רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

תרופת סבתא: מרק עוף קלאסי שתמיד מצליח

עם שקדי מרק או בלי, מרק עוף קלאסי הוא מלך המטבח וכולם אוהבים לאכול אותו בכל עונות השנה. קבלו את תרופת סבתא הכי טעימה שצריך להכניס לסל הבריאות!
עם שקדי מרק או בלי, מרק עוף קלאסי הוא מלך המטבח וכולם אוהבים לאכול אותו בכל עונות השנה. קבלו את תרופת סבתא הכי טעימה שצריך להכניס לסל הבריאות!
  • רות אוליבר
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    909
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 908.6 קק״ל 3634.3 קק״ל
    פחמימות 69.5 גרם 278.0 גרם
    שומן 12.4 גרם 49.6 גרם
    נתרן 1056.9 מ״ג 4227.6 מ״ג
    חלבון 68.7 גרם 274.6 גרם
    סיבים תזונתיים 67.3 גרם 269.3 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 21.1 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סידן 1597.9 מ״ג 6391.4 מ״ג
    ברזל 8.7 מ״ג 34.6 מ״ג
    אשלגן 10866.4 מ״ג 43465.7 מ״ג
    אבץ 5.0 מ״ג 19.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    909
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 908.6 קק״ל 3634.3 קק״ל
    פחמימות 69.5 גרם 278.0 גרם
    שומן 12.4 גרם 49.6 גרם
    נתרן 1056.9 מ״ג 4227.6 מ״ג
    חלבון 68.7 גרם 274.6 גרם
    סיבים תזונתיים 67.3 גרם 269.3 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 21.1 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סידן 1597.9 מ״ג 6391.4 מ״ג
    ברזל 8.7 מ״ג 34.6 מ״ג
    אשלגן 10866.4 מ״ג 43465.7 מ״ג
    אבץ 5.0 מ״ג 19.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכניסים לסיר את השוקיים ומוסיפים ליטר וחצי מים.
  2. מביאים לרתיחה וממליחים.
  3. מנמיכים את הלהבה לאש בינונית וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה, תוך כדי שמוציאים את הקצף שנוצר על פני המים.
  4. מבשלים עד שהשוקיים מתרככות.
  5. מוסיפים לסיר בעדינות את הירקות.

    מרק עוף קלאסי2
    שוקיים וירקות במרק. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

  6. שופכים לסיר עוד כחצי ליטר מים או יותר, עד שהנוזלים מכסים לגמרי את הירקות ועוד מעט מעבר לכך.
  7. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
  8. ממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות נוספות, או עד שהירקות רכים ומבושלים.
  9. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

    מרק עוף קלאסי1
    מרק עוף קלאסי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תרופת סבתא: מרק עוף קלאסי שתמיד מצליח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    משה אשוש

    אני אוהב את המתכונים של רות אוליבר!! מתכונאית הכי טובה בארץ!!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות