-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.9 קק״ל 1371.5 קק״לפחמימות 44.4 גרם 177.4 גרםשומן 16.1 גרם 64.2 גרםנתרן 1592.2 מ״ג 6368.7 מ״גחלבון 4.4 גרם 17.7 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 5.0 גרםכולסטרול 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסידן 16.9 מ״ג 67.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 490.0 מ״ג 1960.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות343
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.9 קק״ל 1371.5 קק״לפחמימות 44.4 גרם 177.4 גרםשומן 16.1 גרם 64.2 גרםנתרן 1592.2 מ״ג 6368.7 מ״גחלבון 4.4 גרם 17.7 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 5.0 גרםכולסטרול 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסידן 16.9 מ״ג 67.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 490.0 מ״ג 1960.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.8 מ״גסגור
אין כמו ארוחות שלמות שמכינים בקלות! עוף עם תפוחי אדמה הוא קלאסיקה במטבח למי שרוצה ארוחה מהירה וטעימה. כאן במתכון הוא בטכניקה מושלמת שכוללת אידוי לריכוך העוף וטיגון באוויר חם בשביל הקריספיות. כל כך פשוט וכל כך טעים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 343 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
4 יחידות כרעי עוףחצויות
משרה לעוף
-
3 שיני שוםקצוצות דק
-
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כפית ממרח חרדל
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות מיץ לימון
תפוחי האדמה
-
500 גרם תפוחי אדמה קטניםחבילה
-
3 שיני שוםקצוצות
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
1/2 צרור כוסברהטרייה וקצוצה
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כוס ציר עוףאו מים
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מערבבים בקערה את חומרי המשרה לעוף, מניחים את חלקי העוף בקערה, מורחים אותם היטב בתערובת ושמים במקרר למשך שעה.
- מכינים את תפוחי האדמה: מערבבים את כל מרכיבי משרה תפוחי האדמה, למעט הציר/המים.
- יוצקים את הציר/המים לסיר הסמארט ליד, מניחים את תפוחי האדמה ומפזרים מעליהם את רכיבי המשרה המעורבבים.
- מניחים את הרשת בצד הגבוה מעל סיר הסמארט ליד. מסדרים את חלקי העוף ומורחים את כל המשרה שנשאר בכלי מעל העוף, זה בסדר שיטפטף על תפוחי האדמה.
- סוגרים את המכסה, מעבירים את הסליידר למצב “בישול בשילוב אדים” ובוחרים בתכנית “טיגון + אידוי”. מכוונים לחום של 180 מעלות ואת הזמן ל-30 דקות. לוחצים על “התחלה / עצירה” להתחלת הבישול. המכשיר יבנה אדים תחילה ומיד לאחר מכן יתחיל בבישול. כשהעוף מוכן מוציאים לכלי בצד.
- במידה ורוצים, מצמצמים את הנוזלים מתפוחי האדמה - מעבירים למצב “טיגון באוויר חם/בישול”, בוחרים בתכנית “בישול / צריבה” ובטמפרטורה HI-5 וממשיכים לבשל 5-10 דקות נוספות. מומלץ לבדוק תוך כדי ולהמשיך.
- מגישים את העוף עם תפוחי האדמה לצד סלט טרי.
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מערבבים בקערה את חומרי המשרה לעוף, מניחים את חלקי העוף בקערה, מורחים אותם היטב בתערובת ושמים במקרר למשך שעה.
- מכינים את תפוחי האדמה: מערבבים את כל מרכיבי משרה תפוחי האדמה, למעט הציר/המים.
- יוצקים את הציר/המים לסיר הסמארט ליד, מניחים את תפוחי האדמה ומפזרים מעליהם את רכיבי המשרה המעורבבים.
- מניחים את הרשת בצד הגבוה מעל סיר הסמארט ליד. מסדרים את חלקי העוף ומורחים את כל המשרה שנשאר בכלי מעל העוף, זה בסדר שיטפטף על תפוחי האדמה.
- סוגרים את המכסה, מעבירים את הסליידר למצב “בישול בשילוב אדים” ובוחרים בתכנית “טיגון + אידוי”. מכוונים לחום של 180 מעלות ואת הזמן ל-30 דקות. לוחצים על “התחלה / עצירה” להתחלת הבישול. המכשיר יבנה אדים תחילה ומיד לאחר מכן יתחיל בבישול. כשהעוף מוכן מוציאים לכלי בצד.
- במידה ורוצים, מצמצמים את הנוזלים מתפוחי האדמה - מעבירים למצב “טיגון באוויר חם/בישול”, בוחרים בתכנית “בישול / צריבה” ובטמפרטורה HI-5 וממשיכים לבשל 5-10 דקות נוספות. מומלץ לבדוק תוך כדי ולהמשיך.
- מגישים את העוף עם תפוחי האדמה לצד סלט טרי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
האם מתכוני הסמארט ליד מתאימים גם לדגם הפודי נינגה הישן יותר עם שני המכסים?
היי סופי, לרוב כן, אבל תלוי כמובן איזה מתכון. המתכון הזה ספציפי – כן