ארוחה מפסקת מושלמת: עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד
עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד, בתוספת ירקות: כל מה שצריך לסעודה מפסקת מושלמת! כל הטוב שיש למרק עוף להציע, בתוך תבשיל אחד, שכל המשפחה תאהב
עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד, בתוספת ירקות: כל מה שצריך לסעודה מפסקת מושלמת! כל הטוב שיש למרק עוף להציע, בתוך תבשיל אחד, שכל המשפחה תאהב
- חן מזרחי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 330.9 קק״ל 2316.2 קק״לפחמימות 30.2 גרם 211.5 גרםשומן 6.6 גרם 46.0 גרםנתרן 476.5 מ״ג 3335.5 מ״גחלבון 27.4 גרם 191.8 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 70.9 גרםשומן רווי 2.1 גרם 14.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסידן 228.8 מ״ג 1601.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 1590.1 מ״ג 11130.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 5.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות331
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 330.9 קק״ל 2316.2 קק״לפחמימות 30.2 גרם 211.5 גרםשומן 6.6 גרם 46.0 גרםנתרן 476.5 מ״ג 3335.5 מ״גחלבון 27.4 גרם 191.8 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 70.9 גרםשומן רווי 2.1 גרם 14.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסידן 228.8 מ״ג 1601.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 1590.1 מ״ג 11130.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 5.4 מ״גסגור
אחרי כל שיגעונות הבישול לכבוד ראש השנה והמנות הסופר מושקעות, כשמגיע יום כיפור, אני מעדיפה להכין לארוחה המפסקת את הסיר הכי פשוט של עוף בתנור. על המנה הזאת חשבתי כשלא ממש היה לי כוח לבשל מרק עוף וחיפשתי משהו קצת יותר מהיר. שמתי בסיר אחד את כל הירקות שיש במרק עוף, מעליהם סידרתי שוקיים של עוף, קצת תבלינים, מים ולתנור.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 331 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
7 שוקי עוף בינוניות
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 גזרים בינונייםקלופים ופרוסים לעיגולים דקים
-
2 קישואים בינונייםחתוכים לקוביות בינוניות
-
2 תפוחי אדמה גדוליםקלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
-
2 גבעולי סלרי
-
1/2 חבילה פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית חוויאג’תבלין חוויאג' למרק
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מכניסים את כל הירקות לתבנית פיירקס ומערבבים ביניהם.
- מסדרים מעל הירקות את שוקי העוף.
- מכניסים לקערה את הכורכום, החוויאג’, המלח והפלפל, שופכים מעל את המים הרותחים ומערבבים היטב.
- שופכים את תערובת המים עם התבלינים מעל העוף והירקות.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור במשך 60 דקות.
- לאחר מכן מסירים את רדד האלומיניום, וממשיכים לאפות במשך 30-40 דקות עד שהעוף משחים יפה.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן או קוסקוס.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מכניסים את כל הירקות לתבנית פיירקס ומערבבים ביניהם.
- מסדרים מעל הירקות את שוקי העוף.
- מכניסים לקערה את הכורכום, החוויאג’, המלח והפלפל, שופכים מעל את המים הרותחים ומערבבים היטב.
- שופכים את תערובת המים עם התבלינים מעל העוף והירקות.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור במשך 60 דקות.
- לאחר מכן מסירים את רדד האלומיניום, וממשיכים לאפות במשך 30-40 דקות עד שהעוף משחים יפה.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן או קוסקוס.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
הי הכנתי יצא ממש טעים .תודה רבה
נראה סוף
נשמח לדעת איך יצא, אם תכיני!
אפשר על הגז?
הטעמים ישתנו מעט וזה ייצא במרקם יותר תבשילי, אך אפשרי