תחילת עונת השייקים: שייק (יעני) נוטלה לילדים!

איזה כייף שבא הקיץ! עונת השייקים החלה והילה סער מפנקת אותנו במתכון לשייק "נוטלה" מבננה, שבבי קקאו ואגוזי לוז. שייק קר, מרענן ומתוק ללא תוספת סוכר בכלל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

אני מתכבדת להכריז על פתיחת עונת השייקים הרשמית!

האביב מלבלב לו בחוץ, השמש הפסיקה לשקר, והטמפרטורות עלו. כל אלה מבשרים לנו על פתיחת עונת השייקים.

עונת השייקים נמשכת אצלנו מהאביב ועד תחילת הסתיו, שזה די הרבה זמן במזג האוויר הישראלי. בסתיו אני מקפידה להפסיק עם השייקים לגמרי, כדי לחזק את הגוף ואת המערכת החיסונית ולהכין אותם לחורף.

למה? כי שייקים הם קרים - גם מבחינה פיזית (הטמפרטורה שלהם) וגם מבחינה אנרגטית. הם מכילים בדרך כלל הרבה פירות, שלהם יש השפעה מקררת על הגוף.

עכשיו, כשכבר חמים יותר בחוץ, הגוף שלנו יכול להתמודד עם מזון מקרר, ואפילו זקוק לו.

אז רבע מהמקפיא פונה לטובת פירות קפואים, והשייקים זורמים כמים. הילדים מוכנים לשתות שייק קפוא בכל טעם ובכל שעה.

אני יודעת שלא כל הילדים זורמים עם שייקים, וזוכרת שגם הילדים שלי לא תמיד אהבו אותם כמו היום.

אז מה עושים? מחנה אימונים!

חושפים את הילדים לשייקים בהדרגה, מתחילים בטעמים קלים לעיכול (למשל, נוטלה!) ובהדרגה מעלים את רמת התחכום והבריאות.

היום האימון הראשון - שייק נוטלה, שידוע אצלנו בבית כ-“השייק של פלג”. פלג היא הבררנית המשפחתית שלנו, ובזמן שכולנו עפנו על שייקים ירוקים, היא הייתה סרבנית שייקים נחרצת.

עד שהמצאתי בשבילה את השייק הזה - בלי סוכר ובלי ממתיקים משום סוג, עם בננה קרמית, ועם שבבי קקאו נא שהם סופר פוד ומלאים בנוגדי חמצון, וכמובן - אגוזי לוז בשביל האפקט של הנוטלה, וגם בשביל שומן בריא ומזין.

את השייק הזה פלג תמיד מוכנה לשתות. ומאז שהיא הכירה אותו, היא כבר לא סרבנית שייקים, ותמיד מוכנה לטעום את השייקים שאני מכינה. לא את כולם היא אוהבת, אבל זה לגמרי בסדר, כל עוד היא מנסה. אמרנו מחנה אימונים, לא?

בשייקים הבאים במחנה האימונים שלנו, נעלה בדרגת הקושי, ונוסיף גם ירקות לשייק, אז תתכוננו!

טיפ בריא:

חשוב לשלב בשייקים גם שומן בריא בנוסף לפירות. הפירות מכילים כמות גבוהה של סוכר, שלמרות שהוא טבעי, מתפרק מהר בגוף ונספג במחזור הדם. ברגע שתוסיפו שומן בריא (כמו אגוזים וזרעים טבעיים), הוא יאט את ספיכת הסוכר בדם, ויעזור לכם לשמור על תחושת השובע לאורך זמן.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר חזק וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק לגמרי. מוזגים לכוסות ומגישים מיד.

    שייק נוטלה. צילום: הילה סער
    שייק נוטלה. צילום: הילה סער

הערות

  • במידה ורוצים מרקם עשיר יותר – אפשר להשתמש בקרם קוקוס, או להכפיל את כמות חלב הקוקוס ולהוריד את כמות המים לכוס אחת. למרקם דליל יותר – משתמשים רק במים ומוותרים על חלב הקוקוס
  • אפשר להוסיף קוביות קרח במקום או בנוסף למים ולקבל מרקם סמיך יותר
  • אפשר להמיר את אגוזי הלוז באגוזים אחרים כמו פקאנים או שקדים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 189.4 קק״ל 757.7 קק״ל
פחמימות 16.8 גרם 67.2 גרם
שומן 12.6 גרם 50.4 גרם
נתרן 11.8 מ״ג 47.3 מ״ג
חלבון 3.1 גרם 12.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.2 גרם
שומן רווי 6.8 גרם 27.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 26.9 מ״ג 107.8 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 5.7 מ״ג
אשלגן 421.2 מ״ג 1684.7 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    בטי

    הילה את מדהימה ואני כל כך אוהבת את המתכונים שלך!!!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody