פנקייק של ילדים מבשלים – רות סירקיס היא הגדולה מכולם!

יום שבת, יומולדת או כל יום בשבוע - זה תמיד זמן טוב לפנקייק! במיוחד מהמתכון הנוסטלגי, קל להכנה והכה מוצלח של רות סירקיס מהספר האגדי "ילדים מבשלים"
יום שבת, יומולדת או כל יום בשבוע - זה תמיד זמן טוב לפנקייק! במיוחד מהמתכון הנוסטלגי, קל להכנה והכה מוצלח של רות סירקיס מהספר האגדי "ילדים מבשלים"
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
44 דירגו [ציון 4]

לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    98
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 98.0 קק״ל 980.4 קק״ל
    פחמימות 13.6 גרם 135.5 גרם
    שומן 3.3 גרם 32.9 גרם
    נתרן 45.3 מ״ג 453.3 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 30.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 5.1 גרם
    כולסטרול 30.6 מ״ג 306.2 מ״ג
    סידן 42.0 מ״ג 420.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.0 מ״ג
    אשלגן 54.3 מ״ג 542.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    98
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 98.0 קק״ל 980.4 קק״ל
    פחמימות 13.6 גרם 135.5 גרם
    שומן 3.3 גרם 32.9 גרם
    נתרן 45.3 מ״ג 453.3 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 30.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 5.1 גרם
    כולסטרול 30.6 מ״ג 306.2 מ״ג
    סידן 42.0 מ״ג 420.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.0 מ״ג
    אשלגן 54.3 מ״ג 542.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור

אנחנו מכירים כל כך הרבה טבחים, שפים ובשלנים ביתיים שהתחילו לבשל בעקבות הספר “ילדים מבשלים” של רות סירקיס, המלכה האם של המטבח הישראלי. ספר דק, פשוט, עם איורים תמימים שהנגיש את הממלכה של הגדולים לילדים (ואמא כמובן יכולה לעזור).

ילדים מבשלים
ילדים מבשלים רות סירקיס

מה לא בישלנו משם? ביצים ממולאות, ביצה בקן, בורקס, עוגת שוקולד ובעיקר את הפנקייק הבלתי נשכחים שכולם קוראים להם בפשטות – פנקייק ילדים מבשלים, וכמעט כולנו יודעים את המתכון בעל פה.

אז אם עדיין לא קניתם לילדים שלכם את הספר הנהדר הזה, קנו אותו עכשיו!

ובינתיים, עד שתקנו, קבלו את המתכון שגרם לנו להתחיל לבשל (ולאמא להחזיק את המספר של מכבי האש בהישג יד…).

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
44 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה טורפים את כל חומרי הפנקייק.
  2. משמנים את המחבת במפית נייר טבולה בשמן ומחממים. מודדים מנות בלילה במצקת ויוצקים למחבת החמה. כאשר נוצרות על הפנקייק בועות גדולות הופכים את הפנקייק במרית. ממשיכים לטגן עד שהצד השני משחים.
  3. מגישים עם סירופ מייפל, פירות או סירופ שוקולד.

45פנקייק רות סירקיס ילדים מבשלים

 

לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

 

הערות

  • מומלץ להחליף את החלב ברוויון. זה עושה פלאים לפנקייק!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פנקייק של ילדים מבשלים – רות סירקיס היא הגדולה מכולם!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    רוית פיטוסי

    מושלםםם אי אפשר להפסיק לאכול 😋

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    דוד מולכו

    לדעתי זה מתכון לא הגיוני, 10 כוסות שמן? 5 אבקת אפיה? או שטעיתי

      Avatar
      מערכת Foody

      2 כפות שמן קנולה ושקית של אבקת אפייה עבור 10 פנקייקים.

    Avatar
    ירדנה

    1 שקית אבקת אפייה על כוס קמח? זו לא טעות?

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון, אלה הכמויות.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות