לומדים להכין ריזוטו מהטוב ביותר! ריזוטו עגבניות של ישראל אהרוני
השף ישראל אהרוני מלמד להכין ריזוטו עגבניות איטלקי משגע - מנה פשוטה להכנה, משביעה וסופר טעימה שאפשר להגיש גם בחגים
השף ישראל אהרוני מלמד להכין ריזוטו עגבניות איטלקי משגע - מנה פשוטה להכנה, משביעה וסופר טעימה שאפשר להגיש גם בחגים
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 252.7 קק״ל 1010.9 קק״לפחמימות 9.3 גרם 37.3 גרםשומן 23.4 גרם 93.6 גרםנתרן 981.8 מ״ג 3927.1 מ״גחלבון 7.0 גרם 28.1 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.1 גרםשומן רווי 9.5 גרם 38.0 גרםכולסטרול 34.5 מ״ג 138.0 מ״גסידן 161.2 מ״ג 644.9 מ״גברזל 2.0 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 331.3 מ״ג 1325.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות253
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 252.7 קק״ל 1010.9 קק״לפחמימות 9.3 גרם 37.3 גרםשומן 23.4 גרם 93.6 גרםנתרן 981.8 מ״ג 3927.1 מ״גחלבון 7.0 גרם 28.1 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.1 גרםשומן רווי 9.5 גרם 38.0 גרםכולסטרול 34.5 מ״ג 138.0 מ״גסידן 161.2 מ״ג 644.9 מ״גברזל 2.0 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 331.3 מ״ג 1325.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 253 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
50 גרם חמאה
-
3 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
1/2 בצל בינוני
-
4 עלי אורגנו טרי
-
2 כוסות אורז ריזוטו
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
-
1 ליטר מים רותחיםאו מרק צח או ציר ירקות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
50 גרם גבינת פרמזן
-
1 חופן בזיליקום
אופן הכנה
- שמים חמאה, שמן, בצל, שום ואורגנו בסיר על כיריים ומטגנים במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים אורז ומטגנים מעט.
- מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל שחור ומערבבים עם כף עץ.
- מוסיפים מים רותחים (או מרק צח) בהדרגה, לאט לאט, כל פעם מצקת, עד שהאורז מפסיק לשתות את הנוזלים ומגיע לדרגה שאתם אוהבים. האורז יגיד לכם מתי הוא לא “צמא”… לא מוסיפים נוזל עד שהאורז לא שותה אותו.
- מערבבים פנימה גבינה, בזיליקום ומעט שמן זית ומערבבים. מגישים חם בקערת הגשה יפה.
אופן הכנה
- שמים חמאה, שמן, בצל, שום ואורגנו בסיר על כיריים ומטגנים במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים אורז ומטגנים מעט.
- מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל שחור ומערבבים עם כף עץ.
- מוסיפים מים רותחים (או מרק צח) בהדרגה, לאט לאט, כל פעם מצקת, עד שהאורז מפסיק לשתות את הנוזלים ומגיע לדרגה שאתם אוהבים. האורז יגיד לכם מתי הוא לא “צמא”… לא מוסיפים נוזל עד שהאורז לא שותה אותו.
- מערבבים פנימה גבינה, בזיליקום ומעט שמן זית ומערבבים. מגישים חם בקערת הגשה יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (17)
אפשר להחליף את עלי האורגנו באורגנו טחון?
עדיף מאוד שלא, אבל אפשרי
תודה לך אהרוני,
עשיתי בדיוק על פי הקליפ. יצא מעולה.מאד טעים..אורז של סוגת לריזוטו
תודה ששיתפת אותנו!