סנו רקע

מטבוחה חריפה וטעימה בטירוף

מתכון של מטבוחה מרוקאית חריפה למי שרוצה ליהנות מהטעם האמיתי והעמוק של מטבוחה אסלית, עם קיצור דרך שלא יגרום לכם להתפשר על הטעם
מתכון של מטבוחה מרוקאית חריפה למי שרוצה ליהנות מהטעם האמיתי והעמוק של מטבוחה אסלית, עם קיצור דרך שלא יגרום לכם להתפשר על הטעם
  • עדי מרום
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    308
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 308.4 קק״ל 1850.7 קק״ל
    פחמימות 22.9 גרם 137.6 גרם
    שומן 17.3 גרם 103.5 גרם
    נתרן 351.8 מ״ג 2110.8 מ״ג
    חלבון 6.7 גרם 40.1 גרם
    סיבים תזונתיים 9.6 גרם 57.6 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 7.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 60.2 מ״ג 360.9 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 1476.7 מ״ג 8860.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    308
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 308.4 קק״ל 1850.7 קק״ל
    פחמימות 22.9 גרם 137.6 גרם
    שומן 17.3 גרם 103.5 גרם
    נתרן 351.8 מ״ג 2110.8 מ״ג
    חלבון 6.7 גרם 40.1 גרם
    סיבים תזונתיים 9.6 גרם 57.6 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 7.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 60.2 מ״ג 360.9 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 1476.7 מ״ג 8860.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
  2. מניחים פלפלים אדומים ופלפלים חריפים על מגש עם נייר אפייה טבעי ואופים בתנור 30 דקות.
  3. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומכניסים לשקית זיפר סליידר וסוגרים עד קירור (זה יעזור לנו לקלף את הפלפלים והגמבות בקלות). לאחר הקירור מקלפים את הפלפלים האדומים והחריפים וחותכים דק.
  4. שוטפים את העגבניות וחורצים אותן בחלק התחתון בעזרת סכין באיקס. מבשלים את העגבניות בסיר רחב עם מים במשך 10 דקות, מוציאים אותן לקערה עם מי קרח, מקלפים את הקליפות בעדינות וחותכים לקוביות.
  5. בסיר רחב עם שמן מטגנים את השום הקצוץ, הפלפלים האדומים והחריפים מספר דקות. מוסיפים את העגבניות והמלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וסוגרים עם מכסה, כל כמה דקות פותחים ומערבבים את המטבוחה.
  6. לאחר שעה שהמטבוחה מתבשלת מסירים את המכסה.
  7. מניחים בכוס את הפפריקה והשמן ומערבבים יחד, ממתינים שהפפריקה תשקע ושהשמן ישאר בחלק העליון, כל פעם משקים את המטבוחה בשמן שצף ומערבבים, ממשיכים לבשל את המטבוחה על אש נמוכה כשעה וחצי נוספות עד קבלת מטבוחה ריבתית. בתיאבון!
מטבוחה חריפה וטעימה בטירוף1
מטבוחה חריפה וטעימה בטירוף. צילום: עדי מרום
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      בשמחה אסתר. שמחים לשמוע שיצא טעים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות