איך חוגגים במשפחת אהרוני את העונה הקרה? מרק ערמונים, פטריות ואור גדול
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 105.4 קק״ל 421.7 קק״לפחמימות 3.8 גרם 15.2 גרםשומן 9.6 גרם 38.5 גרםנתרן 777.2 מ״ג 3108.7 מ״גחלבון 2.3 גרם 9.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.1 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 43.0 מ״גסידן 22.8 מ״ג 91.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 38.3 מ״ג 153.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות105
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 105.4 קק״ל 421.7 קק״לפחמימות 3.8 גרם 15.2 גרםשומן 9.6 גרם 38.5 גרםנתרן 777.2 מ״ג 3108.7 מ״גחלבון 2.3 גרם 9.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.1 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 43.0 מ״גסידן 22.8 מ״ג 91.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 38.3 מ״ג 153.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
אני חובבת חגים ידועה, וחנוכה זה אחד החגים האהובים עלי ביותר.
יש משהו קסום וכל כך חגיגי בחג חורפי, עם נרות והרגשה חמימות משפחתית. דווקא העובדה שהחג לא סובב סביב ארוחת חג גדולה מסורתית, אלא על מנהג קטן שחוזר על עצמו כל יום במשך שמונה ימים מוצאת חן בעיניי. הנה ההוכחה לכך שאפשר לחגוג חג ללא ארוחה כבדה ולהחליפה בטקס חגיגי עם משהו טעים ליד (כי בכל זאת… אני אמא יהודייה שצריכה להאכיל את כולם כל הזמן…).
אצלנו יש מסורת חנוכה מאז שאני זוכרת את עצמי. בכל יום שישי הראשון של חנוכה נאספים כל החברים של ההורים שלי, יחד עם ילדיהם (והיום גם עם כל נכדיהם) אצל זוג החברים הכי טובים של ההורים שלי למסיבת חנוכה שנתית.
במבואת הכניסה לבית עומד שולחן גדול ועליו שני הדברים האהובים עלי באירוע הזה: פונץ’ יין חם עם פירות (מתכון של אמא שלי) ומרק ערמונים ופטריות (מתכון של אבא שלי).
יש עוד המון דברים במסיבה הזו, יש לביבות וסופגניות, יש גם ארוחת ערב, יש מופע של קוסם כל שנה (כי אחד החברים הוא קוסם), יש שירי חנוכה ופסנתר והמון אור ושמחה.
אבל הטעמים של החנוכה שלי מעט שונים. וגם אם נבצר ממני להגיע למסיבת החנוכה השנתית מסיבות כאלו או אחרות אני אדאג בכל שנה לפחות פעם אחת לעשות הדלקת נרות עם פונץ’ ומרק כזה, כי זה כל כך טעים, זה הטעם של הבית עבורי, זו מסורת החג שלי.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 105 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1 ק"ג ערמונים בוואקום
-
25 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות
-
1 סלסילה פטריות פורטובלו
-
20 גרם חמאה
-
2 כפות שמן זית
-
2 ליטר מים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- שמים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים עליהן מים רותחים, משרים במים הרותחים כ-10 דקות עד שהן מתרככות.
- מסירים לפטריות הפורטבלו את הרגל וחותכים אותן לרבעים.
- מסננים את הפורצ’יני לתוך קערה נוספת ושומרים את המים המסוננים.
- בסיר גדול מחממים את החמאה ושמן הזית.
- מוסיפים לסיר את הערמונים ואת שני סוגי הפטריות ומטגנים כ-3-4 דקות.
- מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה.
- טוחנים למרק חלק בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
- להגשה: מחלקים לקעריות מרק יפות, מוסיפים לכל קערה כף גדושה של קרם פרש, מעט עירית קצוצה. הכי טעים להוסיף ולאכול עם מקלות פרמז’ן (וגם ממש קל להכין).
אופן הכנה
- שמים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים עליהן מים רותחים, משרים במים הרותחים כ-10 דקות עד שהן מתרככות.
- מסירים לפטריות הפורטבלו את הרגל וחותכים אותן לרבעים.
- מסננים את הפורצ’יני לתוך קערה נוספת ושומרים את המים המסוננים.
- בסיר גדול מחממים את החמאה ושמן הזית.
- מוסיפים לסיר את הערמונים ואת שני סוגי הפטריות ומטגנים כ-3-4 דקות.
- מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה.
- טוחנים למרק חלק בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
- להגשה: מחלקים לקעריות מרק יפות, מוסיפים לכל קערה כף גדושה של קרם פרש, מעט עירית קצוצה. הכי טעים להוסיף ולאכול עם מקלות פרמז’ן (וגם ממש קל להכין).