רוצים ארוחה כאן ועכשיו? ג’בטה אפויה עם תערובת גבינות ועשבי תיבול
מה עושים כשמתחשק משהו טעים לארוחת הערב או הלילה? קיראו לזה "חצפורי לעניים" או "איסטנבול למבודדים" או פשוט טוסט קליל ומושחת שיסגור לכם את הפינה. לבריאות!
מה עושים כשמתחשק משהו טעים לארוחת הערב או הלילה? קיראו לזה "חצפורי לעניים" או "איסטנבול למבודדים" או פשוט טוסט קליל ומושחת שיסגור לכם את הפינה. לבריאות!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 661.0 קק״ל 1322.0 קק״לפחמימות 40.0 גרם 80.0 גרםשומן 89.5 גרם 178.9 גרםנתרן 1544.6 מ״ג 3089.1 מ״גחלבון 69.7 גרם 139.5 גרםסיבים תזונתיים 37.8 גרם 75.6 גרםשומן רווי 41.6 גרם 83.1 גרםכולסטרול 293.1 מ״ג 586.2 מ״גסידן 205.0 מ״ג 409.9 מ״גברזל 39.4 מ״ג 78.8 מ״גאשלגן 202.9 מ״ג 405.8 מ״גאבץ 37.0 מ״ג 73.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות661
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 661.0 קק״ל 1322.0 קק״לפחמימות 40.0 גרם 80.0 גרםשומן 89.5 גרם 178.9 גרםנתרן 1544.6 מ״ג 3089.1 מ״גחלבון 69.7 גרם 139.5 גרםסיבים תזונתיים 37.8 גרם 75.6 גרםשומן רווי 41.6 גרם 83.1 גרםכולסטרול 293.1 מ״ג 586.2 מ״גסידן 205.0 מ״ג 409.9 מ״גברזל 39.4 מ״ג 78.8 מ״גאשלגן 202.9 מ״ג 405.8 מ״גאבץ 37.0 מ״ג 73.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 661 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
אפשר גם פיתה או לחמניה מאתמול (מה שיש בבית)
-
4 כפות שמן זית
-
1 1/2 כוסות גבינה צהובה 28%מגוררת. ניתן להשתמש בכל גבינה שאוהבים - קשקבל, גרוייר, עמק, טל העמק או תערובת גבינות
-
50 גרם גבינת פטה עיזיםאפשר להשתמש בגבינה בולגרית
-
2 כפות גדושות שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
2 ביצים M
-
2 גבעולי אורגנו טריניתן להשתמש באורגנו טרי או יבש.
-
1 כפית זעתראם במקרה יש לכם זעתר טרי בבית - שיחקתם אותה!
-
1קורט או פלפל שחור גרוס
-
1 קורט מלח גס
-
1 קורט פלפל צ’ילי ירוקלא חובה, סתם בשביל הקיק של החריפות.
אופן הכנה
- מחממים תנור או טוסטר אובן לחום גבוה של 200 מעלות.
- בעזרת סכין חוצים את הג’בטה או את הפיתה ומפרידים בין שתי השכבות, כך שנוצרים שני עיגולים או בעצם אליפסות. מניחים את שני חצאי הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מזלפים על הג’בטה שמן זית.
- בקערית קטנה מערבבים את הגבינה הצהובה, את גבינת הפטה, את השמנת, את הביצים, את עשבי התיבול ואת הצ’ילי (לא חובה, רק אם מתחשק קצת חריף).
- אופים בתנור כ-5 דקות עד שהג’בטה מזהיבה בקצוות ותערובת הגבינה מבעבעת. זורים מעל המאפה פלפל גרוס ומלח גס.
- מגישים עם סלט ירקות קטן וכמה עלעלים טריים מעל.
זהירות! זה חם! חם! חם!
אופן הכנה
- מחממים תנור או טוסטר אובן לחום גבוה של 200 מעלות.
- בעזרת סכין חוצים את הג’בטה או את הפיתה ומפרידים בין שתי השכבות, כך שנוצרים שני עיגולים או בעצם אליפסות. מניחים את שני חצאי הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מזלפים על הג’בטה שמן זית.
- בקערית קטנה מערבבים את הגבינה הצהובה, את גבינת הפטה, את השמנת, את הביצים, את עשבי התיבול ואת הצ’ילי (לא חובה, רק אם מתחשק קצת חריף).
- אופים בתנור כ-5 דקות עד שהג’בטה מזהיבה בקצוות ותערובת הגבינה מבעבעת. זורים מעל המאפה פלפל גרוס ומלח גס.
- מגישים עם סלט ירקות קטן וכמה עלעלים טריים מעל.
זהירות! זה חם! חם! חם!
הערות
- במקום לערבב את הביצה בתערובת הגבינות אפשר לשבור את הביצה במרכז המאפה
- אפשר להשתמש בכל הגבינות שיש במקרר וגם בכל צמחי התבלין שיש בגינה או במקרר. המאפה הזה סובל הכל.
הערות
- במקום לערבב את הביצה בתערובת הגבינות אפשר לשבור את הביצה במרכז המאפה
- אפשר להשתמש בכל הגבינות שיש במקרר וגם בכל צמחי התבלין שיש בגינה או במקרר. המאפה הזה סובל הכל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
וואו זהו הרגתם אותי סופית!!!
יצא ממש טעים!!! שמתי קשקוואל מלוחה ובצל ירוק! מה צריך יותר? 😉
פששששש נראה טוב