אנטיפסטי משודרג: בטטות אפויות עם מלא דברים טובים
תוספת מושלמת למאכלי עוף, בשר ואפילו לסלטים טבעוניים. בטטות אפויות עם שום, בצל ותבלינים, שהופכות להיות המנה העיקרית. בטטה היא ללא ספק הממתק של האדמה!
תוספת מושלמת למאכלי עוף, בשר ואפילו לסלטים טבעוניים. בטטות אפויות עם שום, בצל ותבלינים, שהופכות להיות המנה העיקרית. בטטה היא ללא ספק הממתק של האדמה!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 442.1 קק״ל 2210.4 קק״לפחמימות 64.4 גרם 322.1 גרםשומן 15.1 גרם 75.6 גרםנתרן 1336.5 מ״ג 6682.7 מ״גחלבון 6.5 גרם 32.3 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 41.1 גרםשומן רווי 2.0 גרם 10.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 98.2 מ״ג 490.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 806.0 מ״ג 4030.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות442
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 442.1 קק״ל 2210.4 קק״לפחמימות 64.4 גרם 322.1 גרםשומן 15.1 גרם 75.6 גרםנתרן 1336.5 מ״ג 6682.7 מ״גחלבון 6.5 גרם 32.3 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 41.1 גרםשומן רווי 2.0 גרם 10.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 98.2 מ״ג 490.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 806.0 מ״ג 4030.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 442 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/3 כוס שמן זית
-
2 כפות סילאן
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כף טימין טרי
-
2 כפות רוזמרין
-
5 בטטות גדולותקלופות וחתוכות לריבועים של 2-3 ס"מ.
-
2 ראשי שוםחצויים לרוחב, לא צריך לקלף את הקליפות.
-
2 בצלים בינונייםקלוף וחתוך וקוביות של 2 ס"מ.
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח גס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מצפים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, הסילאן והתבלינים.
- מכניסים לקערה את קוביות הבטטות (אפשר להחליף בתפוחי האדמה), השום וקוביות הבצלים ומערבבים בעזרת הידיים עד שכל קוביות הירקות מצופים במשרה.
- מפזרים את הבטטות, השום והבצל על תבנית האפייה, זורים מעל מלח גס ופלפל גרוס.
- מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מכניסים לתנור חם למשך 20 דקות. מסירים את נייר הכסף מערבבים מעט בעזרת כף ומכניסים את התבנית לא מכוסה לעוד 20 דקות או עד שהבטטות רכות והבצל זהוב.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מצפים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, הסילאן והתבלינים.
- מכניסים לקערה את קוביות הבטטות (אפשר להחליף בתפוחי האדמה), השום וקוביות הבצלים ומערבבים בעזרת הידיים עד שכל קוביות הירקות מצופים במשרה.
- מפזרים את הבטטות, השום והבצל על תבנית האפייה, זורים מעל מלח גס ופלפל גרוס.
- מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מכניסים לתנור חם למשך 20 דקות. מסירים את נייר הכסף מערבבים מעט בעזרת כף ומכניסים את התבנית לא מכוסה לעוד 20 דקות או עד שהבטטות רכות והבצל זהוב.
עוד מתכונים של ירקות אפויים:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (23)
גם לי יש שאלה לגבי ראש השום החצוי: האם זה רק לתוספת טעם? או שגם אוכלים את זה ? איך בעצם אוכלים את זה? האם צריך כל הזמן להוציא את תוכן שיני השום מתוך הקליפות?
לחלוטין אוכלים את זה. לאחר האפייה קל מאוד להוציא את שיני השום מהקליפה
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחת ילדים
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- ל"ג בעומר
- מארחים
- מסיבת רווקות
- מתארחים
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים דיאטטיים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים טבעוניים לראש השנה
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים לפסח
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים לשבת
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סוכות
- פיקניק
- תוספות