רושפלד מבשל איתכם: קציצות סלמון ברוטב מושלם
מנת דג עסיסית ומיוחדת כמו שרק רושפלד יודע להכין - קציצות סלמון ברוטב שמנת, עם אפונה ובזיליקום. רושפלד מבטיח שזו תהפוך למנת בית קבועה!
מנת דג עסיסית ומיוחדת כמו שרק רושפלד יודע להכין - קציצות סלמון ברוטב שמנת, עם אפונה ובזיליקום. רושפלד מבטיח שזו תהפוך למנת בית קבועה!
- יונתן רושפלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 379.8 קק״ל 1898.9 קק״לפחמימות 24.4 גרם 122.1 גרםשומן 32.7 גרם 163.3 גרםנתרן 2180.4 מ״ג 10902.0 מ״גחלבון 5.8 גרם 28.9 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 10.6 גרםשומן רווי 11.0 גרם 55.1 גרםכולסטרול 51.0 מ״ג 255.0 מ״גסידן 144.3 מ״ג 721.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 362.0 מ״ג 1809.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות380
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 379.8 קק״ל 1898.9 קק״לפחמימות 24.4 גרם 122.1 גרםשומן 32.7 גרם 163.3 גרםנתרן 2180.4 מ״ג 10902.0 מ״גחלבון 5.8 גרם 28.9 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 10.6 גרםשומן רווי 11.0 גרם 55.1 גרםכולסטרול 51.0 מ״ג 255.0 מ״גסידן 144.3 מ״ג 721.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 362.0 מ״ג 1809.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 380 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג פילה דג סלמוןנקי וללא עור
-
1כוס או 250 גרם אורז לבן מבושלקר
-
1 כף מלח דקבנדיבות
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 צרור בצל ירוקגדול
רוטב
-
2 בצלים סגולים גדולים
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
20 עלי בזיליקוםשלמים
-
1 שקית אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
1 לימון גדול
-
1 שן שום
-
500 מ"ל שמנת לבישול 15%או שמנת מתוקה 32% שומן - 38% שומן
-
2 כוסות מים
אופן הכנה
- חותכים את הסלמון לרצועות גדולות ואז לקוביות גדולות של 3 ס”מ בערך.
- מעבירים את קוביות הדגים למעבד המזון וטוחנים היטב עד למרקם טחון לגמרי.
- מסירים את החלק העליון של הראשים הלבנים של הבצל הירוק ואת היתר חותכים לטבעות קטנות.
- לקערה נקייה מכניסים את הסלמון ואת הבצל הירוק וכוס אורז לבן מבושל ומערבבים היטב.
- מכינים את הרוטב: חותכים את הבצל לרבעים ואת הרבעים לפרוסות דקות.
- מפזרים את הרצועות על תחתית התבנית ומעליהן את שמן הזית. מפזרים מלח ופלפל.
- מדליקים להבה בינונית ומאדים את הבצלים עד שהם מתרככים. לא מטגנים, אלא מאדים. מערבבים מדי פעם.
- דופקים על שיני השום ומכניסים אל הרוטב, מערבבים במשך כדקה וחצי.
- מוסיפים את המים, נותנים להם לרתוח ואז מוסיפים את השמנת המתוקה. ממליחים ומפלפלים עוד מעט וטועמים.
- מוסיפים גרידת לימון מלימון שלם ומנמיכים את להבת הגז.
- מוסיפים את האפונה ואת הבזיליקום ומביאים לרתיחה.
- יוצרים צורת קציצות מוארכות ויפות במשקל של 40-50 גרם ומניחים בתוך הרוטב.
- ממליחים ומפלפלים שוב, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים למשך 4-5 דקות.
- אחרי שמכבים את האש, סוחטים את הלימון פנימה ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את הסלמון לרצועות גדולות ואז לקוביות גדולות של 3 ס”מ בערך.
- מעבירים את קוביות הדגים למעבד המזון וטוחנים היטב עד למרקם טחון לגמרי.
- מסירים את החלק העליון של הראשים הלבנים של הבצל הירוק ואת היתר חותכים לטבעות קטנות.
- לקערה נקייה מכניסים את הסלמון ואת הבצל הירוק וכוס אורז לבן מבושל ומערבבים היטב.
- מכינים את הרוטב: חותכים את הבצל לרבעים ואת הרבעים לפרוסות דקות.
- מפזרים את הרצועות על תחתית התבנית ומעליהן את שמן הזית. מפזרים מלח ופלפל.
- מדליקים להבה בינונית ומאדים את הבצלים עד שהם מתרככים. לא מטגנים, אלא מאדים. מערבבים מדי פעם.
- דופקים על שיני השום ומכניסים אל הרוטב, מערבבים במשך כדקה וחצי.
- מוסיפים את המים, נותנים להם לרתוח ואז מוסיפים את השמנת המתוקה. ממליחים ומפלפלים עוד מעט וטועמים.
- מוסיפים גרידת לימון מלימון שלם ומנמיכים את להבת הגז.
- מוסיפים את האפונה ואת הבזיליקום ומביאים לרתיחה.
- יוצרים צורת קציצות מוארכות ויפות במשקל של 40-50 גרם ומניחים בתוך הרוטב.
- ממליחים ומפלפלים שוב, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים למשך 4-5 דקות.
- אחרי שמכבים את האש, סוחטים את הלימון פנימה ומגישים.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
האם נשמע מעניין להוסיף במקום השמנת קרם קוקוס?
הי רחל. אפשר להחליף בקרם קוקוס, תנסי וספרי לנו איך יצא
Exelentes recetas gracias exelente día se ven deliciosas todas las recetas gracias por compartir