תעוף איתו למקסיקו: טאקוס דג פריך עם המון תוספות
הצפייה ב"מאסטר שף" עשתה לכם חשק להכין טאקוס? קבלו מתכון - כך תכינו טאקוס מושלמים בקלות ותמלאו אותם בדג בטמפורה, סלט כרוב מקסיקני, שמנת חמוצה, אבוקדו וסלסת עגבניות
הצפייה ב"מאסטר שף" עשתה לכם חשק להכין טאקוס? קבלו מתכון - כך תכינו טאקוס מושלמים בקלות ותמלאו אותם בדג בטמפורה, סלט כרוב מקסיקני, שמנת חמוצה, אבוקדו וסלסת עגבניות
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 993.5 קק״ל 3974.1 קק״לפחמימות 199.7 גרם 798.7 גרםשומן 218.8 גרם 875.4 גרםנתרן 1079.7 מ״ג 4318.8 מ״גחלבון 179.1 גרם 716.4 גרםסיבים תזונתיים 165.1 גרם 660.5 גרםשומן רווי 161.4 גרם 645.7 גרםכולסטרול 262.1 מ״ג 1048.5 מ״גסידן 286.2 מ״ג 1144.9 מ״גברזל 158.9 מ״ג 635.7 מ״גאשלגן 1385.5 מ״ג 5542.2 מ״גאבץ 157.5 מ״ג 630.0 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 25 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות994
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 993.5 קק״ל 3974.1 קק״לפחמימות 199.7 גרם 798.7 גרםשומן 218.8 גרם 875.4 גרםנתרן 1079.7 מ״ג 4318.8 מ״גחלבון 179.1 גרם 716.4 גרםסיבים תזונתיים 165.1 גרם 660.5 גרםשומן רווי 161.4 גרם 645.7 גרםכולסטרול 262.1 מ״ג 1048.5 מ״גסידן 286.2 מ״ג 1144.9 מ״גברזל 158.9 מ״ג 635.7 מ״גאשלגן 1385.5 מ״ג 5542.2 מ״גאבץ 157.5 מ״ג 630.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 994 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם דג לבןטרי, בלי העור וחתוך גס
ירקות
-
4 עלי חסות אייסברג
-
1 אבוקדו בינונישלם, קלוף וחתוך לרצועות
סלסה
-
1 חופן כוסברה
-
2 עגבניות בינוניות
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1/4 בצל סגול בינוני
סלט כרוב
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
הגשה
-
1 ליים בינוניאו לימון
-
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 15%
אופן הכנה
- מכינים את הטאקוס: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מרססים את הטורטיות בספריי שמן ומניחים אותן בין מוטות המתכת של רשת התנור כך ששתי מוטות יחזיקו את מרכז הטורטייה וקצוות הטורטייה ינוחו בין מוטות הרשת, ליצירת צורת כיס.
- מניחים את תבנית התנור עם נייר אפייה מתחת, כדי שאם יטפטף שמן, התנור לא יתלכלך.
- אופים בתנור במשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.
- מכינים את סלט הכרוב: חותכים את הכרוב לרצועות דקות, מוסיפים עלי כוסברה, לימון ושמן זית. טועמים וממליחים לפי הצורך.
- מכינים את הסלסה: חותכים את העגבניות לארבע ומכניסים למעבד המזון או לבלנדר, יחד עם הפלפל החריף, הבצל וחופן עלי כוסברה. מעבדים כשתי דקות. טועמים וממליחים לפי הצורך.
- מכינים את בלילת הטמפורה: מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור והמלח.
- מוסיפים את הביצה ואת המים ומערבבים רק עד לבלילה אחידה. חשוב להקפיד לא לערבב את הבלילה יתר על המידה. זה בסדר אם נשארים גושים קטנים בבלילה.
- מכינים את הדגים: מנגבים את נתחי הדג בנייר סופג, מחממים את השמן, טובלים את נתחי הדג בתערובת הטמפורה ומטגנים בשמן העמוק במשך כחמש דקות עד שמזהיב קלות.
- מרכיבים את המנה: מניחים על הטאקוס עלה חסה (דאגו שהוא יבש, הוא זה שדואג שלא יחדרו נוזלים לטאקו), מעליו הניחו את נתחי הדג, רצועות האבוקדו, כף מהסלסה, כף מסלט הכרוב, וכף שמנת חמוצה. הגישו עם פלח ליים כדי שכל אחד יסחט לעצמו מעל.
אופן הכנה
- מכינים את הטאקוס: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מרססים את הטורטיות בספריי שמן ומניחים אותן בין מוטות המתכת של רשת התנור כך ששתי מוטות יחזיקו את מרכז הטורטייה וקצוות הטורטייה ינוחו בין מוטות הרשת, ליצירת צורת כיס.
- מניחים את תבנית התנור עם נייר אפייה מתחת, כדי שאם יטפטף שמן, התנור לא יתלכלך.
- אופים בתנור במשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.
- מכינים את סלט הכרוב: חותכים את הכרוב לרצועות דקות, מוסיפים עלי כוסברה, לימון ושמן זית. טועמים וממליחים לפי הצורך.
- מכינים את הסלסה: חותכים את העגבניות לארבע ומכניסים למעבד המזון או לבלנדר, יחד עם הפלפל החריף, הבצל וחופן עלי כוסברה. מעבדים כשתי דקות. טועמים וממליחים לפי הצורך.
- מכינים את בלילת הטמפורה: מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור והמלח.
- מוסיפים את הביצה ואת המים ומערבבים רק עד לבלילה אחידה. חשוב להקפיד לא לערבב את הבלילה יתר על המידה. זה בסדר אם נשארים גושים קטנים בבלילה.
- מכינים את הדגים: מנגבים את נתחי הדג בנייר סופג, מחממים את השמן, טובלים את נתחי הדג בתערובת הטמפורה ומטגנים בשמן העמוק במשך כחמש דקות עד שמזהיב קלות.
- מרכיבים את המנה: מניחים על הטאקוס עלה חסה (דאגו שהוא יבש, הוא זה שדואג שלא יחדרו נוזלים לטאקו), מעליו הניחו את נתחי הדג, רצועות האבוקדו, כף מהסלסה, כף מסלט הכרוב, וכף שמנת חמוצה. הגישו עם פלח ליים כדי שכל אחד יסחט לעצמו מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן