אורז פרסי בשכבות עם עדשים ותמרים

רותם ליברזון מכינה עוגת אורז פרסי אחד אחד עם צימוקים ותחתית קריספית שכולם ירצו ממנה עוד ועוד. אתם חייבים לנסות את זה בבית
רותם ליברזון מכינה עוגת אורז פרסי אחד אחד עם צימוקים ותחתית קריספית שכולם ירצו ממנה עוד ועוד. אתם חייבים לנסות את זה בבית
  • רותם ליברזון
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    641
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 640.5 קק״ל 3843.2 קק״ל
    פחמימות 102.0 גרם 612.1 גרם
    שומן 16.5 גרם 98.8 גרם
    נתרן 1301.3 מ״ג 7807.7 מ״ג
    חלבון 22.6 גרם 135.3 גרם
    סיבים תזונתיים 23.8 גרם 142.5 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 9.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 94.6 מ״ג 567.8 מ״ג
    ברזל 6.1 מ״ג 36.4 מ״ג
    אשלגן 874.2 מ״ג 5245.0 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 13.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    641
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 640.5 קק״ל 3843.2 קק״ל
    פחמימות 102.0 גרם 612.1 גרם
    שומן 16.5 גרם 98.8 גרם
    נתרן 1301.3 מ״ג 7807.7 מ״ג
    חלבון 22.6 גרם 135.3 גרם
    סיבים תזונתיים 23.8 גרם 142.5 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 9.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 94.6 מ״ג 567.8 מ״ג
    ברזל 6.1 מ״ג 36.4 מ״ג
    אשלגן 874.2 מ״ג 5245.0 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 13.5 מ״ג
    סגור

אין שישי בלי אורז פרסי אצלי. כל פעם בטעם אחר ובצבע שונה אבל העיקר שיהיה לו תהדיג פרסי קריספי ובפנים האורז מבושל אחד אחד ומחכה לספוג את הטעמים הרבים שיש על השולחן. בכלל, אורז הוא מנה בסיסית ויום יומית אצלי.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
רותם ליברזון
X

5 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מבשלים את העדשים כ-20 דקות עד לריכוך ומסננים.
  2. משרים את האורז כ-30 דקות ושוטפים היטב עד שהמים יוצאים צלולים לחלוטין.
  3. קוצצים את הבצל והתמרים.
  4. מכינים את האורז: מביאים לרתיחה בסיר גדול מים והמלח ומבשלים את האורז כ-7 דקות לדרגת חצי בישול. מסננים.
  5. מכינים את העדשים: מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל ו-1/2 כפית כורכום ומטגנים 7 דקות עד להזהבה. מוסיפים את העדשים, הקינמון, הצימוקים והתמרים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב. מניחים בצד.
  6. מרכיבים את הסיר: בסיר עם תחתית עבה יוצקים שמן בגובה של 1 ו-1/2 ס”מ עם 1/2 כפית כורכום ומביאים לרתיחה עדינה. כשהשמן חם, מניחים 1/3 מכמות האורז שהכנו ומעל מניחים 1/2 מתערובת העדשים. ושוב 1/3 מכמות האורז ויתרת העדשים. מסיימים עם ה-1/3 האחרון של האורז. לא מהדקים.
  7. בעזרת ידית כף עץ מחוררים באורז ארובות לשחרור האדים ומכסים במגבת ומעליה המכסה. מבשלים על אש גבוהה 7 דקות, מנמיכים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל 45 דקות. באמצע שופכים פנימה את מי הזעפרן.
  8. הופכים את הסיר על צלחת הגשה.

הערות

  • כדי להכין את מי הזעפרן, מערבבים מעט מים רותחים עם חופן זעפרן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אורז פרסי בשכבות עם עדשים ותמרים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רחל קידר

    את מתכוונת שבאמצע זמן הבישול פותחים את הסיר ושופכים את מי הזעפרן? מותר לפתוח באמצע? זה חדש לי..

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון מאוד. אל חשש, פותחים ממש לשנייה. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות