איך מכינים מיונז טבעוני? כל הסודות!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 725.1 קק״ל 2900.3 קק״לפחמימות 0.5 גרם 2.0 גרםשומן 81.8 גרם 327.2 גרםנתרן 696.3 מ״ג 2785.3 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.3 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרםשומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.8 מ״ג 7.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 8.8 מ״ג 35.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות725
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 725.1 קק״ל 2900.3 קק״לפחמימות 0.5 גרם 2.0 גרםשומן 81.8 גרם 327.2 גרםנתרן 696.3 מ״ג 2785.3 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.3 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרםשומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.8 מ״ג 7.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 8.8 מ״ג 35.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
המתכון הזה של המיונז הטבעוני הוא החומר שממנו עשויים חלומות. זה דורש 6 מרכיבים פשוטים, המיונז הטבעוני הזה מוכן תוך פחות מ -5 דקות, והוא טעים בדיוק כמו הדבר האמיתי.
כמו המיונז הרגיל גם המיונז הטבעוני סמיך, קרמי ועשיר, עם טעם מתוק וטיפונת מעקצץ. תוכלו להוסיף אותו לסלט, לרטבים ולאכול אותו בביס גדול עם המבורגר טבעוני.
אז מה הופך את המיונז הטבעוני שלנו לכל כך לעבה וקרמי? חלב סויה? קשיו? טופו? לא! המתכון של המיונז הטבעוני שלנו נטול אגוזים וסויה לחלוטין.
מוכנים למרכיב הסודי? קבלו אותו!
המרכיב הסודי כאן הוא אקוופאבה, הנוזל העמילני שתמצאו בפחית גרגרי חומוס. באנגלית: aquafaba, מלטינית: “aqua” – מים, “faba” – שעועית.
לעתים קרובות אנו משליכים את אקוופאבה לכיור, אך למעשה נוזל האקוופבה הוא קוסם שמסוגל להקציף לפסגות רכות, כמו חלבונים, ולפעול כמחלב, כמו חלמונים. האקוופאבה, מי החומוס המשומר, הוא שהופך את המיונז הטבעוני הזה לכל כך חלק, קרמי ומגובש.
ומה עוד יש במתכון שלנו למיונז טבעוני?
מיץ לימון – מרכיב מאיו קלאסי, הוא מוסיף בהירות ועיקצוץ.
חרדל דיז’ון – מתכוני מיונז מסורתיים רבים דורשים אבקת חרדל טחונה, אך במקום זאת אנחנו אוהבים להשתמש בחרדל דיז’ון. תמיד יש לנו אותו במקרר והוא הוך את המיונז הטבעוני הזה לעמוק יותר ומרובה טעמים.
סוכר קנים – סוכר הקנים מאזן במתיקות שלו את החרדל ומיץ הלימון העוקצניים.
מלח ים – רק הוא מסוגל לגרום לכל הטעמים לקפצץ ולהיות מדוייקים!
שמן חמניות – הוא מעניק למיונז הטבעוני גוף עשיר וסמיך. אם אין לכם שמן חמניות בהישג יד, ניתן להחליפו בשמן אחר בטעם ניטרלי כמו שמן אבוקדו או שמן קנולה. אנחנו לא ממליצים להשתמש בשמן זית במתכון הזה, מכיוון שטעמו החזק ישתלט על שאר המרכיבים.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 725 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
כמות לכוס וחצי של מיונז טבעוני:
-
1/2 כוס נוזל שימורי חומוס
-
2 כפות מיץ לימוןטרי וסחוט במקום
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1 כפית סוכר קנים
-
1 כפית שטוחה מלח ים אטלנטי
-
1 1/2 כוסות שמן חמניות
אופן הכנה
- שופכים לקערת עירבול עמוקה את נוזל החומוס, מיץ הלימון, החרדל, הסוכר והמלח ומערבלים עד לאיחוד כל החומרים.
- תוך כדי ערבול, מזלפים לאט לאט בזרם דק את שמן החמניות וממשיכים לערבל עד שהמיונז מסמיך.
- אפשר כמובן להכין את המיונז הטבעוני בעזרת בלנדר.
אופן הכנה
- שופכים לקערת עירבול עמוקה את נוזל החומוס, מיץ הלימון, החרדל, הסוכר והמלח ומערבלים עד לאיחוד כל החומרים.
- תוך כדי ערבול, מזלפים לאט לאט בזרם דק את שמן החמניות וממשיכים לערבל עד שהמיונז מסמיך.
- אפשר כמובן להכין את המיונז הטבעוני בעזרת בלנדר.
הערות
- ניתן לסנן גם שימורי שעועית (לא מתובלים וללא רוטב עגבניות)
הערות
- ניתן לסנן גם שימורי שעועית (לא מתובלים וללא רוטב עגבניות)
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
הכנתי בדיוק לפי ההוראות, השתמשתי במיכל אקוואפה ויצא לי נוזלי ממש. לרגע זה לא הפך לסמיך. הזלפתי את השמן בהדרגה. השתמשתי בויטמיקס .
בנוסף, אני לא משתמש בשימורים – יש מרכיב אחר טבעי יותר ולא מעובד שאפשר להשתמש בו להכנת המיונז?
אפשר לבשל חומוס ולהשתמש במי הבישול. בהצלחה!
מוצר חדש שהגיע בדיוק בשביל זה- אקוופאבה בקופסה עם פקק.
רעיון טוב! תודה על השיתוף
אני מחפש מתכון בריא שלא מכיל כל כך הרבה שמן – האם אפשר להמיר את השמן בנוזלים אחרים בריאים יותר?
למתכון הספציפי הזה יש צורך בשמן ליצירת המיונז. ישנם מתכוני מיונז טבעוניים המבוססים על טופו.