדרג את הרוטב פלאים).
- אם אוהבים את הרוטב חלק מאוד ניתן לטחון אותו בבלנדר מוט וגם לסנן.
- מוסיפים את הפסטה ומערבבים. מגישים עם גבינה מגוררת מעל.
הערות
- לא חובה להוסיף את הוודקה, אבל כדאי. אל תדאגו בקשר לאלכוהול, הוא מתנדף בבישול.
- ניתן להחליף את הוודקה בערק ואז תקבלו רוטב "אניסי" יותר.
הערות
- לא חובה להוסיף את הוודקה, אבל כדאי. אל תדאגו בקשר לאלכוהול, הוא מתנדף בבישול.
- ניתן להחליף את הוודקה בערק ואז תקבלו רוטב "אניסי" יותר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
הוודקה משדרגת פלאים? נהרסה לי כל ההארוחה, הכנה של מעל שעה, אל תשימו אפילו לא כף וודקה, אני שמתי 3 כפות וזה משתלט על הטעם, מרגיש שאני אוכל פסטת אלכוהול.
היי, תוספת הוודקה אינה חובה, אבל מוסיף מאוד למי שאוהב את הטעם.