
תבשיל בקר בשזיפים
השנה פנקו את האורחים עם תבשיל בקר עסיסי ברוטב שזיפים. תבשיל עשיר בתבלינים מחממים שכדאי להגיש עם פירה או אורז כמנה נהדרת לחג או לכל יום חול
השנה פנקו את האורחים עם תבשיל בקר עסיסי ברוטב שזיפים. תבשיל עשיר בתבלינים מחממים שכדאי להגיש עם פירה או אורז כמנה נהדרת לחג או לכל יום חול
- מעין טרודל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 741.2 קק״ל 3706.1 קק״לפחמימות 60.9 גרם 304.3 גרםסוכר 34.0 גרם 169.9 גרםשומן 22.6 גרם 112.8 גרםנתרן 228.1 מ״ג 1140.4 מ״גחלבון 69.1 גרם 345.4 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 27.9 גרםשומן רווי 7.0 גרם 35.0 גרםכולסטרול 468.0 מ״ג 2340.0 מ״גסידן 65.3 מ״ג 326.5 מ״גברזל 5.2 מ״ג 26.0 מ״גאשלגן 1026.2 מ״ג 5130.8 מ״גאבץ 12.5 מ״ג 62.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות741
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 741.2 קק״ל 3706.1 קק״לפחמימות 60.9 גרם 304.3 גרםסוכר 34.0 גרם 169.9 גרםשומן 22.6 גרם 112.8 גרםנתרן 228.1 מ״ג 1140.4 מ״גחלבון 69.1 גרם 345.4 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 27.9 גרםשומן רווי 7.0 גרם 35.0 גרםכולסטרול 468.0 מ״ג 2340.0 מ״גסידן 65.3 מ״ג 326.5 מ״גברזל 5.2 מ״ג 26.0 מ״גאשלגן 1026.2 מ״ג 5130.8 מ״גאבץ 12.5 מ״ג 62.6 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 741 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
3 כפות שמן זית
-
1 ק"ג בשר כתףמס' 5, חתוך לקוביות
-
1 בצל גדולפרוס
-
2 גזרים בינוניים
-
4 שיני שוםפרוסות
-
200 גרם שזיפים מיובשיםמגולענים
-
1 צנצנת רוטב שזיפים קנור
-
1 כוס יין אדום יבש
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
2 כפות פפריקה מתוקה

אופן הכנה
- מטגנים את הבצל והגזר בסיר עם שמן זית. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר צרוב ומשנה את צבעו מכל הכיוונים.
- מוסיפים שזיפים מיובשים, צנצנת רוטב שזיפים של ״קנור״, יין אדום, מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים היטב.
- מכסים ומביאים לרתיחה.
- מערבבים שוב, מנמיכים את עוצמת האש, מכסים ומבשלים כשעתיים נוספות על אש נמוכה עד שהבשר רך. מדי פעם מערבבים ואם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים. כשהבשר רך טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. חג שמח!
תבשיל בקר ברוטב שזיפים. צילום: מעין טרודל
אופן הכנה
- מטגנים את הבצל והגזר בסיר עם שמן זית. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר צרוב ומשנה את צבעו מכל הכיוונים.
- מוסיפים שזיפים מיובשים, צנצנת רוטב שזיפים של ״קנור״, יין אדום, מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים היטב.
- מכסים ומביאים לרתיחה.
- מערבבים שוב, מנמיכים את עוצמת האש, מכסים ומבשלים כשעתיים נוספות על אש נמוכה עד שהבשר רך. מדי פעם מערבבים ואם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים. כשהבשר רך טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. חג שמח!
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
נראה מעולהההההההההההה

תודה רבה!
חובה יין?

לא, הרוטב יצא קצת פחות עשיר בטעמים, אבל יהיה טעים בכל מקרה.