אנטריקוט עם עגבניות צלויות וסלסת עשבי תיבול
איך משדרגים סטייק עסיסי? השף משה שגב מכין סטייק אנטריקוט עם עגבניות צלויות וסלסלת עשבי תיבול. יותר עסיסי וטעים מזה לא יכול להיות
איך משדרגים סטייק עסיסי? השף משה שגב מכין סטייק אנטריקוט עם עגבניות צלויות וסלסלת עשבי תיבול. יותר עסיסי וטעים מזה לא יכול להיות
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1392.7 קק״ל 2785.3 קק״לפחמימות 46.0 גרם 92.0 גרםשומן 112.1 גרם 224.2 גרםנתרן 7298.8 מ״ג 14597.5 מ״גחלבון 52.2 גרם 104.5 גרםסיבים תזונתיים 14.1 גרם 28.2 גרםשומן רווי 19.9 גרם 39.7 גרםכולסטרול 150.0 מ״ג 300.0 מ״גסידן 298.7 מ״ג 597.4 מ״גברזל 13.3 מ״ג 26.6 מ״גאשלגן 2999.2 מ״ג 5998.4 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 14.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1393
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1392.7 קק״ל 2785.3 קק״לפחמימות 46.0 גרם 92.0 גרםשומן 112.1 גרם 224.2 גרםנתרן 7298.8 מ״ג 14597.5 מ״גחלבון 52.2 גרם 104.5 גרםסיבים תזונתיים 14.1 גרם 28.2 גרםשומן רווי 19.9 גרם 39.7 גרםכולסטרול 150.0 מ״ג 300.0 מ״גסידן 298.7 מ״ג 597.4 מ״גברזל 13.3 מ״ג 26.6 מ״גאשלגן 2999.2 מ״ג 5998.4 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 14.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1393 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
עגבניות צלויות
-
8 עגבניות בינוניות
-
10 כפות שמן זית
-
10 שיני שום
-
1 כף מלח גס
-
3 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים
סלסה
סטייק
-
500 גרם סטייק אנטריקוט
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את העגבניות לרבעים, ואת הפלפלים החריפים לאורכם. קוצצים דק מאוד את הפטרוזיליה, שמיר ורוקט. חותכים את הגמבה לקוביות קטנות. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון. חותכים את נתח הבשר ל-2 סטייקים במשקל 250 גרם כל אחד.
- מכינים את העגבניות הצלויות: שמים בקערה את העגבניות, שמן זית, שום מלח ופלפלים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית וצולים במשך 25 דקות. בתום הזמן מעבירים את התנור למצב של גריל עליון וממשיכים לצלות עוד 15 דקות נוספות, או עד שהעגבניות מתחילות להשחים.
- מכינים את הסלסה: שמים בקערה את כל הרכיבים ומערבבים היטב.
- מטגנים את הסטייקים: מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה. משמנים את הסטייקים בשמן זית, מפלפלים וממליחים ומטגנים משני הצדדים עד למידת העשייה הרצויה.
- שמים בצלחת הגשה את העגבניות, מעליהן את הסטייק, מוסיפים את הסלסה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את העגבניות לרבעים, ואת הפלפלים החריפים לאורכם. קוצצים דק מאוד את הפטרוזיליה, שמיר ורוקט. חותכים את הגמבה לקוביות קטנות. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון. חותכים את נתח הבשר ל-2 סטייקים במשקל 250 גרם כל אחד.
- מכינים את העגבניות הצלויות: שמים בקערה את העגבניות, שמן זית, שום מלח ופלפלים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית וצולים במשך 25 דקות. בתום הזמן מעבירים את התנור למצב של גריל עליון וממשיכים לצלות עוד 15 דקות נוספות, או עד שהעגבניות מתחילות להשחים.
- מכינים את הסלסה: שמים בקערה את כל הרכיבים ומערבבים היטב.
- מטגנים את הסטייקים: מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה. משמנים את הסטייקים בשמן זית, מפלפלים וממליחים ומטגנים משני הצדדים עד למידת העשייה הרצויה.
- שמים בצלחת הגשה את העגבניות, מעליהן את הסטייק, מוסיפים את הסלסה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן