אורז פרסי עם תפוחי אדמה פריכים וזהובים
תמיד חלמתם לדעת להכין אורז פרסי אמיתי עם תחתית זהובה של תפוחי אדמה? ישראל אהרוני מוכיח שזה ממש קל - עוקבים אחר השלבים ומרשימים את המשפחה והחברים
תמיד חלמתם לדעת להכין אורז פרסי אמיתי עם תחתית זהובה של תפוחי אדמה? ישראל אהרוני מוכיח שזה ממש קל - עוקבים אחר השלבים ומרשימים את המשפחה והחברים
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 257.4 קק״ל 2059.1 קק״לפחמימות 42.4 גרם 339.1 גרםשומן 3.9 גרם 31.4 גרםנתרן 777.4 מ״ג 6219.1 מ״גחלבון 4.6 גרם 36.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 8.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.2 מ״ג 9.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 1.2 מ״ג 9.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות257
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 257.4 קק״ל 2059.1 קק״לפחמימות 42.4 גרם 339.1 גרםשומן 3.9 גרם 31.4 גרםנתרן 777.4 מ״ג 6219.1 מ״גחלבון 4.6 גרם 36.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 8.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.2 מ״ג 9.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 1.2 מ״ג 9.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות 257 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כוסות אורז בסמטי
-
2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שטוחה כורכום
-
1 כף קליפת לימון
-
2 לימונים פרסיים קטנים
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
1/3 כוס מים
אופן הכנה
- בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 1 כפית מלח. ברתיחה, מכניסים את האורז ומבשלים כ-7-8 דקות.
- מסננים ושוטפים את האורז במי ברז קרים. שמים בקערה ומערבבים עם מלח, פלפל שחור, כורכום, גרידת לימון ולימונים פרסיים.
- קולפים וחוצים את תפוחי האדמה לאורכם, ממליחים ומפלפלים אותם.
- בסיר גדול מחממים שמן זית. כשהוא חם, מכניסים את תפוחי האדמה כשצידם החתוך כלפי מטה ומטגנים בלי לערבב עד שהם שחומים יפה. מסדרים את תפוחי האדמה בצורת פרח.
- מניחים שליש מכמות האורז על תפוחי האדמה ומהדקים יפה לתחתית. מוסיפים את שאר האורז, מיישרים ויוצקים את המים.
- אוטמים בנייר כסף, מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר במשך שעה.
- מכבים את האש וממתינים רבע שעה.
- הופכים את עוגת האורז על צלחת הגשה גדולה ומגישים.
אופן הכנה
- בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 1 כפית מלח. ברתיחה, מכניסים את האורז ומבשלים כ-7-8 דקות.
- מסננים ושוטפים את האורז במי ברז קרים. שמים בקערה ומערבבים עם מלח, פלפל שחור, כורכום, גרידת לימון ולימונים פרסיים.
- קולפים וחוצים את תפוחי האדמה לאורכם, ממליחים ומפלפלים אותם.
- בסיר גדול מחממים שמן זית. כשהוא חם, מכניסים את תפוחי האדמה כשצידם החתוך כלפי מטה ומטגנים בלי לערבב עד שהם שחומים יפה. מסדרים את תפוחי האדמה בצורת פרח.
- מניחים שליש מכמות האורז על תפוחי האדמה ומהדקים יפה לתחתית. מוסיפים את שאר האורז, מיישרים ויוצקים את המים.
- אוטמים בנייר כסף, מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר במשך שעה.
- מכבים את האש וממתינים רבע שעה.
- הופכים את עוגת האורז על צלחת הגשה גדולה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
יצא לי טעים אם כי האורז טיפה יבש.
אין על האוכל הפרסי בעולם!!
יששששש! חזרת!