תנו בשידרוגים: אורז עם חומוס ותבלינים משגע

התוספת המושלמת ליד כל מנה או בתור מנה בפני עצמה! מתכון משגע ומשודרג לאורז הרגיל שאנחנו כל כך אוהבים -אורז עם חומוסים והרבה תבלינים טעימים
התוספת המושלמת ליד כל מנה או בתור מנה בפני עצמה! מתכון משגע ומשודרג לאורז הרגיל שאנחנו כל כך אוהבים -אורז עם חומוסים והרבה תבלינים טעימים
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
31 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    805
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 805.3 קק״ל 3221.3 קק״ל
    פחמימות 113.7 גרם 454.9 גרם
    שומן 26.8 גרם 107.2 גרם
    נתרן 1213.4 מ״ג 4853.6 מ״ג
    חלבון 29.7 גרם 118.8 גרם
    סיבים תזונתיים 24.9 גרם 99.6 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 187.0 מ״ג 748.2 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 37.2 מ״ג
    אשלגן 1352.9 מ״ג 5411.6 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 20.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    805
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 805.3 קק״ל 3221.3 קק״ל
    פחמימות 113.7 גרם 454.9 גרם
    שומן 26.8 גרם 107.2 גרם
    נתרן 1213.4 מ״ג 4853.6 מ״ג
    חלבון 29.7 גרם 118.8 גרם
    סיבים תזונתיים 24.9 גרם 99.6 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 187.0 מ״ג 748.2 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 37.2 מ״ג
    אשלגן 1352.9 מ״ג 5411.6 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 20.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
נעמה פלד
X

31 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה

  • 2 שיני שום
    פרוסות, מטוגנות – לא חובה

אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים את גרגירי החומוס (ללא הנוזל) ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דק’.
  3. מוסיפים את האורז והתבלינים (מלח, פלפל, כורכום וכמון) ומערבבים. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  4. לאחר רתיחה מערבבים שוב, מכסים שוב, מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ-15-20 דק’.
  5. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 10 דק’.
  6. מסירים את המכסה, מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ומערבבים. מגישים על צלחת ומקשטים בפרוסות שום מטוגנות (לא חובה, אבל מומלץ! מוסיף מאוד לטעם).אורז עם חומוס

 

הערות

  • אפשר להוסיף צימוקים אם אוהבים. מפתיע וטעים!

יש לנו עוד מתכונים של אורז שאתם חייבים להכין:
תנו בשידרוגים: אורז עם חומוס ותבלינים משגע

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    ניצן

    כמויות לא הגיוניות של התבלינים ושל המים. יותר מדי פלפל שחור, היחס בין הכמון לכורכום. לא מספיק מים.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ניצן, הכמויות מתאימות (גם מבחינת המים). אפשר להפחית בכמות התבלינים לפי הטעם

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות