-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 677.7 קק״ל 6099.4 קק״לפחמימות 111.1 גרם 999.7 גרםשומן 29.6 גרם 266.1 גרםנתרן 314.6 מ״ג 2831.1 מ״גחלבון 10.1 גרם 90.8 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 21.0 גרםשומן רווי 14.4 גרם 130.0 גרםכולסטרול 132.1 מ״ג 1188.9 מ״גסידן 53.0 מ״ג 476.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 146.9 מ״ג 1322.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות678
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 677.7 קק״ל 6099.4 קק״לפחמימות 111.1 גרם 999.7 גרםשומן 29.6 גרם 266.1 גרםנתרן 314.6 מ״ג 2831.1 מ״גחלבון 10.1 גרם 90.8 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 21.0 גרםשומן רווי 14.4 גרם 130.0 גרםכולסטרול 132.1 מ״ג 1188.9 מ״גסידן 53.0 מ״ג 476.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 146.9 מ״ג 1322.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 9.9 מ״גסגור
עוגות שמרים זה משהו שבדרך כלל קשה לעמוד בפניו. נסו להתמודד עם שבלולי השמרים הרכים והארומטיים האלה שמגיעים עם תוספת טופי קרמל ואגוזי פקאן קצוצים שהופכים את המאפה כולו לפינוק מושלם!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 678 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
טופי קרמל
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
80מ"ל או 1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
10 גרם חמאה
-
1/4 כפית מלח דק
מילוי
-
240גרם או 1 כוס סוכר חום כהה
-
2 כפות קינמון טחון
-
100 גרם חמאה רכה
עיטור
-
50 גרם אגוזי פקאןקצוצים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט החלב שמוסיפים בהדרגה, ולשים 10-12 דקות לבצק אחיד ומעט דביק שנפרד מדפנות הקערה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
- מכינים את הטופי קרמל: ממיסים את הסוכר במחבת איכותית (מומלץ קרמית) על להבה בינונית. לא מערבבים בכלל עד שהוא נמס לחלוטין ומתחיל להתקרמל.
- במקביל מחממים את השמנת המתוקה בסיר לטמפרטורה נעימה ולא חמה מאוד.
- מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה למחבת עם הקרמל ומערבבים בזריזות בעזרת כף עץ. מוסיפים עוד שמנת ומערבבים לקבלת טופי חלק. מוסיפים את החמאה והמלח מערבבים לקרם חלק. מכבים את האש ומעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח). מצננים חצי שעה להתייצבות (הטופי נשמר במקרר עד שבוע).
- מרכיבים את המאפה: מרדדים את הבצק על משטח עבודה (מקמחים במידת הצורך) למלבן 50 על 45 ס״מ.
- מערבבים בקערית את הסוכר החום הכהה והקינמון.
- מורחים את החמאה על כל מלבן הבצק ומפזרים מעל את תערובת הסוכר - מקפידים שהיא תידבק היטב לחמאה. מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה ומקפיאים 20 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- פורסים את הרולדה ל-9 פרוסות שוות ומניחים אותן במרווחים גדולים בתבנית בקוטר 24 ס״מ. מכסים ומתפיחים שעה-שעה וחצי עד שהמאפים מכפילים את נפחם ונצמדים אחד לשני.
- מברישים את השבלולים בביצה שטרופים עם כף החלב ואופים 20-25 דקות, או עד שהמאפים זהובים ונראים מוכנים.
- מזלפים מעל את הטופי קרמל, מפזרים את אגוזי הפקאן ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט החלב שמוסיפים בהדרגה, ולשים 10-12 דקות לבצק אחיד ומעט דביק שנפרד מדפנות הקערה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
- מכינים את הטופי קרמל: ממיסים את הסוכר במחבת איכותית (מומלץ קרמית) על להבה בינונית. לא מערבבים בכלל עד שהוא נמס לחלוטין ומתחיל להתקרמל.
- במקביל מחממים את השמנת המתוקה בסיר לטמפרטורה נעימה ולא חמה מאוד.
- מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה למחבת עם הקרמל ומערבבים בזריזות בעזרת כף עץ. מוסיפים עוד שמנת ומערבבים לקבלת טופי חלק. מוסיפים את החמאה והמלח מערבבים לקרם חלק. מכבים את האש ומעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח). מצננים חצי שעה להתייצבות (הטופי נשמר במקרר עד שבוע).
- מרכיבים את המאפה: מרדדים את הבצק על משטח עבודה (מקמחים במידת הצורך) למלבן 50 על 45 ס״מ.
- מערבבים בקערית את הסוכר החום הכהה והקינמון.
- מורחים את החמאה על כל מלבן הבצק ומפזרים מעל את תערובת הסוכר - מקפידים שהיא תידבק היטב לחמאה. מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה ומקפיאים 20 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- פורסים את הרולדה ל-9 פרוסות שוות ומניחים אותן במרווחים גדולים בתבנית בקוטר 24 ס״מ. מכסים ומתפיחים שעה-שעה וחצי עד שהמאפים מכפילים את נפחם ונצמדים אחד לשני.
- מברישים את השבלולים בביצה שטרופים עם כף החלב ואופים 20-25 דקות, או עד שהמאפים זהובים ונראים מוכנים.
- מזלפים מעל את הטופי קרמל, מפזרים את אגוזי הפקאן ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן