שוברים דיאטות! רול שמרים וקרם פקאן של שירן מתתיהו

מאפי שמרים שיפתחו לכם את הבוקר בחיוך! מאפים שמנמנים מבצק שמרים, במילוי של קרם פקאן מפקאנים טבעיים ומייפל. והבונוס? המאפים יתאימו לסיום כל ארוחה
מאפי שמרים שיפתחו לכם את הבוקר בחיוך! מאפים שמנמנים מבצק שמרים, במילוי של קרם פקאן מפקאנים טבעיים ומייפל. והבונוס? המאפים יתאימו לסיום כל ארוחה
  • שירן מתתיהו
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    1621
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1620.6 קק״ל 6482.3 קק״ל
    פחמימות 238.3 גרם 953.4 גרם
    שומן 63.6 גרם 254.5 גרם
    נתרן 798.9 מ״ג 3195.7 מ״ג
    חלבון 24.3 גרם 97.2 גרם
    סיבים תזונתיים 9.1 גרם 36.5 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 54.0 גרם
    כולסטרול 199.2 מ״ג 797.0 מ״ג
    סידן 129.8 מ״ג 519.2 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 543.0 מ״ג 2171.9 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 26.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    1621
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1620.6 קק״ל 6482.3 קק״ל
    פחמימות 238.3 גרם 953.4 גרם
    שומן 63.6 גרם 254.5 גרם
    נתרן 798.9 מ״ג 3195.7 מ״ג
    חלבון 24.3 גרם 97.2 גרם
    סיבים תזונתיים 9.1 גרם 36.5 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 54.0 גרם
    כולסטרול 199.2 מ״ג 797.0 מ״ג
    סידן 129.8 מ״ג 519.2 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 543.0 מ״ג 2171.9 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 26.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

קרם פקאן

הברשה

סירופ סוכר


אופן הכנה

1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר עם הידיים) מערבלים את הקמח, הסוכר והשמרים.
2. מוסיפים את המים, הביצים , הבלו בנד, ומחית הוניל ולשים 8 דקות על מהירות בינונית. לקראת סיום הלישה מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות - הבצק יוצא מעט דביק ומתייצב בקירור, אל דאגה.
3. משמנים את פני הבצק בספריי שמן, מכסים את קערת הבצק במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כ-40 דקות ומכניסים למקרר לשעה.

מתפיחים את הבצק בקערה. צילום: שירן מתתיהו
מתפיחים את הבצק בקערה. צילום: שירן מתתיהו

4. מכינים את קרם הפקאן בסמוך לרידוד הבצק (שהקרם לא יחכה הרבה זמן לבצק): טוחנים במעבד מזון דק את הפקאן. מוסיפים סוכר חום ומערבבים.
5. מוסיפים את המייפל ולבסוף את הקמח והמלח. מערבבים לאיחוד ועד לקבלת ממרח סמיך.
6. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן ארוך ומורחים את קרם הפקאן.

מרדדים כל חלק למלבן ארוך ומורחים את קרם הפקאן. צילום: שירן מתתיהו
מרדדים כל חלק למלבן ארוך ומורחים את קרם הפקאן. צילום: שירן מתתיהו

7. מגלגלים את הבצק - בשלב הזה עדיף להכניס את הרול לחצי שעה במקפיא, אבל אם אין לכם סבלנות - אפשר לוותר על זה.

מגלגלים את הבצק. צילום: שירן מתתיהו
מגלגלים את הבצק. צילום: שירן מתתיהו

8. חותכים את הרול במרכז כך שיהיו לנו 2 חצאים. מגלגלים כל חצי לכיוון הנגדי ליצירת דוגמה (כמו בתמונה).

חותכים את הרול במרכז כך שיהיו לנו 2 חצאים. צילום: שירן מתתיהו
חותכים את הרול במרכז כך שיהיו לנו 2 חצאים. צילום: שירן מתתיהו
מגלגלים כל חצי לכיוון הנגדי ליצירת דוגמה. צילום: שירן מתתיהו
מגלגלים כל חצי לכיוון הנגדי ליצירת דוגמה. צילום: שירן מתתיהו

9. מניחים על תבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים חצי שעה.

מתפיחים חצי שעה על תבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה. צילום: שירן מתתיהו
מתפיחים חצי שעה על תבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה. צילום: שירן מתתיהו

10. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
11. מורחים את המאפים בחלמון ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד שהמאפה שחום ויפה.

אופים 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ויפה. צילום: שירן מתתיהו
אופים 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ויפה. צילום: שירן מתתיהו

12. מקררים לטמפרטורת החדר ומכינים סירופ סוכר: מרתיחים את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס לגמרי. מורחים עם מברשת על המאפים.
13. שומרים את המאפים בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. ניתן לשמור במקפיא ולחמם בשעת הצורך.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שוברים דיאטות! רול שמרים וקרם פקאן של שירן מתתיהו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות