
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים6
מתכון שהדבר הכי חשוב בו זה להחביא את הקופסא עם השקדים המוכנים וגם לזכור איפה החבאתם אותה… אפשר להכין גם עם בוטנים, או כל סוג של פיצוחים.
מצרכים
שקדים
-
1/4 כוס מים
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
500 גרם שקדים טבעיים
-
10 גרם חמאה
ציפוי
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מרתיחים מים וסוכר 2 דקות לסירופ (עד שהתערובת מתחילה לרתוח וכל הסוכר נמס).
- מוסיפים שקדים ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-15-10 דקות על אש קטנה. בהתחלה השקדים יטבעו בסירופ, אחר כך הסירופ יתייבש ויתגבש לפירורים לבנים קטנים על כל שקד. ממשיכים לערבב כל הזמן, עוד כמה דקות טובות- לאט לאט הגרגירים הלבנים על כל שקד הופכים לזהובים ולבסוף נמסים לקרמל זהוב שעוטף כל שקד.
- מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים טוב טוב (החמאה תהפוך את השקדים למבריקים וקצת תפריד ביניהם).
- מיד מוזגים לדף סיליקון או 2 דפי אפייה משומנים ומפרידים בין השקדים- בידיים עטויות כפפות עבות (או 3 כפפות דקות על כל יד), או סתם בעזרת 2 כפיות - העיקר שהשקדים לא ייגעו אחד בשני עד שהם מתקררים אחרת הם נדבקים (אלא אם רוצים ממתק שקדים - ואז אפשר דווקא להניח להם להידבק).
- לציפוי סוכר שמאריך את זמן הפריכות- שמים בקערה סוכר וקינמון, מוסיפים את השקדים ומערבבים בידיים לכיסוי מלא.
- אחרי הקירור שומרים בכלי אטום ומחביאים טוב טוב.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
3836.3
קק״ל
3836.3
קק״ל
פחמימות
270.5
גרם
270.5
גרם
שומן
257.6
גרם
257.6
גרם
נתרן
8.5
מ״ג
8.5
מ״ג
חלבון
105.6
גרם
105.6
גרם
סיבים תזונתיים
62.5
גרם
62.5
גרם
שומן רווי
24.1
גרם
24.1
גרם
כולסטרול
21.5
מ״ג
21.5
מ״ג
סידן
1350.8
מ״ג
1350.8
מ״ג
ברזל
18.7
מ״ג
18.7
מ״ג
אשלגן
3671.9
מ״ג
3671.9
מ״ג
אבץ
15.6
מ״ג
15.6
מ״ג
תגובות (0)