סנו רקע

פטה כבד כמו במסעדות שמכינים בקלות ומגישים עם ריבת בצל וחלה

המנה הראשונה המושלמת לארוחת החג או כל סעודה - פטה כבד עוף רך ומופלא שמורחים בנדיבות על חלה טרייה ומגישיפ עם ריבת בצל מתוקה
המנה הראשונה המושלמת לארוחת החג או כל סעודה - פטה כבד עוף רך ומופלא שמורחים בנדיבות על חלה טרייה ומגישיפ עם ריבת בצל מתוקה
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
23 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    96
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 96.1 קק״ל 960.9 קק״ל
    פחמימות 0.2 גרם 1.6 גרם
    שומן 10.0 גרם 100.1 גרם
    נתרן 317.8 מ״ג 3178.4 מ״ג
    חלבון 0.0 גרם 0.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 38.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    96
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 96.1 קק״ל 960.9 קק״ל
    פחמימות 0.2 גרם 1.6 גרם
    שומן 10.0 גרם 100.1 גרם
    נתרן 317.8 מ״ג 3178.4 מ״ג
    חלבון 0.0 גרם 0.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 38.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

אין צורך לחפש את המקום המושלם לקניית פטה כבד עוף מוכן לארוחת החג – יש לנו בשבילכם מתכון קל ומנצח! פטה כבד עוף בטעם נהדר עם המון בצלים מקורמלים, מעולה כמנת פתיחה לסעודה מפוארת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
23 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פטה כבד


אופן הכנה

  1. שוטפים את כבדי העוף וחותכים אותם לחצאי אונות. צולים אותם להכשרה על אש גלויה.
  2. מרפדים תבנית אינגליש קייק (רגילה או חד פעמית) בניילון נצמד ומשאירים מסביב מספיק ניילון כדי לכסות את התבנית. אם רוצים זורים בתחתית התבנית את הפיסטוקים השלמים.
  3. מחממים את השמן בסיר נמוך או מחבת ומטגנים את הכבדים משני הצדדים עד שהם משנים את צבעם. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
  4. מוסיפים למחבת את הבצל, מערבבים ומטגנים כ-10 דקות להשחמה. מצננים מעט.
  5. טוחנים במעבד מזון את הכבדים, הבצל, המחמאה או הנטורינה והברנדי (לא חובה) למרקם חלק. טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. מעבירים את פטה הכבד לתבנית עם הפיסטוקים ומיישרים. עוטפים מלמעלה בעודפי הניילון הנצמד ומקררים שעתיים-שלוש (אפשר לילה שלם).
  7. חותכים את הפטה לפרוסות ומגישים עם חלה או לחם וריבת בצל בצד.

לטיפ מהקצב על חיתוך פרגית לשיפודים לחצו כאן>>

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פטה כבד כמו במסעדות שמכינים בקלות ומגישים עם ריבת בצל וחלה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    רובין דליה

    האם אפשר להחליף את הפיסטוקים בצנוברים או משהו אחר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דליה. אפשר, אבל זה ישנה טיפה את הטעם

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות