אז מה אם אין אורחים? עוגת קפה בחושה, טעימה ונימוחה
- אופירה מור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 331.9 קק״ל 2655.1 קק״לפחמימות 28.5 גרם 227.8 גרםשומן 17.1 גרם 136.7 גרםנתרן 59.8 מ״ג 478.1 מ״גחלבון 4.3 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.2 גרםשומן רווי 9.8 גרם 78.2 גרםכולסטרול 100.7 מ״ג 805.8 מ״גסידן 24.7 מ״ג 197.7 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 42.6 מ״ג 340.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות332
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 331.9 קק״ל 2655.1 קק״לפחמימות 28.5 גרם 227.8 גרםשומן 17.1 גרם 136.7 גרםנתרן 59.8 מ״ג 478.1 מ״גחלבון 4.3 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.2 גרםשומן רווי 9.8 גרם 78.2 גרםכולסטרול 100.7 מ״ג 805.8 מ״גסידן 24.7 מ״ג 197.7 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 42.6 מ״ג 340.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
הימים עכשיו לא פשוטים, אנחנו צריכים להישאר בבית. מרגיש לי שאלוהים אומר לנו “להוריד הילוך” להרגע.
אין שופינג, אין אירועים, אין בתי קפה, אין טיולים לחו”ל לחלקינו אפילו את העבודה לקחו.
האמונה שגדלתי עליה כילדה חרדית מצילה אותי בזמנים כאלה. בתוך תוכי אני אפילו מאמינה שהכל לטובה.
אפשר להתווכח על אם זה נכון או לא, אבל אי אפשר להתווכח עם זה שעצם המחשבה הזאת – נותנת אוויר.
עם כל זה, כשאני מרגישה שהראש שלי מתעייף מהמחשבות אני הולכת למטבח, שם המוח קצת נח, והידיים, הלב, ההרגלים והאינטואיציה עובדים במרץ.
הכי מצליח לי להעלות בבית את המורל עם משהו טעים שאוהבים. אסף אוהב עוגות חנק, ללא קרם, ללא קצפת, י-ב-ש-ו-ת. אז כשאין פה משהו מתוק ל”ליד הקפה” אני רצה למקרר ומוציאה שמנת מתוקה וחמאה, עשרים דקות – והיא בתנור.
הריח שמתפזר בבית גורם לו לקום ולהכין לנו קפה עוד לפני שהיא מתקררת…
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 332 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
100 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
5 גרם קפה נמסקפה מגורען
-
100 גרם חמאהחתוכה לקוביות
-
1 כפית תמצית וניל
-
130 גרם סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
120 גרם קמח לבן
-
5 גרם אבקת אפייה
קישוט
-
1 שקית אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מחממים בקלחת על אש נמוכה את השמנת, הקפה, החמאה והווניל. ושמים בצד להתקרר בטמפרטורת החדר.
- מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במיקסר כמה דקות עד לקצף בהיר ותפוח.
- מוסיפים בעדינות (עם מטרפה ידנית) את הקמח מנופה ואבקת האפיה ולבסוף את הנוזלים ששמרנו בצד. לא לערבב יותר מידי אלא רק עד לאיחוד המסה.
- מכניסים לתנור עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. מקררים לטמפ’ החדר.
- אפשר לקשט באבקת סוכר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מחממים בקלחת על אש נמוכה את השמנת, הקפה, החמאה והווניל. ושמים בצד להתקרר בטמפרטורת החדר.
- מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במיקסר כמה דקות עד לקצף בהיר ותפוח.
- מוסיפים בעדינות (עם מטרפה ידנית) את הקמח מנופה ואבקת האפיה ולבסוף את הנוזלים ששמרנו בצד. לא לערבב יותר מידי אלא רק עד לאיחוד המסה.
- מכניסים לתנור עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. מקררים לטמפ’ החדר.
- אפשר לקשט באבקת סוכר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
עוגה ממש מוצלחת! רכה וטעימה תודה על המתכון
בשמחה!
מה משך האפייה ?
40 דקות, תלוי בתנור. כדאי לבדוק עם קיסם.