תמזגו את האוזו: רולדות זיתים מפנקות שמזכירות את יוון

הכירו את סיגל דרעי! סיגל כנראה הייתה יווניה בגלגול הקודם שלה וביס מרולדות הזיתים שלה יחזירו אתכם לטברנה ביוון, כל שנותר הוא למזוג כוסית אוזו ולדמיין, אנחנו עוד נגיע לשם יום אחד!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

נעים מאוד אני סיגל דרעי כשר. מפיקה, יוצרת תוכן וחובבת אוכל! ועוד אוכל ועוד אוכל, למשפחה, לחברים, לשכנים ולכל מי שעובר בסביבה גם אם הוא לא ממש תכנן ארוחה או רצה בה.

בכל אחד מתחומי העיסוק שלי אני מחפשת בתוך הצללים, מאחורי הקלעים, בין המדפים, את הסיפורים, את האנשים. הם אלה שמעוררים בי את המיצים.

כאן, אני אשתף אתכם במנות שמתכתבות עם ארומה של בריאות. מנות עם רוטב שחיתות. מנות טבעוניות, צמחוניות וקרנבוריות. אני מבטיחה שהן יהיו טעימות, מוקפדות ויפות מאוד. חשוב שיהיו יפות.

אם תרצו, לחצו כאן לאתר שלי ,בקרו בו הוא פשוט נפלא. מלא במילים, מארזים רעיונות וסיפורים. ועכשיו, למתכון הראשון שלי:

אם במתכון יש בצק אני כבר שמחה, אם יש שם גם זיתים אז מבחינתי זו חגיגה אחת גדולה!
בגלגול קודם בטוח הייתי איזו אישה יוונייה, נחה לי באיזו טברנה אחרי כוסית אוזו ומאפה חם לצד יוגורט קר. המנה הזו, שאני חולקת אתכם בהרבה אהבה, היא מנה כל כך מפנקת.
היא כל כך טעימה והיא מספיק גדולה בשביל לפתוח איזה שולחן טברנה משפחתי בבית.

את תערובת הזיתים עוטף בצק שהוא פשוט מתנה, תשמרו אותו הוא יהיה לכם גם לחבר. נוח, מתמסר וכזה שמקבל בברכה כמעט כל מה שתשימו בתוכו. תצרפו לצד המנה יוגורט קר עם פלפל שחור וגרידת לימון, קנקנו אוזו עם קרח ונענע ואתם מסודרים.

קדימה, בואו נתחיל זה לא הולך להיות קשה! אבל איך שלא יהיה אני אשתדל בכל פעם שאפשר לפנק בסוף המתכון באופציה של קיצור דרך שלא תפגע בתוצאה.

מצרכים

בצק

מילוי זיתים

הברשה וציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים את הקמח, השמן והתבלינים במעבד מזון ומעבדים לפירורים.
  2. מוסיפים בהדרגה מיץ תפוזים רק עד לאיחוד הבצק. אל תעבדו יותר מידי.
  3. מעבירים את הבצק מיד לרידוד ומרדדים שני מלבני בצק דקים.

    מרדדים את הבצק ל-2 מלבנים דקים. צילום: סיגל דרעי
    מרדדים את הבצק ל-2 מלבנים דקים. צילום: סיגל דרעי

  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. מכינים את מילוי הזיתים: מסננים טוב את הזיתים מהמים. קוצצים וטועמים שטעים ועדין. אם לא, חוזרים ושוטפים שוב ממליחות יתר.
  6. מוסיפים את יתרת מצרכי המילוי ומערבבים יחד לתערובת סמיכה ואחידה (שימו לב שהזיתים מלוחים ולכן אין צורך להוסיף עוד מלח).
  7. מורחים את מלבני הבצק המרודדים בתערובת הזיתים, מגלגלים ברכות שלושה גלגולים לגליל ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  8. מורחים כל גליל בביצה ומפזרים שומשום או קצח.

    מורחים כל גליל בביצה ומפזרים שומשום או קצח. צילום: סיגל דרעי
    מורחים כל גליל בביצה ומפזרים שומשום או קצח. צילום: סיגל דרעי

  9. מעבירים לתנור שחומם מראש למשך כ-50 דקות. בעזרת מזלג או כף מרימים את הגליל ומוודאים שהמאפה נאפה והשחים גם בתחתית.
  10. אם אתם ממהרים או סתם מעט מתעצלים, אפשר להמיר את תערובת הזיתים בשתי צנצנות טפנד זיתים קנוי. רק שימו לב שיהיה באיכות טובה ממאה אחוז זיתים.

    רולדות זיתים. צילום: סיגל דרעי
    רולדות זיתים. צילום: סיגל דרעי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 2262.2 קק״ל 4524.4 קק״ל
פחמימות 2518.0 גרם 5036.0 גרם
שומן 183.3 גרם 366.6 גרם
נתרן 4077.5 מ״ג 8154.9 מ״ג
חלבון 36.5 גרם 72.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.9 גרם 5.7 גרם
שומן רווי 27.6 גרם 55.2 גרם
כולסטרול 172.8 מ״ג 345.6 מ״ג
סידן 481.2 מ״ג 962.5 מ״ג
ברזל 4.6 מ״ג 9.2 מ״ג
אשלגן 430.8 מ״ג 861.5 מ״ג
אבץ 4.2 מ״ג 8.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar

    Avatar
    שרלין גליקסברג

    קדימה יווןןןןן… הרולדות נראות מגרות מאוד