רקע הנמל

עוגת בראוניז וקרם עם אוזני המן

למה לאכול אוזן המן אחת כשאפשר לאפות עוגה שלמה של קרם ובראוניז עם אוזני המן? עם טעמים שוקולדיים עמוקים שיגרמו לכולם לרצות חתיכה
למה לאכול אוזן המן אחת כשאפשר לאפות עוגה שלמה של קרם ובראוניז עם אוזני המן? עם טעמים שוקולדיים עמוקים שיגרמו לכולם לרצות חתיכה
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה שעה ו-30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    13817
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 13817.2 קק״ל 13817.2 קק״ל
    פחמימות 1064.1 גרם 1064.1 גרם
    שומן 933.0 גרם 933.0 גרם
    נתרן 3539.5 מ״ג 3539.5 מ״ג
    חלבון 184.8 גרם 184.8 גרם
    סיבים תזונתיים 39.8 גרם 39.8 גרם
    שומן רווי 461.8 גרם 461.8 גרם
    כולסטרול 2195.6 מ״ג 2195.6 מ״ג
    סידן 1716.4 מ״ג 1716.4 מ״ג
    ברזל 32.7 מ״ג 32.7 מ״ג
    אשלגן 4614.9 מ״ג 4614.9 מ״ג
    אבץ 20.9 מ״ג 20.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה שעה ו-30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    13817
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 13817.2 קק״ל 13817.2 קק״ל
    פחמימות 1064.1 גרם 1064.1 גרם
    שומן 933.0 גרם 933.0 גרם
    נתרן 3539.5 מ״ג 3539.5 מ״ג
    חלבון 184.8 גרם 184.8 גרם
    סיבים תזונתיים 39.8 גרם 39.8 גרם
    שומן רווי 461.8 גרם 461.8 גרם
    כולסטרול 2195.6 מ״ג 2195.6 מ״ג
    סידן 1716.4 מ״ג 1716.4 מ״ג
    ברזל 32.7 מ״ג 32.7 מ״ג
    אשלגן 4614.9 מ״ג 4614.9 מ״ג
    אבץ 20.9 מ״ג 20.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


תחתית בראוניז

בצק אוזני המן


אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית הבראוניז: מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  2. מניחים את השוקולד והחמאה בקערה רחבה וממיסים בבאן מארי (סיר אדים) או במיקרוגל.
  3. מוסיפים פנימה את הסוכר הלבן, מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את הביצים ומערבבים בשנית.
  4. מוסיפים את המלח והקמח ומקפלים עד לאיחוד התערובת. שומרים 1/3 מהתערובת במקרר לטובת מילוי אוזני ההמן.
  5. מוזגים את הבראוניז לתבנית משומנת (רצוי לאטום בנייר כסף ונייר אפייה) ואופים את הבראוניז כ-15 דקות בתנור שחומם מראש עד להתייצבות.
  6. מכינים את אוזני ההמן: מערבבים היטב את כל החומרים פרט לביצה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומאחדים לבצק.
  7. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומעבירים להקפאה של כרבע שעה.
  8. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ. ממלאים כל עיגול בבראוניז (מהתערובת ששמרנו) וסוגרים לצורת אוזן המן. מקפיאים את כל אוזני ההמן במשך חצי שעה.
  9. אופים ב-170 מעלות טורבו כ-12-16 דקות.
  10. מכינים את הקרם: מקציפים שמנת להקצפה, גבינות ופודינג וניל בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קרם יציב וחלק.
  11. ממיסים שוקולד לבן עם 100 מ”ל שמנת מתוקה במיקרוגל או באן מרי ומערבבים היטב. מצננים כרבע שעה.
  12. מקפלים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, מוסיפים אוזני המן ששברנו לחתיכות (שומרים 6 אוזני המן לקישוט), מקפלים ומעבירים לתבנית מעל שכבת הבראוניז.
  13. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות לפני החילוץ מהרינג והציפוי.
  14. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד מריר עם שמנת ומצפים את העוגה.
  15. מעבירים להתייצבות נוספת (במקפיא) של כחצי שעה ולאחר מכן מחלצים מהתבנית ומסירים את השקף.
  16. מכינים את הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים במיקסר עד להתייצבות.
  17. מקשטים בזילוף קצפת ואוזני המן.
  18. מגישים את העוגה לאחר כמה שעות במקרר.
עוגת אוזני המן 2
עוגת בראוניז וקרם עם אוזני המן. צילום: תומר אומנסקי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות