שניצל בתנור עם טריק סודי כשנגמרות הביצים במקרר

יעל טל מלמדת אותנו איך להכין שניצל בתנור שכל המשפחה תאהב והילדים יזללו. כל זה בעשר דקות עבודה ועשרים דקות אפייה! ואפילו בלי ביצה אחת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

לפני למעלה מ-20 שנים, במהלך לימודי התואר הראשון שלי, עבדתי כדיילת אוויר בחברת התעופה הלאומית שלנו (דאז). חוץ מכל הכיף בלראות עולם, התאהבתי גם בטעמי עולם, תבליני עולם וחנויות כלי הבית, הבישול, המטבח והקונדיטוריה שמסביב לגלובוס.

כך נפתח לי התיאבון הגדול וכשסיימתי את הלימודים, החלטתי שבישול ומסעדנות זה מה שאני באמת רוצה לעשות בחיים. אז חילקתי את מעט השלל שהיה לי בדירתי השכורה בתל אביב, ארזתי מזוודה, לקחתי את כרטיסי הטיסה שהגיעו לי בחינם ועליתי על טיסה לכיוון אחד לתפוח הגדול, להגשים חלום.

מפה לשם, אחרי התחלה לא קלה, מצאתי את עצמי עובדת כשנה במסעדת שף בשכונת טרייבקה. חזרתי לארץ, עבדתי במסעדת “קרן” של חיים כהן כטבחית ואחר כך כקונדיטורית ומשם המשכתי לאידלסון 10 ועוד מספר מסעדות, מכרתי קינוחים מהבית, הקמתי את המטבח של בית הקפה “הסטריטס” בתל אביב ועוד ועוד עד שהפכתי לאימא, לפני 11.5 שנים.

כאימא חדשה (לא צעירה, אבל “טרייה”) לא היה לי מושג, למרות כל הניסיון שצברתי במטבח, מה להכין לאלה (בתי) לאכול. לאדות? לבשל? לרסק? במה יש מספיק ברזל? ומה לא עושה גזים?!

אז החלטתי לחקור את הנושא לעומק וביחד עם דיאטנית קלינית המתמחה בתזונת ילדים התחלנו להעביר סדנאות להורים שמתחילות בהרצאה קצרה ותכליתית על אילו הרגלים בריאים כדאי לתת לילדים וממשיכות בחלק מעשי בו מבשלים ביחד למעלה מ-10 מתכונים פשוטים, מהירים, טעימים (הכי חשוב לדעתי) ובריאים לכל המשפחה.

הורים מבשלים סדנא
סירי בישול לארוחה משפחתית

כאן בפודי, ביתי החדש, אשמח לשתף אתכם במגוון מתכונים שלי שכבר זכו להצלחה (אצלי בבית וגם אצל אחרים) אבל לא רק. אשתף אתכם גם בטיפים מעולם הבישול והאפייה שצברתי עם השנים, ברעיונות איך לייעל את העבודה במטבח הביתי, ואני מקווה שאצליח להוכיח לכם שבשלוש שעות עבודה בשבוע אפשר להכין תפריט משפחתי לכל השבוע בלי להזמין שום טייק אווי מבחוץ.

אני באמת חושבת שאוכל צריך להיות בראש ובראשונה טעים. אני לא רוצה לשנות סדרי עולם, להציע לכם להחליף את כל מה שבמזווה הביתי ולעבור לסופר פוד. אני כן חושבת שאוכל צריך להיות מגוון, כמה שפחות מתועש ושיש דרכים לעשות זאת בקלות בכל מטבח.

לכבוד הטור הראשון שלי, אני רוצה לשתף אתכם באחד המתכונים הפופולאריים אצלי בבית: שניצלים בתנור! זה מתכון פשוט וקליל שנולד לגמרי במקרה, אחרי שכבר הפשרתי את פילה העוף וגיליתי שאין לי ביצים במקרר. חשבתי עם מה אני יכולה “להדביק” את פירורי הלחם לעוף ואאוריקה! קטשופ. וזה אכן עבד מצוין!

מאז השניצל הזה הפך למתכון אהוב וקבוע בתפריט המשפחתי שלנו שחוסך לי גם הרבה ייסורי מצפון. אל תיבהלו מכמות הקטשופ במתכון. קטשופ אמנם מכיל סוכר אבל יש בו גם כמות גבוהה של ליקופן, פיגמנט אדום המשמש כאנטיאוקסידנט או במילים פשוטות מסייע במניעת סוג מסוים של מחלות (גם סרטן).

15 דקות עבודה. 20 דקות בתנור. 100 אחוז הצלחה! אל תשכחו לחזור ולספר לי איך היה!

מחכה לכם,

יעל

שניצל בתנור ללא ביצים לפני האפייה. צילום: יעל טל
שניצלונים ללא ביצים לפני האפייה. צילום: יעל טל

לעוד מתכונים של יעל טל

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מוזגים את הקטשופ לצלחת עמוקה.
  3. מערבבים את פירורי הלחם והשומשום (לא חובה) בצלחת עמוקה.
  4. טובלים את נתחי חזה העוף בקטשופ משני הצדדים ואחר כך בפירורי הלחם משני הצדדים ומעבירים לתבנית.
  5. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות לכל היותר. לא לשכוח להכין סלט ירקות בינתיים…תנו לילדים לעזור בעזרת קוצץ ירקות, הם תמיד ישמחו.
  6. מגישים לקטנטנים בצלחות שהם בטוח ישמחו לאכול מהן.

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 130.6 קק״ל 652.8 קק״ל
פחמימות 26.7 גרם 133.6 גרם
שומן 0.5 גרם 2.3 גרם
נתרן 313.2 מ״ג 1565.9 מ״ג
חלבון 3.6 גרם 18.2 גרם
סיבים תזונתיים 3.2 גרם 16.0 גרם
שומן רווי 0.1 גרם 0.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 9.1 מ״ג 45.6 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 2.7 מ״ג
אשלגן 134.7 מ״ג 673.3 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    אחלה טריק! הכנו כבר פעמיים🧡❤️💚

תגובות (15)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody