אוזני המן טבעוניות עם אקסטרה טחינה ושוקולד מריר
אוזני המן טבעוניות שהן חובה לאוהבי חלבה ושוקולד מריר, בפריכות שיא! אוזני המן ספוגות טחינה גם בבצק וגם במלית, ושוקולד מריר שנותן מתיקות מאוזנת
אוזני המן טבעוניות שהן חובה לאוהבי חלבה ושוקולד מריר, בפריכות שיא! אוזני המן ספוגות טחינה גם בבצק וגם במלית, ושוקולד מריר שנותן מתיקות מאוזנת
- ענבל לביא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 202.9 קק״ל 6086.3 קק״לפחמימות 14.1 גרם 423.8 גרםשומן 12.2 גרם 367.4 גרםנתרן 32.1 מ״ג 964.3 מ״גחלבון 2.8 גרם 82.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 52.8 גרםשומן רווי 4.1 גרם 122.9 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 4.0 מ״גסידן 19.8 מ״ג 593.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 38.6 מ״גאשלגן 84.4 מ״ג 2532.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 19.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה שעה ו-40 דק׳כולל שעתיים ו-55 דק׳
-
קלוריות203
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 202.9 קק״ל 6086.3 קק״לפחמימות 14.1 גרם 423.8 גרםשומן 12.2 גרם 367.4 גרםנתרן 32.1 מ״ג 964.3 מ״גחלבון 2.8 גרם 82.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 52.8 גרםשומן רווי 4.1 גרם 122.9 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 4.0 מ״גסידן 19.8 מ״ג 593.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 38.6 מ״גאשלגן 84.4 מ״ג 2532.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 19.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה שעה ו-40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-55 דק׳ | קלוריות 203 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק טחינה ושוקולד מריר
-
100 גרם שוקולד מריר80%-60% מוצקי קקאו
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
70גרם או 1/2 כוס קורנפלור
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
1 קורט מלח דק
-
180 גרם מחמאהקרה, חתוכה לקוביות קטנות
-
60גרם או 1/4 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כפית תמצית וניל
מלית טחינה
-
200 גרם טחינה גולמיתקרה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
15מ"ל או 3 כפיות מיםעד 25 מ"ל או 5 כפיות
עיטור
-
100 גרם שוקולד מריר80%-60% מוצקי קקאו
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: קוצצים את השוקולד המריר דק מאוד בעזרת סכין חדה, מקפידים שלא להשאיר חתיכות גדולות מדי כדי שלא יפריעו לרידוד דק של הבצק.
- בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.
- מוסיפים קוביות מחמאה קרה ותמצית וניל ומעבדים לבצק פירורי.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת הטחינה הגולמית ומערבלים רק עד לקבלת בצק. מעבירים למקרר לשעתיים עד לילה.
- מכינים את מלית הטחינה: מוסיפים לקערה ובה הטחינה את אבקת הסוכר, מערבבים תוך כדי טפטוף של מעט מים פנימה לפי הצורך, עד לקבלת מלית אחידה וסמיכה מאוד, במרקם של בצק רך.
- מרדדים את בצק אוזני ההמן על משטח עבודה מקומח מעט לעובי של כ-5-4 מ”מ.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס”מ בעזרת חותכן, אוספים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה.
- יוצרים ממלית הטחינה כדורים קטנים ומניחים כדור במרכז כל עיגול בצק, סוגרים בעדינות לצורת אוזן המן ומהדקים מעט את הקצוות כך שהאוזן לא תיפתח. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים לשעה.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מניחים את אוזני ההמן במרווחים על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ואופים 18-14 דקות, או עד שאוזני ההמן משחימות בתחתיתן אך עדיין נותרות בהירות. מצננים.
- לעיטור: קוצצים גס את השוקולד המריר, ממיסים אותו במיקרוגל או על בן מארי ומצננים מעט.
- מעטרים את אוזני ההמן בפסי שוקולד בעזרת שקית זילוף, קונוס מנייר אפייה או פשוט בעזרת כפית. מקררים קלות להתייצבות השוקולד ושומרים את אוזני ההמן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: קוצצים את השוקולד המריר דק מאוד בעזרת סכין חדה, מקפידים שלא להשאיר חתיכות גדולות מדי כדי שלא יפריעו לרידוד דק של הבצק.
- בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.
- מוסיפים קוביות מחמאה קרה ותמצית וניל ומעבדים לבצק פירורי.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת הטחינה הגולמית ומערבלים רק עד לקבלת בצק. מעבירים למקרר לשעתיים עד לילה.
- מכינים את מלית הטחינה: מוסיפים לקערה ובה הטחינה את אבקת הסוכר, מערבבים תוך כדי טפטוף של מעט מים פנימה לפי הצורך, עד לקבלת מלית אחידה וסמיכה מאוד, במרקם של בצק רך.
- מרדדים את בצק אוזני ההמן על משטח עבודה מקומח מעט לעובי של כ-5-4 מ”מ.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס”מ בעזרת חותכן, אוספים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה.
- יוצרים ממלית הטחינה כדורים קטנים ומניחים כדור במרכז כל עיגול בצק, סוגרים בעדינות לצורת אוזן המן ומהדקים מעט את הקצוות כך שהאוזן לא תיפתח. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים לשעה.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מניחים את אוזני ההמן במרווחים על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ואופים 18-14 דקות, או עד שאוזני ההמן משחימות בתחתיתן אך עדיין נותרות בהירות. מצננים.
- לעיטור: קוצצים גס את השוקולד המריר, ממיסים אותו במיקרוגל או על בן מארי ומצננים מעט.
- מעטרים את אוזני ההמן בפסי שוקולד בעזרת שקית זילוף, קונוס מנייר אפייה או פשוט בעזרת כפית. מקררים קלות להתייצבות השוקולד ושומרים את אוזני ההמן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן