סנו רקע

רך ופריך, מתוק ומלוח: פאדג׳ בראוניז שוקולד, חמאת בוטנים ובייגלה

אמאלה! אתם בטוחים שאתם מוכנים לזה? קוביות נימוחות של בראוניז פאדג' רכים, עם בייגלה מלוח קריספי וחמאת בוטנים שמאזנת את הביס, רצים להכין!
אמאלה! אתם בטוחים שאתם מוכנים לזה? קוביות נימוחות של בראוניז פאדג' רכים, עם בייגלה מלוח קריספי וחמאת בוטנים שמאזנת את הביס, רצים להכין!
  • אייל רווח
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    5068
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5068.2 קק״ל 5068.2 קק״ל
    פחמימות 615.6 גרם 615.6 גרם
    שומן 267.2 גרם 267.2 גרם
    נתרן 2546.6 מ״ג 2546.6 מ״ג
    חלבון 74.1 גרם 74.1 גרם
    סיבים תזונתיים 20.2 גרם 20.2 גרם
    שומן רווי 115.8 גרם 115.8 גרם
    כולסטרול 1323.0 מ״ג 1323.0 מ״ג
    סידן 329.2 מ״ג 329.2 מ״ג
    ברזל 10.3 מ״ג 10.3 מ״ג
    אשלגן 1750.0 מ״ג 1750.0 מ״ג
    אבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    5068
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5068.2 קק״ל 5068.2 קק״ל
    פחמימות 615.6 גרם 615.6 גרם
    שומן 267.2 גרם 267.2 גרם
    נתרן 2546.6 מ״ג 2546.6 מ״ג
    חלבון 74.1 גרם 74.1 גרם
    סיבים תזונתיים 20.2 גרם 20.2 גרם
    שומן רווי 115.8 גרם 115.8 גרם
    כולסטרול 1323.0 מ״ג 1323.0 מ״ג
    סידן 329.2 מ״ג 329.2 מ״ג
    ברזל 10.3 מ״ג 10.3 מ״ג
    אשלגן 1750.0 מ״ג 1750.0 מ״ג
    אבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור

מכירים את זה שכשמכינים בראוניז והם יוצאים יבשים או שמרגישים את גרגרי הסוכר לאחר האפייה? אז את הבראוניז האלו מכינים בטכניקה שונה (כן, קצת יותר מורכבת) המבטיחה קבלת בראוניז סופר רכים וקרמיים.

בכדי לאזן את כל המתיקות הזאת, הוספתי מעל התערובת לפני האפייה חמאת בוטנים ובייגלה מלוח. הטעמים מאזנים אחד את השני בצורה מושלמת והשילוב בין הרכות של הבראוניז לפריכות הבייגלה פשוט עושה נעים לחך.

אני אופה בראוניז ובלונדיז ברינג נירוסטה מרובע המרופד בנייר אפייה ונייר אלומיניום. אפשר לאפות אותם בפיירקס או תבנית אלומיניום חד״פ. כך או כך, יש לרפד בנייר האפייה בכדי שיהיה ניתן לחלץ את הבראוניז לאחר קירור.

יש לשמור את הבראוניז בקופסה אטומה. הם במיטבם עד שלושה ימים לאחר האפייה (לאחר מכן הבייגלה פשוט מאבד מהפריכות שלו).

לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות שוקולד
אייל רווח
X

10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. שמים את החמאה בקערה חסינה לחום ומניחים אותה מעל סיר עם מים רותחים על אש נמוכה (בן מארי). לאחר שהחמאה כמעט נמסה לגמרי, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס לגמרי. מנחים בצד שיצטנן.

    ממיסים את החמאה על בן-מארי. צילום: אייל רווח
    ממיסים את החמאה על בן-מארי. צילום: אייל רווח

  2. בקערת חסינה לחום נוספת (אפשר בקערת המיקסר אם היא מנירוסטה) טורפים את הביצים והסוכר ומנחים מעל הסיר עם המים הרותחים. מערבבים עד שהתערבות הופכת לדלילה יותר ונעימה למגע (כ-50-60 מעלות. יש להיזהר לא לחמם יותר מידי).

    בקערת נירוסטה או חסינה לחום טורפים את הביצים והסוכר. צילום: אייל רווח
    בקערת נירוסטה או חסינה לחום טורפים את הביצים והסוכר. צילום: אייל רווח

  3. מקציפים את תערובת הביצים במהירות גבוהה כ-5-6 דקות עד שהתערובת מתקררת ותופחת.
  4. מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה-בינונית, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לאיחוד.

    מאחדים את תערובת הביצים עם השוקולד. צילום: אייל רווח
    מאחדים את תערובת הביצים עם השוקולד. צילום: אייל רווח

  5. מנפים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
  6. מוסיפים את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים במהירות נמוכה לכמה שניות. עוצרים את המיקסר ומאחדים את התערובת באמצעות לקקן.
  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
  8. יוצקים את התערובת לתבנית עם סנו סושי- נייר אפייה טבעי ומשטחים בעזרת פלטה או כף.

    יוצקים את התערובת לתבנית אפייה. צילום: אייל רווח
    יוצקים את התערובת לתבנית אפייה. צילום: אייל רווח

  9. מחממים מעט במיקרוגל את חמאת הבוטנים ושופכים בצורה א-סימטרית על תערובת הבראוניז. יוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או שיפוד.

    מזלפים את חמאת הבוטנים בצורה א-סימטרית. צילום: אייל רווח
    מזלפים את חמאת הבוטנים בצורה א-סימטרית. צילום: אייל רווח

  10. מסדרים את הביגלה מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-35-40 דקות.

    מסדרים את הבייגלה. צילום: אייל רווח
    מסדרים את הבייגלה. צילום: אייל רווח

  11. הבראוניז תופח באפייה ונשאר רך. לאחר קירור הגובה שלו יורד והוא מתייצב. מומלץ לקרר כשעה במקרר לפני החיתוך.
  12. חותכים לריבועים או מלבנים בכל צורה שרוצים. שומרים בקופסה סגורה במקרר. מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר.

    בראוניז פאדג' וחמאת בוטנים. צילום: אייל רווח
    בראוניז פאדג’ וחמאת בוטנים. צילום: אייל רווח


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רך ופריך, מתוק ומלוח: פאדג׳ בראוניז שוקולד, חמאת בוטנים ובייגלה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    אביטל

    שמתי בתנור חצי שעה והתייבש על הפנים,צריך לשים את זה איזה רבע שעה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אביטל, מבאס שלא יצא לך כמו שצריך. מקווים שתהני מהמתכון הבא שתכיני מהאתר 🙂

    Avatar
    אביטל

    אכלתי את זה אצל מישהי והיה פצצה!!!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אביטל, כיף לשמוע!

    Avatar
    הדסה גיאת

    זה לא מידי הרבה 400גרם סוכר?

      Avatar
      מערכת Foody

      אלה כמויות המצרכים במתכון, ניתן להפחית מהסוכר לפי טעמך האישי.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות