אוסובוקו עגל ביין אדום ושומר
תבשיל איטלקי עשיר בטעמים של חורף. אוסובוקו עגל שמתבשל ארוכות עם ירקות ויין משובח, ברוטב אדום ועסיסי, מושלם לארוחת משפחתית חגיגית.
תבשיל איטלקי עשיר בטעמים של חורף. אוסובוקו עגל שמתבשל ארוכות עם ירקות ויין משובח, ברוטב אדום ועסיסי, מושלם לארוחת משפחתית חגיגית.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 306.0 קק״ל 1836.3 קק״לפחמימות 22.7 גרם 136.0 גרםשומן 13.9 גרם 83.6 גרםנתרן 730.9 מ״ג 4385.4 מ״גחלבון 5.8 גרם 34.6 גרםסיבים תזונתיים 11.1 גרם 66.7 גרםשומן רווי 2.1 גרם 12.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 241.5 מ״ג 1449.1 מ״גברזל 3.9 מ״ג 23.6 מ״גאשלגן 1733.9 מ״ג 10403.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות306
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 306.0 קק״ל 1836.3 קק״לפחמימות 22.7 גרם 136.0 גרםשומן 13.9 גרם 83.6 גרםנתרן 730.9 מ״ג 4385.4 מ״גחלבון 5.8 גרם 34.6 גרםסיבים תזונתיים 11.1 גרם 66.7 גרםשומן רווי 2.1 גרם 12.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 241.5 מ״ג 1449.1 מ״גברזל 3.9 מ״ג 23.6 מ״גאשלגן 1733.9 מ״ג 10403.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.2 מ״גסגור
מכירים את ההרגשה שהכנתם תבשיל שמתבשל המון זמן ואז התוצאה יוצאת לא טובה? אז הסירו את ההרגשה מלבכם! מתכון מנצח של אוסובוקו עגל עם ניחוחות איטלקיים וטעמים מדהימים של ירקות שורש, יין אדום, עלי דפנה ועוד – תוצאה מושלמת מובטחת!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 306 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 פרוסות אוסובוקו עגל250 גרם לפרוסה
-
80 גרם שמן זיתאו 1/4 כוס + 2 כפות
-
1 בצל גדול
-
1 גבעול סלרי
-
2 גזרים בינוניים
-
2 כוסות יין אדום יבש
-
1 1/2 כוסות מיםמינרליים או מסוננים
-
1קופסה או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
3 עלי דפנה קטנים
-
2 שומרים בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 צרור פטרוזיליה
אופן הכנה
- מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- קוצצים דק את הבצל.
- חותכים את הסלרי ואת הגזר לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- חותכים את השומר לרבעים.
- מקמחים קלות את הבשר. מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים 1/4 כוס שמן זית
ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד השחמה. מוציאים לצלחת. - מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית, בצל, סלרי וגזר ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי
פעם, עד שהירקות רכים. - מוסיפים יין, מים, עגבניות מרוסקות, עלי דפנה, מלח ופלפל ומערבבים.
- מניחים את הבשר בסיר (משתדלים שכולו יכוסה בנוזל) ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים.
- מוסיפים שומר ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהבשר
והשומר רכים. - קוצצים פטרוזיליה, מפזרים מעל התבשיל ומגישים.
אופן הכנה
- מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- קוצצים דק את הבצל.
- חותכים את הסלרי ואת הגזר לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- חותכים את השומר לרבעים.
- מקמחים קלות את הבשר. מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים 1/4 כוס שמן זית
ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד השחמה. מוציאים לצלחת. - מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית, בצל, סלרי וגזר ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי
פעם, עד שהירקות רכים. - מוסיפים יין, מים, עגבניות מרוסקות, עלי דפנה, מלח ופלפל ומערבבים.
- מניחים את הבשר בסיר (משתדלים שכולו יכוסה בנוזל) ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים.
- מוסיפים שומר ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהבשר
והשומר רכים. - קוצצים פטרוזיליה, מפזרים מעל התבשיל ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
לכמה אנשים זה מספיק?
6 מנות כפי שכתוב.
פשוט לא ברור, המתכון הוא לאוסובוקו עגל ביין אדום ושומר, והאוסבוקו במצרכים הוא “4פרוסות אוסובוקו טלה”
סליחה. צודק. המתכו תוקן. הכוונה לאוסובוקו עגל (כמובן שאפשר גם עם טלה).