![רול שמרים וקרם פקאן. צילום: שירן מתתיהו](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/08/03173131/7-Small.jpg)
שוברים דיאטות! רול שמרים וקרם פקאן של שירן מתתיהו
- שירן מתתיהו
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1620.6 קק״ל 6482.3 קק״לפחמימות 238.3 גרם 953.4 גרםשומן 63.6 גרם 254.5 גרםנתרן 798.9 מ״ג 3195.7 מ״גחלבון 24.3 גרם 97.2 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 36.5 גרםשומן רווי 13.5 גרם 54.0 גרםכולסטרול 199.2 מ״ג 797.0 מ״גסידן 129.8 מ״ג 519.2 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 543.0 מ״ג 2171.9 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 26.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות1621
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1620.6 קק״ל 6482.3 קק״לפחמימות 238.3 גרם 953.4 גרםשומן 63.6 גרם 254.5 גרםנתרן 798.9 מ״ג 3195.7 מ״גחלבון 24.3 גרם 97.2 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 36.5 גרםשומן רווי 13.5 גרם 54.0 גרםכולסטרול 199.2 מ״ג 797.0 מ״גסידן 129.8 מ״ג 519.2 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 543.0 מ״ג 2171.9 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 26.3 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 1621 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
![plus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/plus.png)
![minus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/minus.png)
בצק
-
3 1/2 כוסות קמח לבןחצי ק"ג
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
140 מ"ל מיםחצי כוס ועוד 3 כפות
-
2 ביצים L
-
100 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחמומסת
-
1 כפית תמצית ונילאו מחית
-
1 כפית שטוחה מלח דק
קרם פקאן
-
200 גרם אגוזי פקאןטבעיים, טחונים
-
3/4 כוס סוכר חום כהה
-
3/4 כוס סירופ מייפלטהור, 200 גרם
-
1 כף גדושה קמח לבן
-
1 קורט מלח דק
הברשה
-
1 חלמון L
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר עם הידיים) מערבלים את הקמח, הסוכר והשמרים.
2. מוסיפים את המים, הביצים , הבלו בנד, ומחית הוניל ולשים 8 דקות על מהירות בינונית. לקראת סיום הלישה מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות - הבצק יוצא מעט דביק ומתייצב בקירור, אל דאגה.
3. משמנים את פני הבצק בספריי שמן, מכסים את קערת הבצק במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כ-40 דקות ומכניסים למקרר לשעה.
![מתפיחים את הבצק בקערה. צילום: שירן מתתיהו](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/08/03173558/12-Small-300x300.jpg)
4. מכינים את קרם הפקאן בסמוך לרידוד הבצק (שהקרם לא יחכה הרבה זמן לבצק): טוחנים במעבד מזון דק את הפקאן. מוסיפים סוכר חום ומערבבים.
5. מוסיפים את המייפל ולבסוף את הקמח והמלח. מערבבים לאיחוד ועד לקבלת ממרח סמיך.
6. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן ארוך ומורחים את קרם הפקאן.
![מרדדים כל חלק למלבן ארוך ומורחים את קרם הפקאן. צילום: שירן מתתיהו](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/08/03173741/IMG_4499-Small-168x300.jpg)
7. מגלגלים את הבצק - בשלב הזה עדיף להכניס את הרול לחצי שעה במקפיא, אבל אם אין לכם סבלנות - אפשר לוותר על זה.
![מגלגלים את הבצק. צילום: שירן מתתיהו](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/08/03173927/IMG_4503-Small-168x300.jpg)
8. חותכים את הרול במרכז כך שיהיו לנו 2 חצאים. מגלגלים כל חצי לכיוון הנגדי ליצירת דוגמה (כמו בתמונה).
![חותכים את הרול במרכז כך שיהיו לנו 2 חצאים. צילום: שירן מתתיהו](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/08/03174300/IMG_4508-Small-168x300.jpg)
![מגלגלים כל חצי לכיוון הנגדי ליצירת דוגמה. צילום: שירן מתתיהו](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/08/03174643/IMG_4512-Small-168x300.jpg)
9. מניחים על תבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים חצי שעה.
![מתפיחים חצי שעה על תבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה. צילום: שירן מתתיהו](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/08/03174751/14-Small-300x300.jpg)
10. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
11. מורחים את המאפים בחלמון ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד שהמאפה שחום ויפה.
![אופים 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ויפה. צילום: שירן מתתיהו](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/08/03175329/IMG_4591-Small-168x300.jpg)
12. מקררים לטמפרטורת החדר ומכינים סירופ סוכר: מרתיחים את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס לגמרי. מורחים עם מברשת על המאפים.
13. שומרים את המאפים בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. ניתן לשמור במקפיא ולחמם בשעת הצורך.
אופן הכנה
1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר עם הידיים) מערבלים את הקמח, הסוכר והשמרים.
2. מוסיפים את המים, הביצים , הבלו בנד, ומחית הוניל ולשים 8 דקות על מהירות בינונית. לקראת סיום הלישה מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות - הבצק יוצא מעט דביק ומתייצב בקירור, אל דאגה.
3. משמנים את פני הבצק בספריי שמן, מכסים את קערת הבצק במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כ-40 דקות ומכניסים למקרר לשעה.
4. מכינים את קרם הפקאן בסמוך לרידוד הבצק (שהקרם לא יחכה הרבה זמן לבצק): טוחנים במעבד מזון דק את הפקאן. מוסיפים סוכר חום ומערבבים.
5. מוסיפים את המייפל ולבסוף את הקמח והמלח. מערבבים לאיחוד ועד לקבלת ממרח סמיך.
6. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן ארוך ומורחים את קרם הפקאן.
7. מגלגלים את הבצק - בשלב הזה עדיף להכניס את הרול לחצי שעה במקפיא, אבל אם אין לכם סבלנות - אפשר לוותר על זה.
8. חותכים את הרול במרכז כך שיהיו לנו 2 חצאים. מגלגלים כל חצי לכיוון הנגדי ליצירת דוגמה (כמו בתמונה).
9. מניחים על תבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים חצי שעה.
10. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
11. מורחים את המאפים בחלמון ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד שהמאפה שחום ויפה.
12. מקררים לטמפרטורת החדר ומכינים סירופ סוכר: מרתיחים את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס לגמרי. מורחים עם מברשת על המאפים.
13. שומרים את המאפים בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. ניתן לשמור במקפיא ולחמם בשעת הצורך.
![שוברים דיאטות! רול שמרים וקרם פקאן של שירן מתתיהו](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/08/03173131/7-Small.jpg)