איך מכינים רוטב טריאקי בבית? וגם מתכון לטופו קריספי בטריאקי!
- סיגל דרעי כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.7 קק״ל 794.0 קק״לפחמימות 49.9 גרם 149.7 גרםשומן 5.2 גרם 15.7 גרםנתרן 316.6 מ״ג 949.7 מ״גחלבון 5.4 גרם 16.1 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 5.9 גרםשומן רווי 0.8 גרם 2.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.1 מ״ג 69.4 מ״גברזל 2.2 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 213.6 מ״ג 640.7 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות265
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.7 קק״ל 794.0 קק״לפחמימות 49.9 גרם 149.7 גרםשומן 5.2 גרם 15.7 גרםנתרן 316.6 מ״ג 949.7 מ״גחלבון 5.4 גרם 16.1 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 5.9 גרםשומן רווי 0.8 גרם 2.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.1 מ״ג 69.4 מ״גברזל 2.2 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 213.6 מ״ג 640.7 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
הביטוי “פריחה מאוחרת” או כמו שאומרים “Late Bloomers” נועד בול בשבילי. הכל אצלי קצת יותר איטי. טיפל’ה באיחור, כמו בישול על אש קטנה למשך הלילה. ככה בכל תחום בחיים שלי וככה גם במטבח אצלי. יש מנות שאני מכניסה למטבח שלי הרבה אחרי שהם בשיא האופנה.
ככה בדיוק קרה עם שני המרכיבים הנפלאים שמופיעים במתכון של השבוע. אחרי שאכלתי את המנה הזאת עשרות פעמים בשנה האחרונה בכמה וכמה מסעדות החלטתי להכין אותה בעצמי. והנה היא מנה נפלאה ופשוטה, פשוטה, פשוטה.
אז כן. רוטב טריאקי אפשר לקנות, אבל אחרי שתכינו אחד ביתי, תבינו כמה זה קל וכמה זה כל כך יותר טעים. אתם תכפילו כמויות, תשמרו במקרר והוא ישמש אתכם כמשרה מעולה לא רק לטופואלא לשפע מאכלים – לדעתי הוא נפלא עם כל סוגי העוף ומתאים גם מאוד לדג סלמון.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 265 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב טריאקי
-
1/2 כוס רוטב סויה
-
1/4 כוס מירין
-
1/4 כוס סאקהאפשר להחליף במים
-
1 כף גדושה שורש ג’ינג’רמגורד, אפשר לההוסיף כף נוספת אם אוהבים
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף דבש
-
1 כפית פלפל לבן טחוןאו פלפל שחור
-
1 כף קורנפלור
-
1 כף מים
אופן הכנה
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל של בערך סנטימטר וחצי ועוטפים בנייר סופג - רצוי להחליף את הנייר לפחות פעמיים. תנו לטופו להגיר נוזלים למשך חצי שעה. ככל שהטופו יהיה יותר יבש הוא יצא יותר קריספי. חותכים את הטופו לקוביות.
- בסיר קטן על להבה נמוכה שמים סויה, מירין, סאקה או מים, את הסוכר, הדבש השום והפלפל ומחממים עד לרתיחה עדינה.
- מערבבים בקערית את הקורנפלור יחד עם כף מים על מנת למנוע מהרוטב לייצר גושים.
- שופכים את תערובת הקורנפלור והמים לתוך הסיר ומערבבים עם כף עץ במשך שלוש ארבע דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. מורידים מהאש.
- מחממים מחבת רחבה - נון סטיק/טפלון עם ארבע כפות שמן שאתם אוהבים. כשהשמן חם מניחים בעדינות את קוביות הטופו ונותנים להן להיצלות כארבע דקות בערך מכל צד.
- לאחר שהן זהובות ויפות שופכים פנימה רבע כוס מרוטב הטריאקי שהכנו, מגבירים אש - תנו לטופו להיעטף היטב ברוטב.
- מפזרים מעל את השומשום ומשאיקים על האש עוד דקה. מכבים את האש וזוללים כשזה חם. אפשר להגיש עם אורז מאודה או סלט כרוב וגרעינים.
sisi story - כל מה שצריך להפיק וגם מילים יפות וטעימות
אופן הכנה
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל של בערך סנטימטר וחצי ועוטפים בנייר סופג - רצוי להחליף את הנייר לפחות פעמיים. תנו לטופו להגיר נוזלים למשך חצי שעה. ככל שהטופו יהיה יותר יבש הוא יצא יותר קריספי. חותכים את הטופו לקוביות.
- בסיר קטן על להבה נמוכה שמים סויה, מירין, סאקה או מים, את הסוכר, הדבש השום והפלפל ומחממים עד לרתיחה עדינה.
- מערבבים בקערית את הקורנפלור יחד עם כף מים על מנת למנוע מהרוטב לייצר גושים.
- שופכים את תערובת הקורנפלור והמים לתוך הסיר ומערבבים עם כף עץ במשך שלוש ארבע דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. מורידים מהאש.
- מחממים מחבת רחבה - נון סטיק/טפלון עם ארבע כפות שמן שאתם אוהבים. כשהשמן חם מניחים בעדינות את קוביות הטופו ונותנים להן להיצלות כארבע דקות בערך מכל צד.
- לאחר שהן זהובות ויפות שופכים פנימה רבע כוס מרוטב הטריאקי שהכנו, מגבירים אש - תנו לטופו להיעטף היטב ברוטב.
- מפזרים מעל את השומשום ומשאיקים על האש עוד דקה. מכבים את האש וזוללים כשזה חם. אפשר להגיש עם אורז מאודה או סלט כרוב וגרעינים.
sisi story - כל מה שצריך להפיק וגם מילים יפות וטעימות
הערות
- למי מכם שלא מעוניין בטיגון – מצפים את קוביות הטופו היבשות ברבע כוס רוטב, מנערים ומעבירים לצלחת עם חצי כוס קורנפלור. מצפים אותן היטב, מערבבים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כחצי שעה, עד שהטופו זהוב. מפזרים את השומשום ובתיאבון
- את הרוטב שנשאר ניתן לשמור בצנצנת במקרר עד שבועיים
הערות
- למי מכם שלא מעוניין בטיגון – מצפים את קוביות הטופו היבשות ברבע כוס רוטב, מנערים ומעבירים לצלחת עם חצי כוס קורנפלור. מצפים אותן היטב, מערבבים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כחצי שעה, עד שהטופו זהוב. מפזרים את השומשום ובתיאבון
- את הרוטב שנשאר ניתן לשמור בצנצנת במקרר עד שבועיים