רקע ברימאג

רושפלד מבשל איתכם: קציצות סלמון ברוטב מושלם

מנת דג עסיסית ומיוחדת כמו שרק רושפלד יודע להכין - קציצות סלמון ברוטב שמנת, עם אפונה ובזיליקום. רושפלד מבטיח שזו תהפוך למנת בית קבועה!
מנת דג עסיסית ומיוחדת כמו שרק רושפלד יודע להכין - קציצות סלמון ברוטב שמנת, עם אפונה ובזיליקום. רושפלד מבטיח שזו תהפוך למנת בית קבועה!
  • יונתן רושפלד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    380
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 379.8 קק״ל 1898.9 קק״ל
    פחמימות 24.4 גרם 122.1 גרם
    שומן 32.7 גרם 163.3 גרם
    נתרן 2180.4 מ״ג 10902.0 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 28.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 11.0 גרם 55.1 גרם
    כולסטרול 51.0 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 146.9 מ״ג 734.3 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 367.6 מ״ג 1838.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    380
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 379.8 קק״ל 1898.9 קק״ל
    פחמימות 24.4 גרם 122.1 גרם
    שומן 32.7 גרם 163.3 גרם
    נתרן 2180.4 מ״ג 10902.0 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 28.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 11.0 גרם 55.1 גרם
    כולסטרול 51.0 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 146.9 מ״ג 734.3 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 367.6 מ״ג 1838.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב


אופן הכנה

  1. חותכים את הסלמון לרצועות גדולות ואז לקוביות גדולות של 3 ס”מ בערך.
  2. מעבירים את קוביות הדגים למעבד המזון או לבלנדר וטוחנים היטב עד למרקם טחון לגמרי.
  3. מסירים את החלק העליון של הראשים הלבנים של הבצל הירוק ואת היתר חותכים לטבעות קטנות.
  4. לקערה נקייה מכניסים את הסלמון ואת הבצל הירוק וכוס אורז לבן מבושל ומערבבים היטב.
  5. מכינים את הרוטב: חותכים את הבצל לרבעים ואת הרבעים לפרוסות דקות.
  6. מפזרים את הרצועות על תחתית התבנית ומעליהן את שמן הזית. מפזרים מלח ופלפל.
  7. מדליקים להבה בינונית ומאדים את הבצלים עד שהם מתרככים. לא מטגנים, אלא מאדים. מערבבים מדי פעם.
  8. דופקים על שיני השום ומכניסים אל הרוטב, מערבבים במשך כדקה וחצי.
  9. מוסיפים את המים, נותנים להם לרתוח ואז מוסיפים את השמנת המתוקה. ממליחים ומפלפלים עוד מעט וטועמים.
  10. מוסיפים גרידת לימון מלימון שלם ומנמיכים את להבת הגז.
  11. מוסיפים את האפונה ואת הבזיליקום ומביאים לרתיחה.
  12. יוצרים צורת קציצות מוארכות ויפות במשקל של 40-50 גרם ומניחים בתוך הרוטב.
  13. ממליחים ומפלפלים שוב, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים למשך 4-5 דקות.
  14. אחרי שמכבים את האש, סוחטים את הלימון פנימה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רושפלד מבשל איתכם: קציצות סלמון ברוטב מושלם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רינה

    היי יונתן רושפלד! זה המתכון שנתת לנו בזום של המורים והוא יצא לי ממש חווייה!!!! היית ממש חמודדדד!

      Avatar
      Foody Foody

      שמחים לשמוע שנהנת! 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות