תנו בשידרוגים: אורז עם חומוס ותבלינים משגע

התוספת המושלמת ליד כל מנה או בתור מנה בפני עצמה! מתכון משגע ומשודרג לאורז הרגיל שאנחנו כל כך אוהבים -אורז עם חומוסים והרבה תבלינים טעימים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

הגשה

  • 2 שיני שום
    פרוסות, מטוגנות – לא חובה

אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים את גרגירי החומוס (ללא הנוזל) ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דק’.
  3. מוסיפים את האורז והתבלינים (מלח, פלפל, כורכום וכמון) ומערבבים. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  4. לאחר רתיחה מערבבים שוב, מכסים שוב, מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ-15-20 דק’.
  5. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 10 דק’.
  6. מסירים את המכסה, מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ומערבבים. מגישים על צלחת ומקשטים בפרוסות שום מטוגנות (לא חובה, אבל מומלץ! מוסיף מאוד לטעם).אורז עם חומוס

צילום: עדן טל

מתכון: מערכת פודי

הערות

  • אפשר להוסיף צימוקים אם אוהבים. מפתיע וטעים!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 821.2 קק״ל 3285.0 קק״ל
פחמימות 113.7 גרם 454.9 גרם
שומן 28.6 גרם 114.4 גרם
נתרן 1213.6 מ״ג 4854.5 מ״ג
חלבון 29.7 גרם 118.8 גרם
סיבים תזונתיים 25.0 גרם 100.1 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 199.9 מ״ג 799.5 מ״ג
ברזל 9.8 מ״ג 39.0 מ״ג
אשלגן 1392.0 מ״ג 5568.0 מ״ג
אבץ 5.3 מ״ג 21.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    אמיתי

    יופי של מתכון!! אני אוהב שילוב של אורז עם קטניות

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה (:

הצג עוד