רקע יטבתה

איך מכינים ביצה מקושקשת כמו במסעדת מישלן

ביצה מקושקשת מושלמת עם טריק מנצח. חביתה רכה ואוורירית בדיוק במידה. היא נמסה בפה ובהחלט מגיע לה כוכב מישלן. אז בואו ללמוד איך עושים זאת!
ביצה מקושקשת מושלמת עם טריק מנצח. חביתה רכה ואוורירית בדיוק במידה. היא נמסה בפה ובהחלט מגיע לה כוכב מישלן. אז בואו ללמוד איך עושים זאת!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 8 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    614
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 614.0 קק״ל 614.0 קק״ל
    פחמימות 185.1 גרם 185.1 גרם
    שומן 218.3 גרם 218.3 גרם
    נתרן 768.5 מ״ג 768.5 מ״ג
    חלבון 210.4 גרם 210.4 גרם
    סיבים תזונתיים 183.0 גרם 183.0 גרם
    שומן רווי 197.0 גרם 197.0 גרם
    כולסטרול 1101.5 מ״ג 1101.5 מ״ג
    סידן 291.6 מ״ג 291.6 מ״ג
    ברזל 185.5 מ״ג 185.5 מ״ג
    אשלגן 451.2 מ״ג 451.2 מ״ג
    אבץ 185.1 מ״ג 185.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 8 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    614
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 614.0 קק״ל 614.0 קק״ל
    פחמימות 185.1 גרם 185.1 גרם
    שומן 218.3 גרם 218.3 גרם
    נתרן 768.5 מ״ג 768.5 מ״ג
    חלבון 210.4 גרם 210.4 גרם
    סיבים תזונתיים 183.0 גרם 183.0 גרם
    שומן רווי 197.0 גרם 197.0 גרם
    כולסטרול 1101.5 מ״ג 1101.5 מ״ג
    סידן 291.6 מ״ג 291.6 מ״ג
    ברזל 185.5 מ״ג 185.5 מ״ג
    אשלגן 451.2 מ״ג 451.2 מ״ג
    אבץ 185.1 מ״ג 185.1 מ״ג
    סגור

רוצים להכין ביצה מקושקשת טעימה ועדינה כמו במסעדת מישלן? אין בעיה, זה תלוי בשני דברים בלבד:

  1. שימוש בהרבה שמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן גבוהים שתיתן מרקם אוורירי, מוקרם ונימוח.
  2. טכניקת ערבוב שלא תיתן לביצים להתקרש באופן אחיד ותגרום למרקם להיות עדין יותר. מערבבים כל הזמן! עד שהמקושקשת מוכנה.
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

    1. ממיסים את החמאה במחבת על אש נמוכה.
    2. מוסיפים את הביצים ואת השמנת המתוקה ומערבבים ללא הפסקה עם הלקקן.
    3. ממשיכים לערבב ללא הפסקה על אש נמוכה במשך 5-8 דקות. אם המחבת מתחממת מדי מוציאים אותה מהאש כדי לקרר את המחבת ומחזירים שוב.
    4. מתבלים במלח ובפלפל ומקפלים את הביצה כך שתישאר רכה.
    5. מגישים בעיטור עירית קצוצה.
ביצה מקושקשת2
ביצה מקושקשת. צילום: שי נייבורג, סטיילינג קולינרי: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מכינים ביצה מקושקשת כמו במסעדת מישלן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות