אורז פרסי עם תפוחי אדמה פריכים וזהובים

תמיד חלמתם לדעת להכין אורז פרסי אמיתי עם תחתית זהובה של תפוחי אדמה? ישראל אהרוני מוכיח שזה ממש קל - עוקבים אחר השלבים ומרשימים את המשפחה והחברים
תמיד חלמתם לדעת להכין אורז פרסי אמיתי עם תחתית זהובה של תפוחי אדמה? ישראל אהרוני מוכיח שזה ממש קל - עוקבים אחר השלבים ומרשימים את המשפחה והחברים
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    257
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 257.4 קק״ל 2059.1 קק״ל
    פחמימות 42.4 גרם 339.1 גרם
    שומן 3.9 גרם 31.4 גרם
    נתרן 777.4 מ״ג 6219.1 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 36.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 8.8 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.2 מ״ג 9.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
    אשלגן 1.2 מ״ג 9.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    257
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 257.4 קק״ל 2059.1 קק״ל
    פחמימות 42.4 גרם 339.1 גרם
    שומן 3.9 גרם 31.4 גרם
    נתרן 777.4 מ״ג 6219.1 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 36.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 8.8 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.2 מ״ג 9.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
    אשלגן 1.2 מ״ג 9.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
ישראל אהרוני
X

10 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 1 כפית מלח. ברתיחה, מכניסים את האורז ומבשלים כ-7-8 דקות.
  2. מסננים ושוטפים את האורז במי ברז קרים. שמים בקערה ומערבבים עם מלח, פלפל שחור, כורכום, גרידת לימון ולימונים פרסיים.
  3. קולפים וחוצים את תפוחי האדמה לאורכם, ממליחים ומפלפלים אותם.
  4. בסיר גדול מחממים שמן זית. כשהוא חם, מכניסים את תפוחי האדמה כשצידם החתוך כלפי מטה ומטגנים בלי לערבב עד שהם שחומים יפה. מסדרים את תפוחי האדמה בצורת פרח.
  5. מניחים שליש מכמות האורז על תפוחי האדמה ומהדקים יפה לתחתית. מוסיפים את שאר האורז, מיישרים ויוצקים את המים.
  6. אוטמים בנייר כסף, מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר במשך שעה.
  7. מכבים את האש וממתינים רבע שעה.
  8. הופכים את עוגת האורז על צלחת הגשה גדולה ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אורז פרסי עם תפוחי אדמה פריכים וזהובים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    אלירן

    יצא לי טעים אם כי האורז טיפה יבש.

    Avatar
    רוזה בחשיאן

    אין על האוכל הפרסי בעולם!!

      Avatar
      מערכת Foody

      יששששש! חזרת!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות